Sunday, February 26, 2012

Treat From Adi Nang

Assalam sayang semua... Happy weekend aitt... Nak siap-siap pi mana tu?? =) Beauty?? This morning relax ngan Mr. B kat rumah guling-guling jek... Tak tau la petang-petang nanti if ada plan ke tak kan... Mr. B dah confirm pi menembak ada job wedding petang ni =)

Beauty nak cerita pasal semalam... Aaaaa semalam beauty keje dari awal pagi sampai tengah hari... Tolong staf-staf office beauty bahagian kokurikulum berkredit punya... Maklumlah kami kat office tu staf tak ramai so kene lah bantu membantu kan... Sebab bila time bahagian school-school pun member department lain tolong kami jugak ;-) Then menjelang je tengah hari dah dapat panggil pulau... Hahahhaaa.... Biasalah kan panggilan dari suami terchenta... Tanya bila nak balik rumah... Hohohohoooo... Ingat nak lepak lama lagi kat office tapi bila Mr. B kata balik segera so terus la kemas-kemas balik... Nasib la masa tu keadaan office da agak lengang... =)

Sepanjang perjalanan balik ke rumah kemain lagi Mr. B asik tanya dah sampai mana... Dah sampai ke belum... Hadoiiii nampak gaya macam dia tunggu kat rumah... Rupanya bila beauty sampai rumah dia tak de kat rumah belum sampai jugak sebab pagi tu dia ada shoot nikah ngan Adi Nang... Cissss...;-p Pastu dia sibuk la suruh siap-siap teman dia... Macam biasa lah pegi collect barang-barang motor yang dia dah order pastu teman dia pi bengkel sana pi bengkel sini.. Tak pasal-pasal Adi pun terjebak follow sama sebab masa tu Adi mintak tolong hantar kereta dia kat proton... Pas hantar kereta Adi ke proton kami pun bergerak ke KL la... Mula-mulanya lepas ke Sentul cari tayar motor hantar Adi ke LRT... Hujung-hujung Mr. B frust tayar yang dia cari tak jumpa Adi kata nak belanja Nasi Arab.... Hohohohooo.... Pucuk di cita ulam mendatang lah buat Mr. B tu... Siot je en en en... Terus cancel semua plan ke bengkel-bengkel seterusnya kami pi makan nasi arab kat jelatek mana lagi kalau bukan Saba Briyani... Tessssss dap dap dap!! Beauty baru je plan nak makan nasi arab ngan hubby bila-bila ada masa sekali rezeki mendatang kan... Adi kata dia belanja nak balas balik sebab kami penah belanja dia kat sana dulu... Ada-ada je Adi tu... Hihihiiii.... Terima kasih banyak-banyak kat Adi sebab belanja kitorang kat sana, kenyang gila... Tu pun beauty & Mr. B amik yang large kongsi berdua... Sebab if amik sorang satu kompom tak habis punya... Beauty & Mr. B makan lamb kabshah... Adi makan Hanith Lamb... Tak habis pun dia makan sebab dia order dia punya sepinggan sorang... Ekekekkee ;-p

Seronok sebenarnya lepak ngan Adi, ada je cerita yang dia nak cerita pastu pe'el pun sama je ngan Mr. B suka kenakan orang... Mr. B ngan Adi selalu kenakan beauty... Kami makan sambil ketawa bedekah-dekah... Ekekekke.... ;-p Dah abis makan kami pun hantar Adi ke rumah mak mentua dia... Then Beauty dapat jumpa anak Adi si licik Umar Arjuna.... Dan paling bestttttttttttttttttt!! Umar kiss pipi beauty!!!!!!!!!!!! Yihhhhaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!! Pandai betul anak Adi ngan Kak Hidd tu... Dia salam then kiss kami berdua... Syok nyaaaaaa =) Adi tak habis-habis suh amik berkat... Ekekkekeke ;-p InsyaAllah ada rezeki kami dari Allah berkat doa korang semua =) Umar tunjuk stunt pusing-pusing depan kitorang last-last nak balik kerek lak dia tak mo salam lucu jek.... Ekekekkee =) Ada sekeping dua beauty amik pict Umar.. Jom zasssss ;-p

 Kami penggemar kambing... ahahahha

 Beauty & Mr. B favorite Arabic Rice.. Saba (makan pun kene sabar pelan-pelan nak habiskan... ahahhaaa)
 yang regular tu ngan lamb bebungkus Adi punya... pinggan besar beauty & Mr. B punya sharing is caring ;-)
 Yum yum... Dap pulak tengok pict ni... Sila belajar masak macam ni Puan Beauty =D
 Ni la si manja pandai becakap Adi.. Kitorang sampai dia masuk amik ipad.. ekekek
 Ni 1 pose untuk auntie Az =)
 Oke dia buat stunt pusing-pusing sambil becakap.... =)
Even tak faham sangat cakap dia tapi kami boleh ketawa sebab lucu... ekekekkee

Serius beauty tak tau nak kata apa... Umar such a clever boy... Beauty jelessss =( InsyaAllah Allah tahu setiap apa yang diberikan pada hambaNya... Anyway thank you so much kat Adi sebab belanja kami makan dap dap!! Beauty kira tu belanja belated birthday la ye... Hahahhahahhaaa ;-p Mr. B kata maybe hari ni nak bawak Adi makan kat Jemari pulak.... Tak aci oke!!! tak pe nanti korang sampai sana bedesup beauty sampai kat Jemari tu mamam butter prawn and tomyam dap dap dia.... =) Oke la, sampai sini dulu coretan beauty... Beauty nak pergi gosok baju melayu Mr. B pastu nak kemas-kemas rumah.... Enjoy your weekend sayangs ;-)

No comments: