Monday, January 09, 2012

Wedding Assignment - Ipoh


Assalamualaikum sayang semua... Hope ceria ok hari ni... ;-) Beauty ceria je cuma penat sikit... Sabtu & Ahad kene pegi ipoh teman Mr. B outstation.. Dia ada wedding assignment kat ipoh... macam biasa dah tau beauty will be his driver... Sebabnya dia memang tak bole drive jejauh... Thats why if job assignment kat pantai timur if dia sorang-sorang dia naik flight... So ke ipoh ni je takkan nak naik flight kan... =) Kami gerak ke ipoh ber tiga.. B bawak kawan dia untuk assist.. Gerak dari KL around 2.30pm gak la... Beauty baru berangan nak sampai ipoh awal pegi jalan-jalan sekali Mr. B kata kawan dia ada kerja so we have to wait... Makanya beauty kemas rumah clear ruang tamu clear dapur dulu la before gerak kan... Bagus gak, balik dari ipoh tak de lah pening nengok umah besepah kan..=) Perjalanan 3 jam mengambil masa 4-5 jam jugak la sebab kami ada singgah sana singgah sini... hihihiiii =) So jom layan piccas yang ada oke ;-)

Before mulakan perjalan we having brunch kat Kelana Jaya 1st ;-)

After 1 hour journey, kami singgah Yik Mun Pau at Tg. Malim untuk jumpa dengan client Mr. B, Yanie & Faizal untuk pas piccas Post Wedding diorang.. Glad to see they love the piccas... Depa ajak mamam durian kat kampung depa nanti... Yeyyyyyy =)

Pau ni for me tak de la sedap GILA pun sebenarnya.. Just oke la... Sebab beauty penah makan pau yang lagi sedap kat serdang. Jual tepi jalan je =)

Tapi yang penting beauty dapat hadiah dari Yanie sebab menang contest yang dia buat... Thank you darling ;-)

 Lepas pegi Tg. Malim kami terus bergerak ke ipoh... Dan singgah ke Kelllies Castle jap sebab Mr. B nak survey tempat untuk shoot outdoor esoknya tapi sayang tak jadi sebab pengantin busy...


Dekat pukul 6 jugak sampai ke rumah cousin beauty... Kami stay umah cousin beauty sebab nak tido hotel cane assist hubby takkan nak tido sebilik ngan kami... Bahahahaa ;-p Mula-mula memang plan nak stay kat hotel alang-alang bole romantik-romantik kan... ;-p Tapi last min Mr. B bawak assist sebab assist tu baru confirm jad follow... Upset dol... huk huk huk... tak pe, next time bole ;-) So sampai je umah cousin we all letak barang rest kejap then kuar balik meneruskan pencarian... Pegi survey jalan nak ke dewan majlis di adakan dan jalan ke hotel tempat pengantin bersiap... nasib la ada GPS ipad sebab serius beauty kompius jalan kat sana banyak dah cabangnya... Hik hik hik... Konon nya malam tu nak ke ipoh parade la, nak ke vanggey la hujung-hujung client ajak dinner seafood sekali ngan family diorang kat Lost Of World Tambun... Beauty punya membebel usah di kira la kan.. Ye la orang da planning baek punya cilok kot... Jenuh la jugak Mr. B melakukan aksi pujuk memujuk... Hik hik hik... Best gak kan kene pujuk cam tu bukan selalu ;-p So malam tu kami dinner seafood...

 Punya la dia happy kan nak mamam seafood.. 2 lelaki sebelah Mr. B tu najib & fauzi.. They are make up artist ;-) Sebelah diorang Puan pengantin =)

Dalam banyak-banyak beauty suka udang dia.. Bestttt!!! ketam?? Kaki tu seketul je beauty makan sebab tak reti kopek... Selalunya mummy yang kopekkan beauty tukang makan je..;-p

 Ni ketam labah-labah yang besauuuu nak mati isi nye kompom cetoet jek... Hahahahaha ;-p

So after dinner kami singgah Gerbang Malam kat ipoh... Alaaa just like downtown kat KL la... Oke la janji dapat jenjalan kan... beauty pun dapat apa yang beauty carik... An emergency thing to buy ;-p After sakit kaki we ols pun balik rumah rest sebab ahad Mr. B perlukan energy yang lebih untuk bekerja..=)

Ahad tu early morning gak kami kuar umah sebab plan nak singgah ke Lokin @ Pasar Karat... katanya banyak barang lama-lama dan barang rare kat sane... Oh kami yang punya masa yang suntuk tak sempat jumpa barang-barang rare berkenaan... Sudah nya jumpa rabbit yang comel je... Hahahahaaa... Next time la kami pegi lagi ;-)

 Mr. B nengok bundle... Itu memang feveret dia... =)

 Lokin @ Memory Lane Ipoh

 Beauty pun nak posing kat situ... ;-p

 Dulu-dulu menaip pakai benda alah ni je kan..=)

 Oh i love this... Nanti dah beli almari baru bole datang sini beli buat collection... ;-p

 Rabbit ni baik, jinak dan comel... =)

 Duduk je atas cage tu tak de pegi mana-mana... Murah je rm25 sekor... Nak beli tapi nanti kesian kene buli ngan CJ7 & baby kat umah... huhuhuuu

 Mr. B shoot kejap pengantin dan pastu kami turun breakfast kat hotel... Nyum nyum... =)

 Oh i love this... Hari-hari makan pun tak jemu =)

 banyak nye makanan atas mejaaaaaa.... ahahahahhaaa ;-p

 Pas da siap breakfast sambung keje.... The Make Up Artist tengah letak bulu mata...

 She is so pretty.. Muka macam omputih then bibir macam Angelina Jolie... No collagen collagen oke... Ory mari ;-)

 Love her eyes, love her lips... Indahnya ciptaan Allah =)

Mr. B on duty =)

Pas habis diorang make nak begerak ke dewan beauty dah flat sleepy gila so beauty balik umah je tak pi dewan... Dekat pukul 3 majlis habis baru beauty pickup Mr. B bawak diorang shoot outdoor... =) The nearest place that they choose is Ipoh Railway Station... Sebab jimat masa, tempat cantik dan pengantin bole gerak balik cepat... 

 Dewan Bandaran Ipoh tu santek kan... =)

 1st time Mr. B abis shoot awal, so we decide pekena nasi vanggey....

 Muka riang masa ni before makan nasi ;-p

 Nampak macam menarik....

 Tapi hakikatnya tak seperti yang digembar gemburkan oleh orang ramai.... ;-( Nasi Kandar Zainul kat PJ is better then that.... Oh oh oh.....

 Budget nerd la tu Mr. B ;-p

Kawan Mr. B moron buat peace cenggitu kat orang.. hahahaha ;-p

So itu sahaja aktiviti kami dekat ipoh... After makan terus balik rumah kemas barang nak balik KL... Sampai KL lewat malam dan kami sangat letihhhhhhhh... But we enjoy the journey... Mr. B pun suka sebab dia kata gambar-gambar semua tak de yang sakitkan hati & mata dia... Hahahaaa... So guyz, please stay tune nanti Mr. B upload piccas for http://fizzyilham.blogspot.com beauty bagi tau k... take careee daaaaa ;-)

2 comments:

Zafura said...

thank you for the lovely post akak.intan nk mntak permission nk save pic ya : )
p/s: rabbit2 tuh sgt cute la!!!

safura-zamani.

misz beauty said...

hello dear... no problem... no problem... it is yours ;-)

rabbit tu sangat cuteee!!!!!