Thursday, December 01, 2011

Jakarta Bandung Trip 2011 - Day 2

Assalam hellew sayangs semua... Oke now dah free sikit mau sambung cerita ceriton holiday beauty... tadi ada kerja urgent kene settle kan ;-)

So hari ke dua di kami masih berada di Bandung... Seawal jam 5 pagi waktu Indonesia (Malaysia pukul 6 am) beauty dah kejut lil sis & hubby bangun... Ye lah kita pegi holiday bukan nak tido kita nak pi bejalan... Ekekekekkk... Biasanya beauty & lil sis la yang bangun awal... Hubby orang dah siap mandi dia baru bukak mata ;-p

Destinasi hari ke dua kami ke Rumah Mode, Pasar Baru Bandung & Paris Van Java... Niat di hati nak ke Takuban Perahu tapi tak sempat... Duk godek shopping macam orang gila mana nak sempat ke tempat lain.. Muahahaaaa... Perjalanan ke Rumah Mode kami naik cab Blue Bird Group yang di sayangi... Murah dan selesa... Hehehehe ;-) Rumah Mode sangat lah menepati citarasa kami yang suka brand Zara, Guess, H&M dan banyak lagi la... Everything on sale pulak tu cam tau-tau jek kami datang sana kan... Yang paling banyak memborong opkos la si lil sis... Dia banyak beli baju keje dia maklumlah orang dah naik pangkat kene nampak cantik je pi jumpa client ;-p Hubby pulak rambang mata tak tau mana satu yang nak di pilih... Beauty?? Beauty rilek jek dah biasa dengan keadaan sale sale macam tu... Boleh kawal nafsu lagik... Bahahahaaaa ;-)

 Kebetulan on that day 3 of us wearing black! Memang lovely sibling betolkan ;-)

 Sista & Lil sis ;-)

 Hubby & Wifey... <3<3<3

 Lupa nak tengok nama patung ni menda... Ihik ihik ihik... ;-p

 Lil sis kata patung yang ni seksi ;-p

 I love her so much! ;-)

 Oh chubbyyyyyyyyyyyy ;-p

 Nih nak ke toilet... Toilet kat sana jangan risau semua bersih ;-)

 Yang ni Fashion World yang satu bapak ngan Rumah Mode... Tapi barang Rumah Mode lagi rare ;-)

 Ihik ihik ihik ;-p

 Sementara Rumah Mode belum bukak kami bekpas dulu sebab bekpas kat hotel tak sedap! Pancake diorang tak de bulat cantik cam Malaysia.. Begigi-gigi.. ekekekek ;-p

 Nih hubby punya...

 Aaaa ni kan beauty penah haplod dulu... Short form for Bubur Ayam... BUR YAM ;-p

 Lil sis sibuk sms orang yang dirindui guna henpon beauty... Wohooo ;-p Hp dia da kiok sebab kami belum dapat plug 2 pin masa ni... 

 Pulak tu kat Mc D ni je dapat wifi yang clear sangat.. Masing-masing busy hapdet status ;-p

 Tengok tu makwe tu busy memborong... Untuk diri sendiri dan untuk orang lain...;-p

 Menyusun baju-baju jadikan 1 beg supaya tak show off kang ramai lak orang perhati...=)

 Suke betul dia... =)

Dah settle abiskan duit di Rumah Mode kami menuju ke Pasar Baru Bandung pulak... But this time kitorang memilih untuk menaiki "Angkutan" which is sebuah van angkut orang ala-ala bas... Kos tambangnya lebih murah berbanding teksi... Opkos la murah kali 2000 - 3000 rupiah seorang kan.. So seiapa yang nak ke sana menaiki angkutan ni, dari Rumah Mode ke Pasar Baru kene naik van angkutan yang warna putih.. Warna selain dari tu menuju ke tempat lain =)

 Dalam Angkutan ke Pasar Baru =)

 Budet macho la bb mucuk ;-p

 Sekeping ni jek pict kat pasar baru... Hubby sibuk carik baju batik jowo dia.. Lain tak sempat snap busy memilih barang ;-p

After ke pasar baru we had to go back to hotel 1st hantar semua barang-barang kat hotel... Tak larat kang nak pikul semua sampai ke malam kan.... ;-p Dari Pasar Baru ke hotel kami kene tukar 2 angkutan, mula-mula ke Kebun Kelapa dan kemudian ke Mangger... Masa nih dah pandai naik angkutan so time for more saving... hik hik hik ;-p Pas sampai hotel letak barang rest kaki jap then kuar balik menuju ke Paris Van Java untuk tengok-tengok night life kat Bandung... Tapi sayang kami kat sana bukan malam minggu so artis-artis belum sampai sana tuk buat show... ;-( So sudahnya kami jalan-jalan dalam mall jek then teringat nak carik plug 2 pin untuk kami charge hp yang semua dah KO... uhuk uhuk uhuk... =)

Untuk ke PVJ, dari hotel kami pun kene naik 2 kali angkutan... Mula-mula ke Kebun Kelapa dan kemudian ambil angkutan ke Sukajadi.... Ingat ye anak anak murid... Ni cikgu ajar ni supaya tak sesat kat sana nanti or kene kencheng... huhuhuuu ;-)

 Nih makwe yang ajar kami naik angkutan ke Sukajadi kebetulan dia pun sama nak ke sana... TQ daling.. Hope to see you again kalau ada jodoh... (lupa nak amik nama and fon number)

 Ni patung sape tah sempat amik sipi-sipi jek ;-p

 Macet nggak abisan... seriau nengok diorang driving... 2 lane jadi 4 lane... ayakkk!!!!

 Dah sampai PVJ... Sini pun ada Sogo kan ;-p

 Dalam ni biasa jek sama ngan mall yang lain...

 Rupanya di Indo ada Vincci gak tapi dia tukar jadi VNC.. ihiks ;-)

 Burung yang dibela dalam mall...

 Lepak minum float sat... yum yum... =)

Wink wink ;-)

Ya bapak bapak ibu sekalian... Saya udah jadi polisi ;-p

After abis pusing kat PVJ we going back to hotel to ZzzzzzZzzzz.... Capek banget sih... =) Sekian hari ke 2 beauty di Indonesia... So guyz, sambung hari ke tiga di lain entry oke... Daaaaa ;-)

2 comments:

nurkaloi said...

wahhh bukan men bnyk lagi bgmbar
kaloi tak pernah lps lagi pergi sini oww

misz beauty said...

begambar tu hobi my dear ;-)