Friday, April 06, 2012

Memberi Dari Hati...

Assalamualaikum sayangs sayangs beauty semua... Semoga sentiasa diberkati Allah hendaknya setiap masa..=)

Hari ni beauty ada potluck kat opis... Oh beauty lupa snap pict makanan-makanan semua... Dah abis makan baru teringat... Ekekekke... Tak pe beauty ingat menu-menu dia, beauty buat puding telur for desert, farah & ain bawak kuih muih nyum nyum... Pastu menu utama sup kak roszi bawak beserta kicap pedashhhh, nasi goreng abang malek bawak... Anak teruna hafiz & ishak masing-masing bawak buah & sandwich... Tak sangka hafiz pandai buat sandwich dap dap kalah subway... hik hik hik... Pastu maz bawak home made begedil.... yummyyy.... Jihan bawak bihun tuk makan ngan sup... Bos besar en. isnain bawak kek tuk besday staf bulan 1 sampai 4... oh beauty la tu termasuk sekali sebab besday bulan 2... hik hik hik.... Dan  Overall group kami berjaya handle makan-makan kali ni.... Wink wink wink ;-)

Dan yang paling penting bos dapat menjemput Ustaz Nuruliman untuk tazkirah di perhimpunan office kami hari ni di pagi Jumaat yang mulia... Alhamdulillah tazkirah tersebut sedikit sebanyak menambah pengetahuan kami dan dalam usaha membersihkan hati nurani... InsyaAllah... =) Ustaz Iman tu cakap dia sempoi sempoi jek tapi banyak ilmu yang kami dapat terutama dalam aspek HATI... Semua benda yang kita buat itu elok dan baik jika ianya dari hati yang bersih kan... Tapi kalau hati yang kotor dan hitam perbuatan yang dilakukan semuanya jadi tak elok... Subhanallah... Minta dijauhkan kita dari hati yang busuk dan kotor... Actually Ustaz Iman dijemput tuk bercerita tentang zakat... Ye lah harta kita gaji kita lebih berkat jika kita bersihkan dia dengan zakat dan sedekah... Sebab setiap rezeki kita ada hak untuk orang lain... InsyaAllah beauty akan ingat pesanan-pesanan yang diberikan... Yang baik dijadikan panduan =) So kawan-kawan tadi Ustaz Iman kata kalau gaji kita lebih dari rm13K setahun dah kene bayar zakat tu.. Beauty pun kene jugak nanti kene isi borang buat potongan gaji supaya tak lupa... Kawan-kawan jangan lupa oke.. Mudah-mudahan rezeki kita berkat... Amiin ;-)

 Ustaz Nuruliman berbaju melayu oren =)
 Kebetulan hari ni majoriti staf perempuan pakai purple ;-)
 Other staf...
Berbaju merah hati ni our beloved Director =)

Tu je tuk hari ni... Mari lah kita membanyakkan sedekah.... Tangan memberi itu lebih mulia dari tangan yang menerima.. InsyaAllah =)

1 comment:

Qyla Aqilah said...

Memberikan kelainan pada hari anda. Saree material yang boleh dibuat baju kurung, kebaya, blouse dan sebagainya.
Mai ler berkunjung ke blogshop saya..:) Harga yang dijamin lebih murah!!
http://dedazzlerzzshoppe.blogspot.com/