Tuesday, May 08, 2012

Wardrobe

Assalamualaikum sayangs sayangs semua... Happy tuesday... Beauty baru masuk keje today because semalam pergi klinik gigi dapat mc... Haaa jangan tak tau kiri kanan gigi beauty sakit.... Hujung-hujung doct kata, gigi awak cantik je tak de rosak pape lubang pun tak de... And then beauty pun tanya la macam-macam kat dia... Bistu nape sakit, sampai tak boleh makan makanan panas, sejuk, manis tu lagi la jauh panggang dari api... Dia kata gigi sensetip je tu... Pastu belah kanan gigi bongsu dah nampak nak tumbuh menyebabkan gusi bengkak... Oke bengkak sampai demam!! Erghhhh!!!!

Dah dah tamau cite pasal gigi nanti sakit hati.... Jom layan beauty deco deco rumah lagi... Haaaa semalam almari baru sampai... Macam biasa putih pilihan hati... So bila sampai je mula lah mengemas tak berhenti... Jangan tak tau baju-baju beauty ngan hubby selambak banyak gile sampai senget penyangkut dibuatnya... Haaa yang paling banyak bukan baju beauty tau tapi baju Mr. B... Tu pun dia kata dia tak de baju.... Sebenarnya bukan dia tak de baju, tapi baju dia banyak dah mengecut katanya... Bahahahahaaa..... Mengecut la sangat kan padehal badan dia yang mengembang ;-p

Oleh kerana rumah beauty kecik dan bilik pun ada 3 je tu pun 1 dah jadi office Mr. B, makanya beauty buat la satu corner wardrobe kecil setelah melihat-lihat interior design dalam ikea catalog kan... So ada ruang tuk letak katil queen lagi tuk tetamu nanti... InsyaAllah hujung bulan ni deco tuk bilik tetamu dan wardrobe siap la... =) Bilik utama?? Kene tunggu lagi... Sebab even simple tapi modal agak besau... Hahahaa ;-p Beauty tengok gambar ni la dapat sumber inspirasi tu ;-)

Ni ikea punya design....

  Ni almari sampai malam tadi... Tq uncle beauty dan Mr. B tolong angkat almari berat ni... Hehehehee ;-)

Ini pulak rak yang beauty DIY paint... Dari kaler coklat jadi putih... Haaaa terror tak beauty? Hahahahahaa ;-p Ni namanya penjimatan kos, apa yang ada boleh diperbaharui kita buat je ;-)
Here we gooooo!! Tadaaaaaa...... =)
Oke-oke beauty tau tak sama sebab ikea punya betul-betul almari ngan dinding kan... Beauty punya belah kanan tu macam tu dulu sementara nak tunggu almari seterusnya sampai... So nanti akan nampak lagi kemas la kan... Nak letak almari sederet kang tak de space pulak nak letak katil... Maklumlah rumah kecik jek...;-) Banyak lagi kene re-arrange wardrobe ni tapi sebab perkakas tak cukup lagi dan malam tadi masa de sikit je so jadi lah tuk yang ni dulu... Hehehehee... So sayangs sayangs semua if ada interior design yang boleh jimatkan space boleh bagi link kat beauty ye ye ye... Oke sayangs... Daaaaaa ;-)

6 comments:

zaren said...

beauty... gigi i pon sensitip jugak.. i guna colgate pro relief tu..kalau sakit, sapu je.. nk terus guna buat berus gigi ari2 lg bagus... kita serasi, beauty try la.. =)

misz beauty said...

Aah semalam pun doct kasi ubat gigi tu kat beauty siap ngan antibiotik. Hope oke la pasni ;-)

cha said...

haha rajinnya u. i mmg kumpul duit nk beli brg ikea sume boleh :p

misz beauty said...

Kene jd rajin dear if not rumah i lintang pukang la dibuatnya oleh incik hubby.. Kekeke

I kalau bole nak semua from ikea tapi ade benda kene beli kedai luar bole kawtim hrga.. Hihihiii ;-)

ELeEa said...

wahhhh..kagum...
emmm...warna putih menampakkan ruang lebih besar kan =)

misz beauty said...

ELeEa :

Yup warna putih nampak ruang besar dan tak jemu mata memandang. Ececee ;-) Haaa jangan tak tau malam tadi beauty dah siap setle kemas semua sekali. Nak patah pinggang. Fuhhhh ;-)