Tuesday, October 11, 2011

Saturday Fever.. Sunday WATEVER!!


Assalam sayangs sayangs semua... Today beauty baru masuk office... Last day have to handle alumni register counter because alumni borrow us to help them... Busy tak menang tangan.. Then today masuk je office pening kepala tengok banyak paper kene setel pulak... Ayaaakkkk!!!! Sadis betol... ;-( Nih lunch time cuwik sikit time for update my beloved blog.... =)

Okay back to the topic... Last saturday beauty and family accept hubby & lil sis going to Pantai Remis Klang nak mamam kerang nyum nyum nyum... We ols kalo nak mamam kerang bakar mesti pi sana... Ikan bakar sekali la semua pun ada... Hubby de drag shoot and lil sis pulak attend wedding friends dia kat JB... Beauty pun sama jugak before pi meronggeng with family beauty attend kawan beauty nye wedding dulu kat Ampang... Congrats to both of them... Hari tu semua kawan-kawan pun naik kete tak de sorang pun nek moto... Dah jadi kelab kete bukan moto dah... But lucky we ols nek kete sebab hujan... Huuhuhuuuu... Beauty naik kete besau ari tuh sampai je kat tempat bekumpul depa called me datin... Ayayayaaiiii.... Datin sangat la kan... Ai bawak datin besau sekali dalam kete accompany me u noe... Ihik ihik ihik... Lucky beauty have such a sporting & lovely mummy yang sanggup teman anak dia bila memerlukan... Pastu semua cop anak manja... Sebab kalo tak de hubby teman mesti mummy teman pi mana-mana... Ahahhaaa... Well, i need my hubby @ my family be with me... ;-p Kawan-kawan memang la ramai but they cant be like my family susah senang ada ngan me... =) So after attend Lis & Ali wed beauty rush pi pickup lil sis pulak hantar dia kat terminal bersepadu bandar tasik selatan... Situ dah macam klia u ols... 1st time beauty pi sana pasni tak yah pening hadap jem pi pudu pi kat situ jek... Tu pun kalo nak nek bas la kan... hihihiii =)

Ekceli mula-mula nak pi memborong sikit barang lagi kat ikea with mummy & granny... Dah planning baek punya cilok dah ni... Sekali daddy pulak tetiba call mummy kata dah on da way balik rumah... Sebab katanya early monday morning kene pi main golf so dia balik rumah cepat sikit nak lepak ngan mummy lama-lama sikit... Haduiii.... Bermanja-manja like owest la tu... Kalah kita ;-p Bila dengan daddy harus la shopping shopping mall ni tak de dalam list nak melawat kan... Ujung-ujung mummy decide nak jalan-jalan tepi pantai... And u noe wat?? She decide to go to Port Dickson... Nak mampuih kaaa?? Beauty keje on sunday pengsan la beauty pi PD pulak kan... So kata putus di ambil beauty decide mau blanje mummy daddy & granny kat Pantai Remis... So bertolak la kami ke sana dan sampai kat sana dalam 6 lebey gitu kan... Kalo pi PD?? Pitam!!! Tak campur jem kat highway lagi sebab on last saturday mana-mana jalan jem wooo... Nasib kat kl ni beauty tau banyak jalan short cut sana sini... Kalo tak lil sis jalan kaki la pi hentian kan... Wahahahaa ;-p Layan kerang bakar memang maveles... Cicah dia huuuuiiiii slurp slurp slurp.... Sampai pening kepala la mamam kerang banyak gila... Pastu nak muntah... Wakakakaka.... Makan kerang sambil tengok sunset & balik tu badan kitorang bau asap sebab kedai tu penuh ngan asap membakar makanan... Slamber kitorang singgah umah uncle beauty ngan badan bau asap... Ihik ihik ihik... Di jamu ngan dinner pas da siap solat semua we ols betolak balik.... Sian beauty majuk sebab mula-mula nak mummy tido umah beauty tapi dah daddy balik harus la dia kene tido ngan laki dia... Whopssss ;-p So harus la mummy kene ganti tido lepak umah beauty this week kan... Weeeee ;-) Gambar kerang bakar later haplod sebab usb tak bawak... ;-)

Orang sibuk amik pict penganten ai sibuk amik pict makwe ni... Anak abg aroba & kak fida lil mia ;-)
Ni la dia kerang dap dap... =)
Weeeeeeeeeehuuuuuuuuuuuuuuu =)
Pencicah dier yang mavelessssss.. slurppppp ;-)
Nih beauty punya.... Kopek banyak-banyak pastu baru layan...;-p

Sunday beauty keje ada bengkel... Tengah hari gak balik then dah sampai umah tak mo kuar pi mana-mana balas dendam guling-guling depan tv.. Hubby ajak pi kedai pun beauty suh dia pi sendirik jek... Ekekekeke... Ye lah every week no rest so i need my rest...;-p Oke sayangs... Tu je weekend punya story mory... I owe u my wall picture... So later la oke... Lebiu sayangs sayangs...;-)

2 comments:

.: pn yazlynn :. said...

bestnya jenjln... heheh akak pon suka g pantai remis. ni da lama da x g. dulu masa en suami dkat selalu gak g.. huhu touching lak

misz beauty said...

kan layan makan ikan & kerang bakar ni..;-)

alololooo tamo sedey k... nnt hubby balik ajak pegi ;-)