Monday, January 16, 2012

Precious Time With Love...

Assalamualaikum morning... Wish all sayangs have a nice working day today... ;-)


Beauty nak story mory about my last vacation... Eceh, macam pergi bercuti jauh sangat je gayanya... Ekekeke ;-p Last week beauty and family pergi bercuti di Pulau Ketam.. Siapa yang tak tau Pulau Ketam kat mana sila google okay... Huhuhuhuuu ;-p

Actually beauty tertanya-tanya jugak why mummy plan nak bercuti lepak-lepak kat sana memandangkan cuaca sekarang agak panas kan and duk lepak kat laut pulak confirm la lagi panas. Huk huk huk.. But we all adik beradik follow je la dah mummy kaa since kita duduk kat Selangor tapi tak pernah pergi dan tak pernah tau pun keadaan Pulau Ketam tu so she decide to go there.... =)


So at Saturday tu sementara beauty waiting for mummy settle her catering job, beauty dah decide nak having breakfast kat Ikea... Sebab dah 2 weeks beauty duk terbayangkan meatballs and chicken wing... Yummeh!! Ye lah duk kat twit pun tengok orang twit mamam meatballs bertambah la keinginan beauty... Nasib la punya hubby yang menurutkan je kehendak wifey dia nih... Tq BB... Muaxxxxx ;-p Tapi kesian kat Mr. B sebab ingat after having breakfast nak pi jalan-jalan dalam Ikea then kami pegi pulak lunch kat Mohd Chan Abdullah Reataurant... Hajat dia tak kesampaian sebab Saturday tu kami kuar je highway LDP tuh ya ampun jem gila okay... Beauty ni memang pantang betul tengok jem... Memang hati akan jadi panas.. Nak keluar dari LDP tu balik je ambil masa setengah jam padehal perjalanan tu 3 min je... After dapat kuar je dari situ we deside untuk guna jalan alternative lain... Kesimpulannya perjalanan 15 min kami telah mengambil masa 1 jam!! Nasib masuk park je kami tak ambil masa yang lama... Ah bab tu memang beauty selalu ada rezeki untuk parking kete dekat ngan pintu... Ada hikmah la tempuh jem teruk tu kan... Nak naik motor pun tak boleh gak sebab that day awan mendung gelap je risau gak mencurah-curah jap gi apa pun tak dapat... Huhuhuuu =) Dah dapat park senang beratur beli makanan pulak lama... Pun most 1 hour beauty beratur beli makanan, sakit pinggang!! Tapi nak memenuhi keinginan punya pasal ku tempuh jua... Eceh ;-p Dah dapat makanan apa lagi terus ngap la sebab nak kejar masa... Oh punya la tamak that time beli 20 biji meatballs & 1 set (5 pcs) chicken wing dan seketul bebola coklat... Hujung-hujung macam nak kojol kami nak menghabiskan berdua.... Sambil nak menghabiskan tu kami duk terfikir, macam mana la orang boleh makan sampai 20 biji meatballs tu sorang sepinggan dengan hidangan lain lagi kan sedangkan kami yang sharing ni pun macam nak terkeluar balik semua duk telan... Bahahahaa ;-p

Jom layan piccas kat Ikea dulu... Jangan muntah sebab tengok pict beauty okay.... Sebab Mr. B amik pict beauty sorang je tak de amik pict dia atau pict berdua... Hohohooo ;-p

 Senyum sebab dah dapat apa yang diidam ;-p
Yummehhhhh ;-) 
 Bebola ni dap dap dap!!!!
 Bebola yang ni lagi dap dap dap!! ;-)
 Okay time untuk bahagi 2... =)
Nak amik Bb punya... ;-p
Budget serius la sangat kan nak bagi-bagi bola tu ;-p

Aaa pas makan kami pegi tengok barang-barang dan akhirnya Mr. B telah membeli sebuah meja untuk diletakkan di ruang office dia kat umah.... Punyalah besau gedabak bepeluh-peluh nak masukkan ke dalam kereta... Haishhhh... Next time beli sofa pakai delivery okay!! ;-p

Ni la meja nya... Dah bayar pegi cerai-ceraikan dan bungkus!!

Dah siap angkut barang balik rumah semua kami rest kejap dan (bunyi lagu Bruno Mars) okay mummy dah call bagi tau diorang dah gerak... Dan dan tu la Mr. B decide tak nak email gambar ke ex-client dia yang mintak pertolongan, dia nak bagi CD terus by hand... Gila serabut beauty nak kejar-kejar masa kan sudahnya macam lipas kudung bawah kereta (tapi masih mematuhi had kelajuan ye ye ye ;-p)... So semua selamat pas barang dan kejar balik mummy & daddy ke jeti.... Dan kami selamat naik bot sama -sama.... Hoyehhhhhh ;-)

So cerita di Pulau ketam akan bersambung di entry akan datang okay... Hahahahahaaa.... Penat weeh nak update blog ni... ;-p Daaaaaaaaaaaaaaaa ;-)

No comments: