Wednesday, January 25, 2012

Fraser Hill With Love

Assalamualaikum my sayangs... How your holiday?? Confirm la best dan enjoy kan?? Beauty punya holiday macam biasa jek.. Best sebab masih ada yang sudi teman beauty tatkala keseorangan ditinggalkan Mr. B yang pergi menjalankan tugas kan... Uhuk uhuk uhuk ;-)

Okay beauty start with Saturday & Sunday 1st which is beauty follow family beauty pegi Fraser Hill... 1st time actually beauty sampai sana sebab sebelum ni memang asik pergi Genting, Cameron & Bukit Tinggi =) Perjalanan yang ambil masa tak sampai 2 jam sebenarnya telah mengambil masa 3 jam lebih untuk sampai ke puncak Fraser Hill... Well, you all semua tahu kenapa kan... Itu pun beauty dah cut off ikut jalan short cut from tol gombak beauty follow jalan lama keluar balik kat Genting Sempah... Seriously jalan tu sangat mencabar... Atoooiiiii ;-p Sampai Genting Sempah nak tak nak hadap je la jem yang hado... Huiiii!!!! Beauty & lil sis naik kete berasingan dengan mummy & daddy... Mummy pun satu bukan nak bagi tau pergi Fraser Hill tu boleh ikut jalan Kuala Kubu Baru... If not bedesup je beauty sampai... Ahaks... Tak pe lah pengalaman so dah tau la ada beberapa jalan nak naik ke atas tu kan... ;-) Dan paling penting beauty salute la peoples yang cycling naik ke Fraser Hill tu... If beauty yang kayuh confirm patah kaki... Bahahahaaa ;-) Kat atas tu sejukkkkk... Bilik hotel best mummy pandai pilih hotel tengah-tengah bandar so boleh lepak malam-malam feeling duk oversea kan... Hak hak hak ;-p So you guys jom layan piccas... Semua piccas di ambil menggunakan hp buruk beauty so hasil tak de lah sepuas mana memakai camera kan... Sebab camera yang di bawak nan hado bateri!! Coiii!!!

 Masa ni beauty & lil sis baru sampai... sejuk mata memandang after facing 4 hours jammed!
 Around the room corridor =)
 My lil sis

 Mata adik macam dah tak sabar nak sleep ;-p
 Dia memang kaki posing ;-p
 Along pun nak jugak ;-)
 Sibling ;-)
 My sweet lil bunny ;-p
 The sista =)
 Muaxxxxxx ;-)
 Sampai gak kete buwuk ke atas ni ;-)
 Depan hotel...
 Mummy yang mucuk!! ;-p
 Kat depan bird park...
 Ececceeeee!!!
 Dia lagi ;-p
 Mummy cam nak nyanyi lagu negaraku jek ;-p
 My LOVE!
 Cantik kan bunga-bunga ni... =)
 Uiks... Mis Chubby ;-p
 wink wink ;-)
 Iklan GIGI ;-p
 Golf Resort...
 Minah signboard ;-p
 Macam kat oversea kan? hahahaaa
 tapi kantoi tong sampah fraser hill ;-p
 Kan da kata minah signboard.. bahahhaaa
 Ni pulak minah tiang... ekekekeee
 Posing jangan tak posing ;-p
 Lil sis kata sesuai ngan sign ni dia ngan bf dia ;-p
 kedai kopi yg tutup!
 Kau boleh? ;-p
 Pak aji ngan mummy rugged! ;-p
 love them so much!
 The Sistas!!!
 Mamam mamam...
 Muncung ni.... 
 Sama je ngan muncung ni... ahahahaaaaa
 Adik with Adelia shoes... Last2 tak muat kaki Adelia besau! ahahahaaa
 Mummy with tigers & orang utans.... ekekkeee





 Sejukkkkkkkkk....
 Kabus teballllll!!!!!!!

 Mummy dah standby payung sebab nak ujan dah...

Malam tu hujan tiba-tiba lebat dan kami lari lintang pukang masuk bilik layan The Tuxedo... Pastu terus ZzzzzzZZzzzzzzzzz......... Best gila tido sejuk sejuk bawah selimut tebal kan..;-)

 Bekpas at the hotel ;-)
 adik mucuk!!
 Early morning tak de orang...
 jom posingggg ;-p
 Alololooooooo manje tucuk!! ;-p
 My lil model ;-)

 Our hotel ;-)
 Daddy tengok nama-nama burung....

Masa pegi tepi-tepi hutan ada pacat sekor duk kejar kami bau darah agaknya... Eeeeee beauty da masuk dalam kereta dulu... Lil sis dalam geli-geli dia sempat rakam video pacat tu... Eeeeee geli geleman beauty dibuatnya.... Huhuhuhuuu =)

After check out kami terus turun bawah lagipun beauty kena kejar masa nak pickup Mr. B yang tinggal kat umah sebab dia busy packing barang nak flight shoot ke Kelantan ada job... Balik tu memang dari awal sampai rumah beauty ikut jalan lama so tak de tempuh seketul jem pun... Legaaaaaa ;-)

Ni pemandangan sepanjang nak turun bawah... Saujana mata memandang =)
My mummy!!!!

Sampai je bawah having lunch dulu before shoot balik rumah terus... Mr. B dah standby ada la call beauty selang 15 min tanya dah sampai mana... Macam la flight dia lagi sejam nak belepas ;-p That all for Fraser Hill's short holiday... Nanti beauty update lain cerita pulak okay.... Daaaaa ;-)

4 comments:

cha said...

bestnya. mcm kene pg je nanti hihi. nk ajak hubby i pgla :p

misz beauty said...

best dear untuk relax... u should go with ur hubby..;-) plus hotel dia murah and ada jungle tracking semua... cuma we ols x sempat nak jungle tracking coz hujan awal pagi tu... huk huk huk ;-)

cha said...

alamak taknakla jungle tracking i geli pacat haha

misz beauty said...

hik hik... i pun geli tapi if u nak pegi pakai la stokin panjang masukkan kaki sluar dalam tu nnt pacat tak masuk.. i slalu wat cenggitu... ekekekee ;-)