Thursday, May 10, 2012

Rutin Suri Rumah

Assalamualaikum sayangs sayangs semua... Happy thursday... Sekejap je dah khamis, esok jumaat pastu cuti lagi.. =)

Lately banyak cerita pasal main masak-masak kan? Haaaa sebab mood rajin masak melimpah ruah... Wahahahaa... Boleh tak nak masak kene ada mood? Eh mesti sebab kalau tak mood apa yang kita nak masak mesti tak menjadi... ;-) Kelmarin Mr. B bawak beauty makan kat luar sebab dia kesian kat isteri dia sakit kepala kaw kaw punya.. Alah makan dekat-dekat ngan umah je sebab after makan terus balik... Maklumlah da kate sakit kepala kan... =) So semalam back to normal la... Duk ingat kat rumah ada ikan pari so balik kerja tukar baju terus masuk dapur.... =) So yang dimasak malam tadi ialah ;

Yeaaahhh... Asam pedas ikan pari, ulam sayur kobis, ikan kering masin dan telur dadar... Haaa macam kat kedai lak en en... Ehehehee ;-)

Pas da siap semua ceduk nasi letak bawah tudung saji bagi sejuk sementara tunggu Mr. B balik beauty pun meneruskan kerja beauty yang tak siap lagi yakni mengemas bilik.... Jangan tak tau, semalam kemas bilik susun baju ada lah dekat 3 beg plastik besar campur semua sekali benda-benda yang nak dibuang... Kertas-kertas, baju yang da buruk, magazine magazine yang tak guna... Perghhhhh sampai nak patah pinggang beauty dibuatnya... So semua dah siap kemas tinggal nak masukkan katil je... =) Oh ye, duk mengemas-ngemas tu kan, baju buruk beauty buang la tapi baju yang elok tapi dah tak pakai beauty lipat elok-elok masuk dalam beg untuk beauty donate kepada mangsa banjir... So today beauty tunggu orangnya datang pikap je... Banyak la baju kurung cantik-cantik beauty bagi sebab beauty tak pakai... Bukan tak nak pakai tapi tailor buat baju tu jadi tak selesa... Beauty kalo tak selesa ni memang sekali je la pakai kan... Tengok balik sayang pun ada beli kain mahal-mahal pastu tak pakai... Nak buat cam ne, pasni kene antar baju kat RR la baru ngam kot... Hahahahaaa ;-p Tak pe la rezeki orang lain tuk pakai baju-baju tu...=)

Pas siap kemas bilik semua beauty mandi-mandi Mr. B ajak pergi pasar malam... Perghhhh, memang menguji ketahanan betul... Kene mintak petua dari superman cam ne nak jadi tak letih...=) Before kuar rumah dah nampak kucing beauty macam nak beranak so beauty sediakan la bakul tuk dia beranak... Ujung-ujung si kecik tu pulak yang pi landing dalam bakul tu... Macam ni ;



 Tak patutttt... tak patut.... Simba buli big mummy... Ekekekkee ;-p

Pergi pasar malam Mr. B beli dvd pastu dah beauty tido lewat malam tadi maraton tengok movie... Pagi ni dah ngantuk... Hahahhaaaaa ;-p Itu sahaja rutin suri rumah beauty tuk malam tadi... Tonite not sure yet sebab Mr. B kadang-kadang ikut suka hati dia je ;-p Oke sayangs... Jom buat keje..;-)


2 comments:

cha said...

nyumnyum sedap. tp kazaa paling tak suka asam pedas huhu

misz beauty said...

heheh. nak wat cane dear, hubby u tekak omputih... hihihi ;-)