Thursday, February 02, 2012

Entry Ba Alif Sin Ya...

Assalamualaikum... Uhuk uhuk uhuk.... Sowiii sowiiii.... My bad tak de update blog... Beauty busy la, busy CUTI... Bahahahaaa ;-p Pada asalnya nak update entry isnin lepas tapi tertangguh kerana Mr. B pergi keluarkan beauty punya card reader from my handbag and tak masukkan balik benda alah tu... Sudahnya bengang dekat seminggu la tertangguh sebab semalam wilayah je sepatutnya cuti tapi dengan beauty sekali cuti... Awal-awal tahun dah apply cuti tuk hari wilayah tu... Muahahahahaa ;-p

Okay okay jom kepoci apa beauty buat last week.... Beauty ngan Mr. B dua hari berturut-turut pi wedding... Sabtu wedding ex office mate beauty.... Wajib pergi sebabnya masa wedding kami dulu dia datang bawak hadiah... So kene lah balas balik kan... Hehehee... Kak Mai sangat comel di majlis raja seharinya... Beauty memang tak pernah tengok Kak Mai make up make up tau... Ada pun light light jek gitu pakai lip glos... Hehehee... But on that day she was soooo pretty dengan baju pengantin merah maroon.... ;-) So jom kita lihat pict kak mai yang ada ye ye ye.. ;-)

Pict from Mr. B, non edited eh sebab beauty malas...;-p

Pergi kenduri Kak Mai actually mengimbau kenangan beauty & Mr. B tatkala kami disandingkan dengan meriah di dalam dewan yang sama... Mr. B asyik la sebut... "cuk, nostalgia... nostalgia...." heheheee.... Di atas pentas tu la kami diraikan... Di atas pentas tu la duduk berdua ibarat Sultan Mansur Shah & Puteri hang Li Po.... Ahahahhaaa tu lah jolokan yang diberikan kepada kami sebab Mr. B masa tu rambut panjang sikit pakai tengkolok dan beauty lak mata sepet cam cina... Ekekekekeke.. Indah!! Indah!!!! ;-p So congrats to Kak Mai and hubby... May Allah bless both of you... Semoga menjadi isteri yang solehah, mendapat anak-anak yang comel just like you... Dan akhir sekali semoga berbahagia hingga ke syurga... Amiin... =)

Next day... Ahad tu beauty pegi wedding office mate pulak dear Farah Dayana... Oh minggu lepas punya tema kawen semua kaler merah okay... Hik hik hik... Beauty konvoi dengan kawan-kawan office yang lain... Kami berkumpul dekat office dan kemudian bergerak ke Semenyih.... Jauh gak la perjalanan sampai perut dah berbunyi-bunyi lapar... Dan sekali sampai rumah Farah punyalah ramai umat manusia... Maklumlah anak sulung and 1st time terima menantu... Mestilah rainya meriah kan... Serius beauty cakap makanan sangat BEST SEDAP!!! Tapi sedih tak dapat nak menokok tambah sebab umat manusia ramai... Sudahnya esok tu jugak beauty pi pasar borong membeli hati ayam buat sambal macam kat kenduri farah... Hahahahahaaa.... ;-p Piccas dalam camera beauty kene upload kemudian memandangkan olympus guna XD card dan tak bole masuk dalam card reader yang seketul ni... Card reader 1 lagi wire pulak da rosak... urghhhh boleh hilang mood camni... Nasib ada gambar dari OP wed Farah... =) Congrats to Farah Dayana & Ismail... Semoga berbahagia berkekalan hingga syurga ye... ;-)

 Merpati 2 sejoliiiiiii (nyanyi nyanyi...;-p)
Credit to Abang Malek untuk 2 piccas di atas... ;-)

Aaaaa dah abis kenduri kendara yang di attend oleh beauty dan Mr. B.... Mr. B kata syok gak attend wedding jadi tetamu kan... Asyik jadi photog je...;-p Monday beauty rajin masak sebab dah memborong barang basah kan... Bahahhaaa ;-p Menu dia kerang rebus bersama air asam, sambal hati (yang beauty balas dendam makan tak cukup kat umah farah tu... hehehee), kacang botol goreng dan sambal sardin... Punye la banyak lauk en en en.. Makan berdua... Bahahahaa.... Tak pe Mr. B mamam ulang-ulang ;-)

Tu dia siap ada limau yang office mate bawak pi office... Limau manis dap dap!!! ;-)

Selasa kursus, ingat dapat balik awal nak masak ujung-ujung Mr. B buat hal bertolak dari Sepang lewat... Sudahnya makan kat luar.... Geram!! Dah la tengah sakit kepala.... Pas dinner kat luar, balik rumah siap-siap untuk beradu sebab kepala dah rasa nak pecah.... Mujur semalam cuti... Huhuhuuuu ;-p So semalam beauty buat menu favorite Mr. B, asam pedas ikan pari, sambal kerang & sayur pucuk paku tumis.... Melelehhhhhh ;-p Pun kene bedal lewat sebab Mr. B still shoot di Sepang untuk MotoGP Official Test 2012.... Urgggghhhh ;-{


 Ni lauk semalam.... ;-)

So today?? Tak tau lagi mau masak apa.... Huahahahaaa.... Oke sayang, siap sudah entry basi beauty.... Take care semua.... ;-)



2 comments:

cha said...

sedapnya lauk kerang rebus tu tp kazaa tak suka sgt hee

misz beauty said...

heheh.. lama x masak kerang... sekali buat meratah2... ekekeke ;-)