Wednesday, February 08, 2012

Cuti Panjang Bersama Cinta

Assalamualaikum sayangs semua... (jawab oke tak jawab dosa...;-p) Oke lah now tengah rajin sikit je memandangkan kerja pun tak banyak kan... Maklum lah semua masih di dalam mood cuti lagi... Hihihihiii ;-) So now beauty nak story mory kisah cuti beauty sepanjang 4 hari cuti umum tambah 1 hari cuti sakit kepala... huk huk huk ;-p

Last week friday tu beauty dah start cuti sebab beauty mengalami sakit kepala tahap kronik sampai baring je kat umah.... Masak pun light light je just masak carbonara =) Setelah puas berehat seharian di rumah akhirnya sakit kepala beauty telah kembali pulih... Alhamdulillah.. If not memang tertangguh la lagi sekali tuk bercuti kan... ish ish ish ;-)

So seperti yang dijanjikan hari Sabtu awal pagi dah bangun siap-siap packing maklumlah jumaat tak boleh nak buat kerja apa-apa sebab sakit kepala kan so kelam kabut sikit la awal pagi sabtu tu... Dengan Mr. B punya barang camera lagi sebab pagi tu pergi shoot pre wedding tuk client dulu.... =) So after dah siap-siap shoot then lepak minum ambil detail pengantin semua kami pun memulakan perjalanan ke Melaka... Yeahhh!!! Destinasi pilihan kali ni adalah Melaka Bandaraya Bersejarah.... Beauty pilih tempat ni sebab nak repeat balik plan kami husband and wife yang tergendala dulu... Ingat tak beauty pernah cerita beauty kena denggi dulu?? Aaaaa kan melepet je dekat Mahkota Hotel tu tak boleh nak keluar bilik pegi mana-mana... So this time kami redah sampai lebam la... Tu pun tak habis gak berjalan sebab pegi stay sana satu malam je... (Saje je buat cam tu supaya boleh pegi lagi lain kali... hihihiii) ;-p Perjalanan kami ke Melaka lancar cuma dekat area Seremban tersekat-sekat sikit la sebab kereta banyak nak berhenti di R&R kan... Yang lain sap sap suiiiii ;-) Sampai je Melaka kami check in dulu letak barang semua... Nasib lah dah booking awal online kan sebab kalau main redah je semua tempat fully booking.... After simpan barang dalam bilik kami pun pergi lah lunch dulu Mr. B dah sibuk nak makan asam pedas... Sampai sanggup tak nak breakfast pagi tu semata-mata nak mengadap asam pedas... So kami pergi lah lunch (brunch actually ;-p) kat Asam Pedas Selera Kampung kat Bandar Hilir tu... Punya lah ramai umat manusia tapi masih boleh menyelit la... Kesian dengar cerita kawan beauty yang pusing bandar cari park 3 jam last-last makan KFC Isnin lepas... Huhuhuuu ;-p

After makan kami jalan-jalan cuci mata makan aiskrim dulu Mr. B belanja aiskrim... heheheee... Oh siang tu pegi jalan tanpa gambar ye ye ye... Ada la beberapa keping nanti beauty upload kemudian sebab gambar kat Mr. B... Beauty punya henpon pulak bateri out!!! Puiiiii!!!! Tapi siang tu kami jalan tak lama pun sebab panas sangat dan kami dah kepenatan kan... Cuma sempat singgah Mahkota Parade, Dataran Pahlawan dan area-area situ je... Pastu kami balik hotel landing Zzzzzzzzz... Ye lah after maghrib tu dah plan nak kuar pi pekena seafood kan... =) So malam tu Mr. B belanja mamam seafood... Ohhh!!!! Beauty cukup frust bila makanan yang selalu orang gembar gembur sedap tapi akhirnya rasa dia ala-ala jek.... Sob sob sob ;-( So next time Mr. B pun dah cakap kita makan asam pedas je la if datang Melaka... Yang lain out!! Better pegi Pantai Remis Klang if nak mamam seafood... Tak pe la kan tak cuba tak tau... At least bila orang tanya we ols da sampai...;-) Mungkin akan pergi jugak la lain kali if ada kawan ajak tapi untuk pergi saja-saja tak kot..=)
 So ni muka after mandi segar nak kuar balik ;-)

 Hubby & Wifey menanti makanan tiba ;-)

 Lambat sangat tunggu makanan Mr. B mamam dulu otak-otak... Penuh mulut!!! Ekekekek 

 Pencicah ni sampai dulu...=)

Muka eksited nak mamam seafood even mata merah lagi baru bangun tido ;-p 

Yam Ampun!!! Mr. B siapa da demuk ni?? ;-p

After 1 hour makanan sampai... Sotong ni sedap!!

Ikan pari?? Rasa nak menangis makan sebab susah nak makan =(

Tapi Mr. B kata rezeki tak boleh membazir....

So kami makan jugak...

Nasib tak amik nasi... Tolong Mr. B pisahkan tulang ikan bagi dia makan...=)

Nak ke Jonker Walk kami di sambut dengan firework ;-)

Dah sampai Jonker Walk ada naga panjangggggggg ;-)

Seronok pegi Jonker Walk... Dan seronok tengok beca yang lalu lalang dengan sound system yang dum dam dum dam... Tak sempat naik malam tu sebab Mr. B ajak tengok audio show budak-budak kereta kat melaka belanja tengok... Audio dia besttttt!!!! Mau rm50k siap semus system tu dengan lcd bagai... =) Pas da menjamu mata kami balik hotel la apa lagi... Kata nak honeymoon... Huahahahahhaaaa ;-p

2nd day kat Melaka kami tak keluar awal pagi pun... Menghabiskan sisa landing guling-guling dalam hotel sampai la ngam-ngam waktu check out... hohohohooo!!! ;-p So after check out kami pusing cari Coconut Shake tuk beauty dulu la... Duk ngidam dah berapa lama kan asyik tengok orang lain post dalam blog diorang ;-p Memang slurrrrrrrrrpppppp nyum nyum la kan.... Terbaek dari ladang... Beauty dorang je minum so bungkus je la... Mr. B memang tak minum air kelapa.... Pas dah dapat terus pegi cari port brunch la kan.... This time kami tak pergi pun Selera Kampung tu... Kami pergi kedai depan dia baru bukak rasanya... Sekali rasa tessssssssssssssssssss!!! Lagi meletop kaw dia punya asam pedas besttttttttttt ;-) So dua-dua hari pegi sana dapat asam pedas best...=) pandai kami budget masa... Ekekekkee ;-p

Ni la dia coconut shake beauty idam.... Uhhhhh sedap terliur tengok balik pict ni... ;-p

Asam pedas besttttt!!! ;-) 

Pas da siap makan kami pi naik River Cruise ;-)

Panas terik masa ni... Sakit kepala beauty dibuatnya...

Hotel Casa De Rio depan ni... Next time boleh cuba stay situ pulak. Mesti cantik tepi sungai =) 

Muke Mr. B tak puas hati kene tempuh panas ;-p

Wifey?? Chomel as always... Bahahaaaa =D

Beauty love this AX sunglasses... Mr. B!! Bila mau dapat yang baru ye?? ekekekeke ;-p


After naik cruise tuh kami pun berangkat pulang ke pangkal jalan... Alhamdulillah perjalanan kami pergi dan balik selamat tanpa tempuh sebarang jem... Yihaaaaa!!! ;-) Oppppsssssss!!! Tapi tak habis kat situ je ye ye ye... Malam tu Mr. B ajak pulak beauty pergi lepak di The Cabin kedai makan baru kawan kami.... Kat Taman Melawati =) Best lepak sana kami lepak sampai lebam sambil tengok bola... hik hik hik ;-p

Pakai baju MU dengan tudung merah... Nasib seri 3 sama... Huahahaa ;-p

Ni homemade burger... Memang besttttttttttttt!!!! Setiap burger ada bendera-bendera semenanjung Malaysia... Ekekekekee ;-p

Tempat yang menarik ;-) 

Skrin besar tuk peminat bola sepak =)


Esoknya pulak means Monday Mr. B ajak keluar lagi teman dia jumpa kawan dia kat Hartamas... Pastu dia bawak beauty pergi jalan-jalan kat Publika sebab dia kata kesian isteri dia nak pergi sangat Publika ;-p Memang punnnnnn!!!! Beauty dah terpikat dengan 1 kedai kasut kat Publika tuh... Oh oh oh!!!!! ;-p Ingat nak lunch kat situ hujung-hujung kami lunch kat Ikea jek layan Meatballs & Chicken Wing.... Mr. B nak makan Sarawakian food tapi sudahnya dua-dua kekenyangan.... Bahahahaa... last-last tapau makanan kat pasar malam Serdang bawak balik rumah lepak rumah je.... ;-)

Publika best sebab tak ramai orang... Beauty suka tempat tak ramai orang ;-)

Aaaaaa tempat ni santek ;-)

Ada robot mende tah dalam tu... Pict ni gegar sebab Mr . B tak reti guna henpon amik gambor ;-p

Ni lunch kami... Yum yum!! Nasib pagi tu beauty dah bagi Mr. B breakfast nasi goreng belacan ;-)

Last day cuti semalam beauty duk umah je, petang tu je teman Mr. B jap pergi hantar album customer nak print.... Before that sempat masak tuk juadah dinner sementara Mr. B jumpa Adi Nang... Selebihnya duk rumah jeeeee... Huyehhhhhh =)

Ni lah dia juadahnya yang beauty masak semalam... Sayur campur, tomyam udang & sambal ikan bilis kentang... mavelessss ;-)

Sekian cuti-cuti panjang kali ni... Hope you all pun enjoy the holiday with your loves..... Ampun dan maaf sekiranya entry ni panjang sesangat sebab beauty malas nak separate.... Ekekekekeee... Sekiaannnnnnnn ;-p

2 comments:

Sis Lisa said...

Publika tu katne?

misz beauty said...

Publika tu dekat solaris dutamas sis ;-) nanti sis dtg sini az bawak pi sana oke ;-)