Tuesday, June 05, 2012

Long Journey

Assalamualaikum sayangs semua... Fuhhhhh!!! Tengok title entry macam nak buat entry panjang lebar kan.... Hik hik hik... By the way tak le panjang mana pun entry, just perjalanan je yang panjang... Ngeh ngeh ngeh.... Cuba lah bayangkan dari KL - Taiping - Kuala Kangsar - Taiping - Penang - Kedah - Penang - KL.... Haaa panjang tak ?? panjang tak ?? ;-p

Actually Mr. B ada wedding job kat Taiping dan dah alang-alang ada di Taiping dan kebetulan National  Scooter Rally atau perhimpunan vespa berlangsung di Kuala Kangsar So hari Jumaat awal pagi beauty and Mr. B dah gerak ke Taiping sudahkan kerja-kerja shoot wedding dulu... Tonggang terbalik Mr. B shoot sorang-sorang gara-gara semua team dia masing-masing ditugaskan untuk pengantin lain... Beauty tukang angkat barang :-p Tengah hari tu hujan lebat sangat kat sana tapi alhamdulillah dalam 2.30pm cuaca kembali baik... ;-)

 Ni pict wifey..;-p

 Before shoot outdoor fenantin kita gediks dalam kete dulu :-p


GAMBAR-GAMBAR PENGANTIN BOLEH TENGOK DI SINI ------>

http://fizzyilham.blogspot.com/2012/06/solemnization-wedding-reception-aidy.html

Mr. B habis shoot nikah je we all balik homestay then tukar baju terus gerak ke Kuala Kangsar... Tapi masa Jumaat tu tak ramai lagi lah yang datang, cuma peniaga-peniaga barang vespa dan motor klasik dari Malaysia & Thailand la yang ada dan rider rider vespa yang duk dekat-dekat area Kuala kangsar yang dah sampai... =) So lepas lepak dengan kawan-kawan gilera hubby sembang-sembang sampai malam we all gerak balik Taiping... Mr. B sempat rembat baju lambreta thailand dan yang tak aci nye dia pi beli selai jek!! Geram!! Dah nak kene order lagi selai kat kawan dia nasib kawan dia baik hati nak tolong carikan... Cis cis.... Beauty sempat berjemaah di Masjid Kuala Kangsar.. 1st time masuk masjid kat sana sebab before this kalau singgah KK tuh awal pagi time pasar pagi je kat sana if on the way back from penang dan singgah situ... Masjid selesa luas tempat wuduk lebih selesa dan bersih... Bagus orang perak jaga kebersihan ;-)

Orang lain amik pict real vespa beauty amik pict vespa tecik ni... Hahahaa comel!!

 Suka tengok helmet helmet ni.. =)

Sticker sticker.. Made In Thailand (nyanyi)

Dekat Taiping beauty & Mr. B tak de jalan mana sebab tak de tempat mau pergi... Ye lah hari masa shoot wedding kat Kuala Kangsar kami pi outdoor situ gak dan sempat masuk Night Safari, jamah Doli Kueh Teow semua... So dah tak de apa nak pergi cuma muzium tak sempat masuk sebab malam mana bukak kan, next time je la... So balik dari Kuala kami singgah dinner then balik homestay.. Selesa tido aircond huggish huggish... Melepas kefenatan... Keh keh keh :-p

Sabtu day kerja keras sungguh-sungguh berikan yang terbaik untuk client punya wedding then selesai jek we ols terus shoot ke Penang... Perghhhh mencabar-mencabar ketahanan sungguh... Huuiiii =) Malam tu mummy ajak semua pi dinner mamam seafood yang lembap nak pitam dekat 2 jam tunggu sampai cousin-cousin beauty dah terlena tak mau makan dah... Cam ne la orang berniaga servis macam tu kan... Makanan memang la sedap tapi jangan la buat customer tunggu macam nak pitam cam tuh... Hurmmmm... After dinner dah lewat esok masing-masing nak ke kedah pulak so we alls balik melepat penat lelah tapi cian kat hubby kene ceri beri... tak tau macam mana dia boleh kene sebab orang lain tak de kene pun... Seb baik uncle ada simpan ubat ceri beri...

Masa ni baru sampai restaurant still senyum ;-p

GAMBAR-GAMBAR PENGANTIN BOLEH TENGOK DI SINI ------>

http://fizzyilham.blogspot.com/2012/06/solemnization-wedding-reception-aidy.html


On sunday kami husband and wife jadik bos duk belakang sebab daddy yang drive kete... Hik hik hik... Lepak kat belakang tengok movie  ;-p Beauty sampai tertido atas riba Mr. B la dibuatnya sebab kepenatan... Keh keh keh ;-p Tengok sign board macam tak jauh tempat tu tapi sebab berpusing-pusing sampai pening kapla beauty rase jauh sangat... Huk huk huk ;-p


Movie tuuutttt... hhhahahaa... EH tak la, james bond jek ;-p

gambar gedik santai mesti ada... we in purple pink ;-)


Beauty, mummy, daddy & lil sis ;-)

Plus the two heroes ;-)

 Melepak....

Ni dia fengantin shomel... MUA by D'Cora Bridal....


Boleh tengok full make up & dress dekat sini -------->

https://www.facebook.com/pages/DCora-Bridal-Beauty-Studio/127143644037819



balik dari kedah daddy sibuk cari durian... perghhh layanzzzzz ;-)

Bergambar before balik KL =(


Dekat pukul 9.00pm kami bertolak balik from penang.... Jangan tak tau kami sampai kl pukul 4.30am, bukan sebab jem teruk gila tapi sebab dua-dua kami dah flat tak hengat terpaksa berhenti tido di 2 tempat untuk bagi ada kekuatan drive balik... Padehal drive berdua tu, itupun still tak cukup.... Fuhhhhh.... Apepun alhamdulillah selamat sampai di KL... balik rumah terus cari my babies semua rindu gila... hihihihi.... Done for last week event.... See you all kat next entry... Daaaa ;-p


10 comments:

lynn kamarul said...

awk makin shomel la dear

misz beauty said...

heheh.. biasa je kak... kadang2 rasa da macam xreti ber fesyen pulak mcm mak cik mak cik kan... ekekeke =D

eo kids party said...

sangat terlihat sekali kerbersamaannya :) nice post

misz beauty said...

Tq eo ;-)

cha said...

bestnya pg utara. asik dok kl je semak gak kn u huhu. nk pg penanglah :(

misz beauty said...

Memang best! I suka pegi utara. Hari tu pun tak puas sebab kejap sgt tak dpt jalan mana. Jom la dear kita pi sana sesama ;-)

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

wahhh... sibuk bebenor awak...

misz beauty said...

heheh... sibuk itu seronok ;-)

Dzil Khadeeja said...

alololo..comeiii la vespa tecik tu..klu ada agi nak kem kat beauty la sebijik dua..hikhikkk... =)

misz beauty said...

boleh boleh... memang comel pun... hehehee ;-)