Thursday, June 07, 2012

Ikan Kerapu Masak Stim

Yes we meet again at my 2nd entry for today.... Cecececeee :-p Patutnya benda ni yang beauty nak cerita pagi tadi tapi dah jadi lain pulak... Hahahhaaa... Oke oke jom sambung... Semalam beauty telah berhempas pulas masak ikan masak stim... 1st time oke, sori lah mak ni bukan terror sangat bab masak-masak ni... Still ikut resepi ;-p So ikan kerapu memang dah ada kat rumah beli isnin lepas masa beli barang dapur with Mr. B.. Cuma bahan-bahan kecil tak berapa yang kecil lain je kena tambah... So after work beauty pun pergi lah singgah kedai beli bahan-bahan... Memang mencabar nasib semua benda jumpa 1 tempat...=)

Sampai je rumah tukar uniform dan apa lagi mula lah start menyiang nyiang segala benda... Nampak macam simple tapi banyak sangat bahan nye jadi tak simple jugak.. Keh keh keh... So potong bawang, potong cili (jangan tak tau dalam resepi tulis 7 biji cili api beauty belasah berbiji-biji cili api baru la umphhhh!!!! ekekekeke), halia, lengkuas, tomato, daun bawang, daun sup, sayuran... Dah setle semua creng creng la apa lagi... Sukatan dalam resepi tuk sekor ikan je, oleh kerana beauty buat 2 ekor ikan makanya double lah semua dan beauty campur jugak bahan2 yang tak de dalam resepi menjadikannya lebih power... Huahahahaa ;-p Kan beauty dah bagi tau dulu beauty suka modified resepi ;-p Hasilnya tesssssssss, Mr. B terhirup-hirup kuah stim ikan tu.. Bangun pagi tadi tengok nasi tinggal seciput dia duk belasah lagi makan malam tadi ;-p

Bahan-bahan kecik tak berapa kecik siap!!!

 Hasilnya.... Wohoooo.... 2 menu je semalam, ikan stim ngan kacang buncis goreng telur... slurppp ;-)

So tonite tak sure lagi nak masak apa... Tak silap beauty ada tetamu... Tak tau lagi makan kat rumah or makan kat luar malam ni... Tunggu je lah beauty update entry lagi nanti oke.... Daaaaaaa ;-)


2 comments:

cha said...

yummy sedapnyaa

misz beauty said...

kita kene tukar2 resepi ni yang.. pasta u pun nampak dap dap kelmarin ;-)