Tuesday, July 24, 2012

3 Ramadhan 1433H

Assalamualaikum...

Bismillahirrahmanirrahim... Alhamdulillah hari dah masuk ramadhan ke 4.. Semoga kalian semua sihat selalu hendaknya menempuh waktu berpuasa... =)

Beauty alhamdulillah sihat je... Dan semangat masak sekarang ni ada jek... Heheh... Semalam berbuka awal-awal belum pukul 3 lagi hubby dah call tanya masak apa tuk berbuka... Ade ke patot? Hahahaha... Beauty kata rahsia dia korek sampai last-last mengalah je beauty tamau bagi tau.. Before letak fon dia sempat pesan "nanti masak sedap-sedap ok".. Amboi order ngalahkan mintak chef hotel 7 stars masak :-p Semalam beauty masak ikan kerapu masak 3 rasa, kailan ikan masin, telur dadar & ikan keli goreng... Ikan keli tu saja beauty masak sekali sebab nak bawak ke sahur... Tak yah tunggu lama just panaskan jek.. =) Keletung keletang kat dapur pukul 6.45 baru siap masak semua... Gara-gara sampai rumah lewat dekat Bukit Jalil boleh jem lak semalam... Maybe sebab 1st day puasa time kerja orang berpusu-pusu balik awal... So sementara nak tunggu berbuka kemas-kemas la dapur then si hubby tanya dia nak kene tolong apa... Kita pun beria la mintak tolong kemas depan... Sudahnya dia melepet tengok tiwi jek.. Adui nye punnnn :-p
Pastu dia boleh sengih-sengih je... APTB! ;-p

Ni je lauk semalam... Simple je sebab makan berdua ;-)

Waktu berbuka tu hubby ajak beauty pi makan eskem after tarawikh.. Teringin katanya... So beauty pun layankan je la baby tua sorang tu pergi makan eskem kat mc d subang... 

Orang gumbira dapat makan eskem cotelat... :-p

Balik tu dia siap tanya "cuk, kita pergi jalan-jalan pusing-pusing nak?"... Hah!!! Tak payah dah dekat kul 11pm.. Nanti pitam nak bangun sahur... Dah la nak mengejut dia bangun sahur macam nak runtuh dinding beauty jerit... malu je jiran-jiran sebelah dengar... ahahahaa :-p Tu je lah aktiviti ramadhan ke 3 kami... Today hubby ajak pergi somewhere... So benda yang nak plan nak di masak malam ni beauty tunda untuk masak sahur nanti.... heheh... K u ols, daaaaaaaa ;-)

3 comments:

cha said...

Sedap tu menu u. I klau beli siakap kene suh org tu siangkan la i tak pandai huhu

Dzil Khadeeja said...

pandai nye dak comeiii nie masak, baru lah hubby sayangkannn...hehe..neway, comeiii muka budak nak eskrem tu... ;)

misz beauty said...

Cha - I pun sama, selalu suh depa siang terus i balik basuh je. hik hik

Sis Dzil - tak pandai sgt pun sis lg best siap buat kek... nanti nak tuntut ilmu ye... hik hik hik ;-) (muka baby tua... mmg comel... ekekeke)