Thursday, July 26, 2012

5 Ramadhan 1433H - Nasi Lemak

Assalamualaikum sayangs semua... Today so sleepy tak tau nape kan... Rasa nak ZzzzzzzZzzzzzz :-p

Today short entry... Biasa lah kan bab masak memasak... Bila kerajinan memasak menimbul di dalam diri alamatnya memang entry masak-masak je la kan... Hak hak hak... Yesterday beauty masak Nasi Lemak for berbuka... Haaaa hamik kau.. Tapi pas makan tak ngantuk pun sebab beauty tak letak santan banyak sangat masa masak nasi.. Bijak tak? Hehehehee... Actually beauty nak masak nasi lemak ni dari kelmarin pastu tak jadi sebab berbuka kat luar pas extend nak sahur pun tak jadi sebab terlepas sahur sudahnya masak untuk berbuka semalam la memandang hubby pun da excited dengar beauty nak masak nasi lemak kan... Heeheheee... Macam biasa beauty memang suka makan nasi lemak ngan sambal sardin tapi beauty buat 2 sambal semalam sebab hubby suka makan sambal bawang... Pejam mata je masak sambal bukan susah kan... Hik hik hik... So semalam balik kerja terus kemas meja masak nasi, goreng telur, potong timun dan buat sambal sardin... Sebab sambal bawang tu beauty da buat awal-awal ye lah kan konon nak buat tuk sahur... hahahhaaaa.... pastu ikan bilis goreng garing pun da siap awal-awal masuk dalam bekas... Senang je kan masak simple canih... Pas da siap semua terus landing tengok tiwi... Hubby balik bawak tepung pelita tuk beauty... Beria-ia dia call tanya isteri nak makan kuih ape... Siap cakap "isteri saya yang cumel nak makan kuih ape suami nak belikan"... Hak hak hak... Poyo!!! :-p

gambar ihsan dari tab si hubby :-p

Tengok la tu kita sibuk kat dapur mengemas suh dia letak tepung pelita dalam pinggan dia kata tak payah buh dalam tu je... Ish ish ish... Ni je la makanan kami malam tadi.. Alhamdulillah nasi lemak yang di masak hubby makan berulang-ulang... Suke!! Suke!! Hihihiiii... So today still bluring mau masak apa... Any idea?? Jom tengok menu kawan-kawan mana tau dapat idea ;-) Daaaaaaa.............

4 comments:

Dzil Khadeeja said...

aikkk..mcm sama lak selera kita, smlm hubby pun mntak buat nasik lemak, tp xde timun..mlas nak g kedai bli timun..xjd buat..ekeke..arini bru nak buat nasik lemak...

sedap nya kuih pelita tu...

misz beauty said...

haaaaaaa kan... agaknya kita2 suri rumah ni mmg selalu selera sama.. sebab kadang2 boring mkn nasi putih... hik hik hik =)

cha said...

nasi lemak pagi2 tank ngantuk ke u huhu. hari ni mcm nk buka kt luar je

misz beauty said...

cha - kalau lemak dia kita kurangkan nnt tak ngantuk la dear... heheheee.. biasanya santan lebih tu yang buat sleepy nak zzzzz jek.. keh keh keh