Monday, May 21, 2012

Makan 3 Kali...

Assalamualaikum sayangs... Happy monday... Today beauty buat short entry dulu ye... Mood swing pagi ni... Hati terbang melayang-layang :'(

Nak story pasal sabtu lepas dulu ye... Now days office beauty ada banyak event kakitangan pulak ada beberapa kerat jek so kene la bantu membantu kan... So last week saturday beauty kene datang kerja tolong office mates handle kokurikulun berkredit diorang sebab last week ada penilaian pengajaran... Pastu Mr. B pulak last week tak de job so bila dia tak de job and duk umah je memang dia payah nak makan bila beauty tak de, tahan la dia tunggu kita balik rumah then baru pergi makan sama... So last saturday hari jumaat lagi dia dah requested tuk beauty masak nasi lemak... Kesian kat dia bila beauty kerja hari sabtu dia lambat makan dan this time beauty gagahkan diri jugak la bangun seawal pagi tuk masak nasi lemak tuk ia.. Malam tu dah siap-siap bahan lain dulu cam sambal & goreng ikan bilis... Pagi tu tinggal masak nasi & telur je... =)

Tada!! Ni lah dia....=)

Pastu petang tu cam biasa sms masuk tanya bila nak balik rumah... Cian dia tinggal kat rumah sorang-sorang... (eleh kalo dia keluar pun kita tinggai jugak kat umah kan..;-p) So sampai je rumah beauty tanya la "dah makan ke nasi?" then dia jawab "dah 3 kali makan dah" ... Oke beauty senyum dalam hati je la ;-p Perasaan seronok tu tak reti nak luah... :-/ Bukak periuk nak make sure betul ke dia makan so nasi dalam periuk dah tinggal setengah... Huiii ;-p Beauty pulak frust makanan kat office tak sedap langsung katering tu masak tak ikhlas... Kalau beauty tau awal-awal beauty dah bawak bekal bawak pi office... Ni tak dah balik rumah baru dapat makan dengan nikmat...

So petang sampai malam tak pi mana-mana konon nak kuar last-last melepet jek kat rumah Mr. B duk buli cucu-cucu dia... Menjerit-jerit mak kucing tu dibuatnya daddy dia pi cuwik anak-anak dia... Hik hik hik... =) Oke sayangs, sambung di entry lain ye... Beauty nak layan perasaan balik... :-|

6 comments:

cha said...

dapnyee. rendu nasi lemak mak i T_T

misz beauty said...

kita sama u.. selalu rindu nasi lemak mak2 kita buat ;-)

ELeEa said...

hehehe...smlm kita baru buat nasik l;emak jugak...request dr encik suami =)

misz beauty said...

permintaan suami kan harus la dipenuhi dengan sedaya upaya.. lgpun mintak masak je bukan mintak kita rumah bungalow.. hik hik hik ;-)

ELeEa said...

banglo? tu kita yg mtk drp dorg la cyg...hahaha

misz beauty said...

hak hak hak... i dah dapat bungalow tecik tu dia kasi syukur alhamdulillah ;-)