Wednesday, May 02, 2012

Cuti-Cuti Kemas Kemas Rumah

Assalam sayangs sayangs... Selamat kembali bekerja eh... Today beauty free sikit nak hapdet blog sebab tengah tunggu barang sampai nak sambung wat keje... Hihihii... So sayangs semua, how was your holiday? Mesti ramai kan yang amik cuti start dari sabtu sambung la sampai selasa. Beauty ari selasa ngan isnin je cuti sebab isnin tu flat gila demam... Duk umah melepet je... Tapi melepet kejap je pun... Sebab beauty ni memang orang tak reti duk diam... Bila da duk umah mula la tangan ni gatal je nak ubah sana sini perabot... Well, rasanya kawan-kawan beauty semua tau bab-bab alih-alih barang ni memang beauty suka... Sebab boring kalau susun atur yang samaaaa jek... Ekekekeke ;-p So makanya beauty sorang-sorang la alih kan sofa, alihkan rak tv, alihkan meja semua.... =) Last sekali jadilah macam ni......
*
*
*
*
*

Bila da kemas-kemas tu kan mula lah jadi lapang selapangnya... Pastu duk mengenang alahai banyak lagi ruang kosong kat rumah ni yang belum di deco... Kekekekkee.... Sabar beauty sabar... Awak tu baru je duk situ...;-p Tapi bila rumah kecik cam ni kan senang sikit nak kemas... =) Hari tu masa beli barang dapur beauty duk mengemas dapur... Ha ni ruang tamu lak... Tunggu masa bilik lak nak settle sebab tunggu Mr. B cat bilik.... Sekarang rumah beauty tak pakai carpet sebab tension nak bersihkan bulu kucing... Sudahnya gulung letak dalam bilik jek... Depan pakai tikar... hihihihiiiii =)

Dan semalam pulak cuti hari pekerja... Beauty ngan Mr. B pergi Ikea... Carik barang sikit sebab lapik kaki kat rumah beauty dah tak cantik kene beli baru ;-p Pastu borong bekas-bekas rempah ratus... Dan borong cermin... Hihihihiii.... Dah lama duk ngidam nak beli cermin tu Mr. B asik duk halang jek suh tunggu tunggu... Dan akhirnya semalam berjaya jugak beauty beli 2 bundle... Huhuhuuu ;-p Next time nak beli cermin lagi tapi pattern lain pulak nak letak kat tepi pintu masuk umah... So before gi keje bole pusing-pusing depan cermin dulu baru kuar en en... Kekekekee ;-p So pergi ikea lunch dulu ngan Mr. B pastu baru shopping.... Bawah ni la hasilnya... 
*
*

*
*
The Food... Nyum nyum ;-)
The Mr. B =)


The DIY from beauty ;-p

Beauty beli box kaset tu jugak sebab yang lama Mr. B pegi beli jenis kain lembik-lembik tak kemas... kedua-dua di atas DIY oleh beauty sendiri... Haaaaaa power tak? Kah kah kah... Bukan pe duk tunggu Mr. B balik dari settle kan keje dia lambat sangat beauty buat la sendiri... Pasrah je la ade senget sikit... ;-p Ye la kalau tak buat terus malam tu nak kuar lagi... Abis tak berseri rumah dengan barang baru beli ;-p Kalau pegi ikea memang tangan ni gatal je kan nak membeli... Ni pun banyak lagi barang nak beli... Tunggu money money money je sampai... Hahahhaaaaa... ;-p Then malam tu pergi lepak bengkel and rumah aunty beauty jumpa my baby... Pastu our best friend Keberg belanja mamam satay sebab menang lumba sprint test... 2 kategori lak tu menang... Wohoooo.... Congrats to Skuter Garage... Aaaa cite pasal lumba-lumba motor ni nanti beauty update kat blog lain oke...;-) Sekian sampai di sini sahaja... Jumpa lagi di entry lain... Yihhhaaa ;-)

8 comments:

lynn kamarul said...

akak suka tgk umah awk.. color dia awesome

misz beauty said...

tq kak... purple always ohsem! hehehehe ;-)

nadia zakaria said...

ala cantik nya rumah akak beauty..

misz beauty said...

dear nadia :

tq syg.. rumah kecik simple je dik... banyak lagi nak kene buat... ;-)

ELeEa said...

emmm...tgk perabot pun kbanyakan dr ikea jugakkan =) nice

misz beauty said...

EleEa :

Tak lah dear, i punya perabot semua from cavenzi.. Benda kecik-kecik je from ikea... Tapi ingat nak beli sofa ikea, sofa lama tu nak letak dlm office hubby ;-)

p/s* curi idea je dr ikea.. kekeke

ELeEa said...

owh...hehehe...sbb ada kwn yg beli meja sama cam you dr ikea...so sorry ya misz beauty...

lagi mahal rupanya
huhuhuhu =)

misz beauty said...

EleEa : Oh side table tu eh? Yang side table kaler merah tu memang from ikea.. Murah je rm29 but ari tu pegi skang da naik harga rm39 =)

Cavenzi murah2 la dear, tunggu time promo ;-)