Friday, June 22, 2012

Rendang...

Assalamualaikum sayangssss.... Selamat semua hendaknya di pagi Jumaat yang mulia nih... Hope sehat ceria-ceria cam beauty oke... Hak hak hak... Ceria sambil menahan kesakitan keperutan kekreman.. Haaa faham tak?? Kalau tak faham oke bai!!! :-p

Ingat tak semalam beauty bagi tau sedang berfikir-fikir nak masak apa bila balik rumah tuk Mr. B kan?? Oh berkat pendapat kengkawan so beauty dah memilih untuk memasak rendang ayam... Yeahhhh rendang oke... Belum raya dah masak rendang... kah kah kah... oleh kerana bahan tak cukup kat rumah just ada santan ayam ngan sedikit bahan lain so balik kerja vroooommmmm (oke semalam beauty bawak motot pi kerja) so beauty singgah lah mini market kat bawah rumah beauty... Pilih sana pilih sini siap dan bayar... Balik rumah tukar baju terus berperang kat dapur... keh keh keh... semalam dalam masa 1 jam, beauty dapat siapkan rendang dengan satu sayur kacang buncis dan jugak basuh kain... Ngeh ngeh ngeh... Alah kain tu kan tekan and basuh je... Pastu bila da siap semuanya beauty punya pinggang sakit ya hamat oke maklumlah bulan hendak mengambang :'(... Sudahnya bila siap makan semua beauty suruh Mr. B mamam dulu sambil beauty sidai kain dulu sebab malam semalam kebetulan dah janji ngan kengkawan nak lepak jap so suh dia makan dulu beauty kemudian pun tak pe... Bukan beauty tak tau Mr. B tu tetiap hari skip lunch bila petang dia akan simpan perut dia kosong terus tuk makan kat rumah... bad habit kan?? bawah ni rupa rendang beauty.....


Errmmmm... yummeh... penat hilang bila tengok suami ulang-ulang makan ;-) rendang tu memang pedas gila oke bagi beauty la si Mr. B memang pedas-pedas ni sap sap sui tuk dia... Mana tak nya beauty buat rendang cili api... Banyak gila cili api beauty letak tu yang Mr. B suka tu... Hik hik hik... After siap makan kami berdua siap-siap pi lepak Warisan Sambal Opah kat area taupan usj... First time pi situ try bihun sup dier fuhhhhhh dap dap dap sebab dia letak sup tulang... Member-member beauty makan nasi lemak rm1 sampai 2 3 bungkus sorang... Tengok macam sedap maklumlah teringat opah beauty punya nasi lemak dia jual kat kampung... hehehehee... So beauty & Mr. B decide next time mau pi situ lagi cuba nasi lemak pulak... Ramai gila orang makan situ oke... =) Pastu kononnya Mr. B nak ajak pi uptown Shah Alam tapi dekat traffic light masa balik dia boleh ubah fikiran kata malas pulak... Beauty ape lagi hoyehhh lah sebab masa tu sakit pinggang over and over noks... :'( Balik rumah sempat la tengok tiwi industan sat Mr. B ajak layan sudahnya dia yang shombom berdengkur dulu ngan anak-anak dia... Haihhhhh suamiiii suamiiii :-p

lintang pukang depa ni tido. sama style lak tu... kekekeke :-p

Oke lah, stop sini dulu.... Malam ni malam minggu dah... I loikkkeeeeeee.. hehehee... Selamat bekerja dan selamat berhujung minggu sayangs sayangsssss ;-)

5 comments:

ELeEa said...

hehehe....saya peminat rendang
mintak autograph leh
hehehe

misz beauty said...

Nak otograp kat mana dear? Meh sini. Hik hik hik.

Jojoe said...

nyum3..dah lama xmasak rendang..slalu time2 raya jer baru ada keinginan nk masak..hehehe.. cepatnya anak kucing beauty mbesar..cutenya..

misz beauty said...

Tu la tu jojoe. Beauty rasa cam kejap je depa dah boleh lompat sana sini. Hik hik hik

Jojoe said...

makan apa tu eh? masih menyusu ka? montek2nya..geram tgk..huhu