Tuesday, July 31, 2012

Ramadhan 7,8,9,10 - Entry Laju Laju

Assalamualaikum sayang semua...Yeaaahhhh semalam dan kelmarin-kelmarin beauty sangat malas melepet nak hapdet blog... Today baru ada mood.. Mueheheheee ;-) Tak de mood sampai nak amik gambor pun malas sepanjang dari berbuka hari jumaat sampai lah ahad.. Maklumlah berbuka kat luar tak de feel nak hamik gambor sebab bukan makanan yang di masak sendiri... Hik hik hik

Jumaat ritu dah sedia maklum beauty berbuka kat luar, sebab pas tarawikh terus pi beli barang dapur... Sok sek sok sek beli barang dapur kat Mydin Subang ya ampunnnnnn ramai tak hengat punya orang... Hubby kata selalu tak pernah ramai cenggitu sebab dia selalu main gelongsor gelongsor dengan troli... Haishhh laki sape la tu... Kekekkeee :-p Nak kata private dah gaji belum cukup bulan, nak kata gomen gaji dah lepas lama... Huhuhuhu :-p

Sabtuday hubby ajak pi jalan-jalan pusing-pusing tengok barang raya katanya... Konon nak musafir lalu di angin lalu la kan... Solat mana dan sempat park motor kat situ lah buat... Yeahhh kami nek moto, tak de makna nak naik kete hadap jem bagai... Ku hadap jugak walau cuaca kering kontang mengeringkan lagi tekak yang hado... huiiii.... So awal pagi beauty bangun pi jumpa mummy dulu sebab mummy ajak tengok perabot kat kedai... pas dah pilih-pilih tak de berkenan decide continue di lain hari janji before raya la.. Hik hik hik... Then hantar mummy and baby adelia balik rumah beauty terus pi pikap hubby pulak... 1st move kami ke Wangsa Walk.. Amboihhhh, tengok baju raya sampai Wangsa Maju... Kemain jauh nye :-p Baju yang berkenan di hati tak de color yang di kehendaki pulak.. Perasaan kecewa hampa... Time pulak dah pukul 4 petang makanya si hubby kata nak berbuka dekat Mid Valley... Nak makan Little Penang katanya sudahnya nan hado... Manhattan Fish, Madam Kwan, Bumbu Bali & Kenny Rogers malah The Gardens semua full house... Padehal belum pukul 5pm lagi... Tu la dah kata kat hubby bulan puasa ni if gerak tengah hari pun terus je booking tempat... Kaki masing-masing dah nak patah tak larat nak jalan.. Maybe sebab cuaca kering ya amat dan kami naik motor tenaga kami semakin kurang... Sudahnya masuk garden tawakal terus ke Pappa Rich dan finally still banyak kosong... Terus order dan bayar.. Dan melefet di situ dari pukul lima sampai dekat berbuka... hahahahaaaa... Selamber je lelap sat kat meja... Ada gua kesah?? Mak penat nox!! Kang bejalan lagi mau terus pengsan!! Hahahahaa....

(GAMBAR HARI SABTU ADA SIKIT JE TAPI DALAM SD CARD CAMERA, CARD READER KAT RUMAH NANTI UPDATE OKE :p)

Seterusnya Sunday yakni Ahad beauty and hubby arrange berbuka bersama Suzuki group... Alhamdulillah 15 orang termasuk kami yang dapat hadir... Yang lain masing-masing ada komitmen di saat akhir.. Tak pe insyaAllah if sempat nanti kita berbuka bersama lagi... Oh siang tu kami pi The Mines dulu trade in Hp lama hubby untuk dapatkan beauty nye henpon... TQ so much b, sian b guna henpon lama skang ni... Dulu dua2 henpon canggih skang tinggal 1 je... Sian kat isteri katanya mati kutu tak de smart fon so dia gadaikan henpon HTC dia.. =) Beauty ingat nak tunggu lagi sikit nak beli henpon idaman terus tapi hubby kata tak pe, nanti bila nak beli henpon lain kita carik lain.. Janji isteri ada smartphone sebab payah dia tak boleh whatsapp beauty... hak hak hak... :-p

Ni pict gedix senyum simpul tunggu kawan-kawan lain sampai nak berbuka :-p

 Yeahhhhh dah full... Sampai tak cukup 3 meja tu separuh pi kat meja lain...=)

Pakai la saya henpon besar ni... Berat nox.. tak biasa ai :-p jadilah saya warga Samsung Galaxy Tab sebaris dengan kawan-kawan gugurl saya.. Ira, Wanie, Aida, Sis Lisa semua pakai tab... (tapi hatiku tetap di apple.. insyaAllah) ;-)

Then semalam isnin baru lah start masak sendiri... yeaaaahhh semalam beauty masak ketam... Whoaaaaaaa 1st time masak ketam sendiri.. Maklumlah tak reti kopek ketam bila makan... Before this orang yang kopekkan... Tu yang malas nak beli ketam... Tapi dah tengok juadah kawan-kawan duk update masak ketam perghhh tak boleh tahan... Hik hik hik... So semalam balik keje tukar baju then start keletang keletung kat dapur... Masak lemak cili padi sap sap sui kejap je so tak de masalah sampai rumah lewat sikit gara-gara jem semalam... =) Jom tengok juadah beauty masak ;-)

Ketam masak lemak cili padi, sayur kacang buncis, telur dadar, ikan masin dan lala (yang dipanaskan balik sebab terlepas sahur subuh nye.. hik hik hik)

Tu je lah aktiviti beauty sehingga 10 ramadhan yang boleh dikatakan tiap2 malam kul 10 je kuar pi riki baju raya...Hahahhaaa... Hari ni kene cari menu lagi... haihhhh pitam nak handle 30 hari ni lauk lain-lain... Ada yang masak nasi goreng je jap gi... Hik hik hik... Oke u ols... tata titi tutuuuu ;-)

4 comments:

ELeEa said...

youuu...ai...nak buka dkat umah u laaa...hehehehe...erk..salu soping brg dapur kat Mydin Subang eik. Sama...t leh jumpa =p

misz beauty said...

boleh boleh... jom jom!!! hik hik ;-)

tetiap bulan shoping brg dapur memang kat sana... boleh je jumpa... kene tunggu ujung bulan la.. hik hik hik ;-)

Dzil Khadeeja said...

ketam masak lemak....aduhhh, sodap ea lahhhh...

misz beauty said...

sodap hingga menjilat kaki kotam!! hahahahaa