Tuesday, June 19, 2012

Unplanned

Assalamualaikum sayangs sayangs semua... Oke fast entry for this morning before starting work yah... ;-)

2 3 hari ni banyak sangat benda yang somi isteri ni duk buat... Tapi on saturday tuh memang si Mr. B dah plan awal-awal la dia nak pi restore motor dia katanya... Alah yang cover set camel before this... Now semua dah jadi plain color... Hik hik hik =) Beauty punya motor after betulkan sikit-sikit terus vrooommmm pi rumah mummy... Tinggalkan Mr. B kat bengkel sudahkan motor dia yang sampai petang baru siap tu.... 

 Ni rupa motor masa beauty dah nak pi rumah mummy... huk huk huk

So beauty pi rumah mummy lepaking berdua ngan mummy jek... Lagi syok layan-layan gosip sambil tengok tiwi dan sudahnya boleh pulak dia suh beauty buatkan henna tuk dia... Cehhhh baru nak bersenang lenang dah kena kerahan tenaga di jari jemari beserta otak... nasib baik la mummy sendiri... kalo orang lain bo layan!! Hahhahahahaa ;-p Nak tengok rupa henna yang beauty created??? Jap!!!!

Tadaaaaa!!! Santek tak?? lenguh tangan beauty picit henna... Comot sebab tangan da lenguh.. hik hik hik :-p

Pastu jangan tak tau beauty pun pakai henna dah macam nak tawen... tapi tak berapa nak rata sebab pakai tube :-(


Pastu dah dekat pukul 6 lebih beauty hangkut mummy bawak ke Serdang naik motor.... Kecut-kecut mummy kata beauty bawak laju... Padehal pelan gila kot beauty ride... hahahahhaa..... :-p Kebetulan jugak pada masa yang sama Mr. B dah sent msg kata motor dia dah siap and ajak balik.... Cissss baru je nak layan dak Adelia lama-lama dah kene panggik balik.... Kejii!!!! So motor yang dah siap nye adalah dibawah!!! 

 Tadaaaa... yellow is mine, purple is for Mr. B =)

Haaaa yang lama jadi legend ni kami bawak balik nak frame tunjuk kat anak cucu... Hahahaha ;-p


Pastu on Sunday bermulalah unplanned ride kami.... Full ride story you alls boleh tengok kat sini http://thecouplesrider.blogspot.com/2012/06/sunday-ride-19-jun-2012.html aci tak macam tu?? Aci lah kan sebab tu ride punya entry... panjang sangat letak kat sini.. Hahahhahahaaa :-p So beauty kasi teaser pict je kat bawah ni :-p


Pastu malam tadi pun ada unplanned activity which is we are going to Port Dickson... Gila kan?? Bila Mr. B bagi tau je bla bla bla kawan dia ajak pi Port Dickson ada hal sikit so bergegas lah kami drive after maghrib dan before 9pm kami dah sampai PD... Perghhhhh!!! Gila kentang... Nasib Mr. B banje mamam ikan bakar once again... Murahhhhh sangat ikan bakar kat PD tu... Sotong goreng tepung dia yummehhhh oke... Tak dan nak snap snap sebab kusyuk mamam... Keh keh keh... So after hal Mr. B dan kawannya setel we both stay kat hotel with his friend and then today early morning subuh sepie bak kata orang tua-tua kami dah speeding balik KL... 55min from PD to our home... Haaa amik kau betapa laju beauty bawak kete pagi tadi... harap-harap tak de speed trap dan alhamdulillah kami sampai rumah before jalan kat rumah kami tu start jem yang tak de roti.... Fuhhhhh!!!!! =)

Actually best sebenarnya unplanned unplanned nih sebab more thrill and fun... Ecehhhh... (Ayat nak jenjalan selalu la tu... hihihihii ;-p) Tapi bengkok gak la nak buat selalu... mata rabak badan tak cukup rest... duit macam air... Hahahaaa :-p

Oke guyz beauty end up dengan pict atas ni dengan ucapan Happy Belated Birthday buat Adi Nang. Semoga Allah merahmati Adi dan Adi sukses dunia akhirat insyaAllah... Anyway 1st time secara life we both dapat jumpa Wak Nang... Selalu tengok dalam internet je from his both anak-anak Saiful Nang & Adi Nang... Hik hik hik... Nice to see their family... Ni sambutan birthday adi on friday nite... ;-)

Oke guyz... Selamat bekerja ;-)

No comments: