Friday, May 04, 2012

Isteri Saya Masak Sedap...

Salam jumaat buat semua... Harap sentiasa di bawah rahmat Allah swt... Beauty baru balik dari bawak mummy buat medical checkup... Tanggungjawab sebagai anak wajib dilaksanakan... Tambahan mummy punya kesihatan tak menentu sekarang ni jadi kami adik beradik bersilih ganti bawa mummy buat medical checkup.. Alhamdulillah beauty kerja dengan kerajaan ni dapat menanggung mummy dibawah nama beauty untuk rawatan kesihatan... Terima kasih kerajaan =)

Oke back to the topic... Bukan beauty ngaku beauty masak sedap tau.... Kang orang kata masuk bakul angkat sendiri pulak ;-p Tapi sang suami yang duk cakap berkali-kali tiap-tiap kali menu kegemaran yang diminta disediakan... Walaupun tak tunjuk reaksi depan dia bila dia puji tu tapi dalam hati berbunga-bunga Allah sahaja yang tau... Hik hik hik ;-p Semalam beauty tanya Mr. B nak makan apa sebab dalam peti ais ada sotong ingat nak buat sotong goreng kunyit... Sudahnya dia order sotong padprik... Haaaaa macam order kat kedai makan je kan?? Oh tu dah biasa... Mr. B memang bab bab order makan ni kat rumah pun macam kat kedai... Roti telur cheese lah, megi goreng mamak la, asam pedas ikan pari la, ayam goreng kunyit... Nasi goreng cili padi telur mata... Haaaaa macam-macam la.. So yang tak pernah masa pun kene jugak cuba masak... Sebabnya suami beauty memang pemakan... Hahahahaa ;-p Balik je kerja singgah kedai depan rumah beli sayur-sayur yang nak dicampak sekali ngan sotong... Sampai je rumah siang-siang semua sayur sambil menanti sotong yang direndam jadi lembut... Start masak pukul 6pm by 7pm siap semua sekali terhidang atas meja makan... Pastu mulalah aksi makan bertambah-tambah... ;-p Malam tadi after teman Mr. B jumpa uncle dia balik je rumah dia makan lagi at 1.00am oke... Beauty masa tu dah flat gila terus syombom taido terus... Tu sebab skang dia makin muncet.... Hik hik hik.... =)

Ni lah dia dinner kami berdua malam tadi... Sotong padprik, kacang buncis goreng telur dan telur dadar... Alhamdulillah syukur nikmat atas rezeki yang diberi... Simple je ;-)

So para isteri... Jom kita rajin-rajin masak pikat suami melalui peyut dia... Hik hik hik.... Best tau bila tengok suami makan banyak yang kita masak dan dia puji masakan kita... Rasa diawangan... Kekekekee.... Selamat memasak u ols ;-)

3 comments:

ELeEa said...

camner you wat telur dadar gebu2 camtu?look nice =)

misz beauty said...

hik hik... telur dadar gebu? i masak cam biasa je dear cuma tak pakai api besar dan minyak lebih sikit kot... ;-)

ELeEa said...

oooo...sama cam MIL i ajar...hehehe...igt u ada teknik lain =)...sbb ada org kata..kalo nk gebu cam kat kedai...kena campur air sikit...hehehe