Friday, July 27, 2012

6 Ramadhan 1433H - Butter Prawn

Assalamualaikum sayangs sayangs semua... Entry makanan lagi?? Aah entry makanan lagi... Sorry ye dun worry pict tak dibesarkan untuk mengelakkan dari terliur... Huahahaaa ;-p

Semalam berbuka beauty masak butter prawn tau... Untuk pertama kasi dan butter prawn yang dibuat telah berjaya... Risau serbuk dia tak jadi... Hik hik hik... Hubby duk banyak kali tanya beauty nak masak apa beauty tak jawab sampai dia bengang... Huahahaa :-p Dan alhamdulillah butter prawn di makan oleh suami siap ulang after tarawikh... Huiiii.... Habis semua lauk beauty sangat happy!! ;-) Pastu panaskan sambal sardin yang tinggal sikit tuk buat kuah masa makan... Tak best lah kan if makan kering-kering nih..=) Hubby pulak pi pasar ramadhan membeli donut dan popia... Jangan tak tau popia di clearkan tak pelawa beauty... Keji kan?? nasib la popia tu rupa dia tak menyelerakan beauty so tak heran..:-p

Anyway seronok if kita buat masakan tu 1st time dan terus jadi. Membuat kita lebih eksaited untuk mencuba resepi-resepi restoran yang lain... Ye lah kan, kalau asik menu sama je nanti suami boring kita yang susah hati... Hik hik hik ;-)

Ni lah dia menu kami semalam... Syukur atas rezeki Allah

Today nak masak apa? Tak tau lagi kene riki-riki menu kat page lain.. Huhuhuuu... Or maybe bebuka dekat luar kot sebab nak beli barang dapur yang dah hampir clear kat rumah... Oke sayangs... Thats all for my 6 ramadhan... InsyaAllah berjumpa lagi di entry yang lain... Daaaaa ;-)

4 comments:

Saya Punye said...

ermm.. dap dap dap.. hihihihi..

misz beauty said...

dap dap yang... abg camel da pesan today tak yah pikir tuk masak... oh jumaat yg indah... hik hik ;-)

ELeEa said...

best...tetap terliur juga sbb favorite i ialah udang...hwaaa

misz beauty said...

sama la kita suka udang! hihihii ;-)