Wednesday, November 16, 2011

Oh P1 Wimax....


Semalam beauty pi PC fair with office mates... Alahai bukan jauh pun kat Dewan Besar UPM ni je... Kan beauty da cite semalam yang beauty beli eksesori iphone tu... hik hik hik... Jalan punya jalan terdetik la hati beauty untuk bertanyakan hal P1 nih dekat sales gurls P1 yang ada bukak booth kat sana... Ye lah beauty pinjam mummy punya bb hari tu nak online lappy sebab bb meksis kami da putun sebab sengal nak mampuih.... Asal tengah malam je tak bejalan... Pastu masa guna tu pelik la kan sebab signal slow gila and sometimes tak de terus... Padehal HQ P1 tu bukan jauh pun from we ols punya rumah... Kat PJ nun sana... Rupanya memang area kami tak de masuk dalam kawasan hijau satelit P1... Kalo nak kuat sikit kene duk tingkat atas sekalik... Huiiii!!!! Nasib lah kami tak amik lagi pakej P1 tu if not memang membazir je la kan... Baru verangan nak amik yang 4G punya.... Hubby kata nak masuk unifi but beauty rasa tak nak la... Sebab rumah ada astro then unifi tu mahal sangat tuk orang yang nak guna setakat nak surf intenet buat blog or main fb... Sebab beauty and hubby bukan orang yang gila donlod movie or main game intenet pon... So better tak payah... Buat masa ni pakai iphone ni pun oke macam-macam bole buat... Ipad pun ada... kalo nak pun nanti maybe pakai digi broadband jugak... Sebab so far beauty puas hati guna digi... Cume tak boleh la nak bawak balik kampung kan coz digi kat kampung hubby slow... Hik hik hik... Guna kat umah kami jek... =)

Nak buat dedicated sikit la kat P1... Wahai peneroka-peneroka pencawang P1, buat la 1 pencawang kat area rumah kasi kuat sikit... So nanti kami bole langgan dan kayakan P1... hehehehee ;-p Oke lah, tangan gegel sejuk da ni... Mau buat air panas... Uhuk uhuk uhuk... Daaa u ols ;-)

Kalo duk serdang nih speed laju nih... B pindah serdang jom!!! ;-p

No comments: