Wednesday, November 30, 2011

Jakarta Bandung Trip 2011 - Day 1

Morning my sayangs sayangs... Today dah boleh start story mory pasal cuti-cuti Indonesia beauty, Mr. B & lil sis ;-) Aaaaa seperti yang sedia maklum beauty telah berangkat ke Indonesia on 24th November ari tu... Kami stay kat Indonesia 4 days & 3 night... Perasaan nak berangkat ke sana happy ada cuak ada, macam-macam ada... Ye lah 3 of us memang 1st time nak pi sana dan kebetulan pulak depa baru kalah bola ngan Malaysia takut la pulak kami kene ketuk kaw kaw baek punya nak pi jenjalan kan... Hik hik hik... ;-p But Alhamdulillah segalanya berjalan lancar... =) Kami selamat sampai di Lapangan Terbang Antarabangsa Soekarno Hatta Jakarta dalam jam 12.00 pm lebih sikit la waktu Malaysia.. Kalo kat Indo 11 lebih depa 1 hour late then us... =) Sesampai je kat Jakarta memang blur sikit la kan memandangkan kami tak de hire supir (driver)... Ni kire survive sendirik ar semua... Baru la betol-betol melancongkan.. Hik hik hik... ;-p Mula-mula memang kami bertiga nak naik keretapi from Jakarta menuju ke Bandung sekali bila tanya orang kat sana perjalanan amik masa around 4 to 5 hours... Tessss membazir masa kat ketapi jek nanti so we decide tuk naik bas... Tambang dari airport terus ke bandung adalah 75,000 rupiah... So sesapa yang nak pi sana nek bas elok lah guna pengangkutan dari company Primajasa... Memang murah dan pemandu dan pekerja nya semua jujur dan baik belaka... Nih based on our experience... Sebab dekat sana kalau kita silap memang senang nak dibodoh-bodohkan... Erkkk!!!

Perjalanan yang sepatutnya lebih kurang 2 jam jadi dekat 3 jam memandangkan perjalanan asik macet (jem) aje... Memang gila la orang sana, bayangkan jalan 2 lane bole jadi 4-5 lane... Dah la memasing tak kasi signal kan... Duk pakai hon aje... Kalo kat Malaysia agaknya asik nak kasi hon je mau kene penumbuk... Huahahahaaa ;-p Sampai je Bandung terus amik cab ke hotel kami... Sampai hotel letak barang terus kuar balik... Dan di sana kalo amik cab adalah dinasihati untuk gunakan perkhidmatan Blue Bird Group... Sebab kalo yang lain ya ampun nakal (jahat)... Suka tipu orang... Kami sendiri pun da terkena... Perjalanan yang belas-belas ribu rupiah jadi 50 ribu.... Aishhh tak baik tau... ;-(

So hari pertama tu kami ke Trans Studio... Ekceli Trans Studio tu lebih kurang sama dengan Times Square kita kat KL ni je so we just snap snap piccas then pusing-pusing mall sebab kami bertiga memang tak minat nak main mende-mende alah tu... lagipun memasing dah capek!! Ekekekeke.... Lepas abis pusing-pusing Trans Studio we tapau J.Co Donuts dan balik hotel mau Zzzzzzzzz untuk simpan energy esok hari yang memerlukan tenaga penuh full bar... Heheheee ;-) Dapat la seketul 2 cenderahati Trans Studio... So ok la kan... ;-) Oke sayangs.... Continue tengok piccas nanti kita sambung day 2 oke ;-)

 Mummy sent us to airport... Cian mummy kene tinggal... Tu la orang ajak pi tamau da sedey masa kami nak gerak ;-(

 My sweet lil sis...;-)

 My mucuk!!!

 Siblings ;-)

 Alamak der... Ensem lak cenggitu ;-p



 Hubby & Wifey =)

 Pelancong tegar!






 Pramugari yang tak reti senyum

 Babai Malaysia

 Isi borang nak masuk indo



 Selamat berkenalan Jakarta ;-)







 Tiket BIS ke Bandung =)
 Roaming already... Harapkan fon ai je la yang lain hampeh...;-p


 BIS = Bas :-)

 Baru abis Sukan Sea

 Bandar Jakarta

 On da way to Bandung.. Seriau tengok landasan ketapi dia...


 Dinner @ Trans Studio Mall


 Me & Lil Sis mamam ayam penyet... Hubby mamam BEBEK!!! Ayakkk!!!!! ;-p











To be continueeeeeeeeeeeee ;-)

4 comments:

mizsYanie said...

hye..wah ke indon gtu..amcm best x...???tringn gak tp sket takut jugak nk ke sna...

misz beauty said...

best la sayang... nama pun holiday ;-)

Cik Mek said...

hi misz beauty! Salam singgah... Cik Mek duk baca info yang misz beauty tulis ni, nak menuntut! Kuikukui. Cik Mek nak gi Jakarta-Bandung ujung bulan 5 ni. Nak tanya misz beauty, flight turun kat Terminal 3 ye?

misz beauty said...

Hye cik mek... Yup, now days flight turun di terminal 3.. =)