Monday, January 16, 2012

Precious Time With Love in Crab Island

Yeahhhh mari kita continue kisah di Crab Island.... Che wah Crab Island konon nak glamour kan pakai la BI padahal orang melayu tulen dah nikah ngan Wak Jowo... Bahahaaaa ;-p Beauty buat entry baru sebab pict ada banyak so nanti tak best ar kan campur-campur... Hik hik hik.... Okay as you all tau kami telah selamat tiba di jeti Pelabuhan Klang after semua kerenah dan kesesakan... So sampai je jeti bot dah siap sedia menanti... Untuk pegrgi ke Pulau we decided to choose open boat... Ah baru feeling feeling gitu kan bila naik boat laju terbang-terbang dan gayat... Especially bila melambung-lambung bot tu tatkala dipukul ombak... Humangaiiiii gayat noks.... Ekekekeke ;-p Tapi besttt!!! Tak yah tunggu pergi pulau jauh-jauh boleh naik bot cenggitu... Ekekekekee.... Jom layan pict naik bot dulu =)

Oh my Gucci ;-)
 Both pict above taken by hp jek.. So quality ala-ala je la kan.. Heheheee ;-p
 Eceh tengok my lil sis... kemain lagi rambut terbang ayu-ayu gitu kan... ;-p
 Kami semua seronok!!! ;-)
 Oh uncle yang duk sebelah mummy tu owner 1 of hotel yang ada kat Pulau Ketam

After dah sampai pulau kami terus check in dulu sebab dah petang gak kami sampaikan... Nak jalan-jalan jauh pun dah nak senja.... So kami rented basikal pusing-pusing kat situ je... Dah lama tak naik basikal syok weiiiiiiii ;-) Malam tu kami dinner kat sebelah hotel je ada orang melayu jual Nasi Lemak & Roti Canai... Okay kat sana kawasan penduduk cina so susah nak cari makanan sebenarnya... Kalo boleh nak makan pun seafood bakar-bakar je lah kan... Nak makan burger pun tak boleh you all sebab ada campur serbuk ba alif ba ya kata abang yang jual tu... Dia yang suggest tuk makan seafood je.. Ye lah nak makan ayam pun kita tak tau cara sembelihan dia kan.... Kat sana kita boleh kira ngan jari berapa orang melayu je yang menetap di situ... Maybe yang kerja sebagai polis dan nurse la majoriti melayunya... So dinner seafood, esoknya pun lunch seafood.... Bengkok mak noks hari-hari makan seafood... Bahahahaaa ;-) Jom layan piccas hari pertama sampai di pulau dulu... Yang kami dah start sewa basikal =)

 Weweeeeeeeeeee pusing-pusing... ;-p
 Serius kami enjoy riding the bicycle =)
 Ihik ihik ihik ;-p
 Ni pemandangan sekitar jeti kat Pulau Ketam =)
 Mummy comel!!!! =)
 Lil sis da macam korean gurl... Pakai skirt ride basikal... Ahahahaa ;-p
 Hari pertama kami jalan-jalan pakai 2 basikal je... Hubby carry beauty, mummy carry lil sis...
 Beauty gayat oke hubby carry beauty sebab dia bawak basikal goyang-goyang ;-p


Hari ke dua kami keluar awal pagi konon nak cari breakfast mana lah tau kayuh basikal sampai hujung kampung dapat jumpa nasi lemak melayu buat kan... Nan hado oke, tu yang terus lunch seafood je.... Oh hari tu kami rented sorang 1 basikal so best la dapat lumba-lumba... Hahahahaaa.... Menyusuri perkampungan nelayan kan... Kat bawah beauty ada rakam sikit video... =)

Mr. B with his bicycle ;-p

 Lil Sis, Beauty & Mummy ;-)
 I love this view =)
 The Couples ;-)

Enjoy the vid..;-)

Okay ni sangat lucu sebab Mr. B ;-p

Then dalam pukul 10 lebih my uncle and family datang kat pulau... Sebab nak tengok jugak kan apa yang ada... Actually pulau ni sesuai untuk fishing la... Kalau datang saja-saja memang nothing... So diorang sampai lil sis bawak pusing-pusing pulau sementara beauty, mummy & hubby kemas-kemas barang untuk check out.... =) Oh before check out tu kami lunch dulu... Ye lah mamam sea food je, tu yang berani nak makan... Hehehee ;-)
 The Family =)
 The cousins ;-)

I love them so much!! ;-)

Balik ke pangkal jalan lebih kurang pukul 1.00pm sebab bot yang kami naik untuk balik tu singgah sana singgah sini...;-p Pakai bot ada aircond pulak tapi tak best sebab ngantuk!! Hahahahhaaaa.... Pastu mummy belanja kami mamam pizza hut then terus balik umah rest sleeeeeeeepppppp ;-p Malam tu beauty & hubby having dinner kat luar memenuhi keinginan dia nak makan bebek kat Mohd Chan... Tapi kesian untuk kali kedua dia tak dapat makan bebek sebab bebek dah habis... tak pe lah Bb nanti kita pegi lagi okay... Thats all for cuti-cuti Malaysia beauty kali ni... Tak semestinya jalan jauh nak bercuti... Yang dekat pun boleh dikira bercuti... Kannn ;-)

No comments: