Thursday, October 20, 2011

Saat Cemas...


Assalam hai sayangs sayangs semua... Beauty busy gilerrr hari nih nih baru sudah keje tu pun usaha jugak nak hapdet entry yang ni laju-laju...

Okay back to the topik... Saat cemas ape eh yang jadi kat beauty semalam?? Haaa jangan tak tau kejadian yang cemas dan bengang beauty dapat semalam... Beauty ada tetamu nak datang rumah beauty tuk buat ckin care class pastu opkos la nak masak sikit-sikit simple dishes kan tuk jamu tetamu yang datang.... So sampai je rumah beauty pun kemas rumah sapu sampah then terus senseng lengan baju terus ke dapur pulak... Tengah busy-busy rebus spagethi atas dapur... Bole tak tetibe bunyi something rupanya gas dah abis... Tesss menggelabah tak hengat... Jam da dekat kul 7 nak maghrib lagi... Tunggu hubby tak balik-balik rumah rupanya dia kat klcc beauty lupa dia ada press conference... Punya la ligat beauty punya kepala bepikir cane nak setle problem ni... Dah la hujan... Perut sendiri pun dah lapar nasib sempat panaskan sikit lebihan lauk kelmarin... So jamah sikit makanan dengan laju untuk elak dari kene gastrik lagi parah nanti then terpikir nak guna rice cooker tuk rebus mee tu... Fuhhh!!! So dengan sepantas kilat tukar periuk nyalakan suis rice cooker then beauty capai seluar panjang, tshirt (nasib inner baju belum bukak) then tudung turun pi car park drive ke kedai kat bawah... Dan yang bengang tak hengat nye 4 kedai beauty pegi semua tak bole nak hantar gas... Wat the hekkkk!!! Memang kene sound slamber jek cinapek tuh bukak kedai tapi tak de orang antar gas bek tak yah bukak kedai jual gas... Yang beauty pegi empat2 alasan sama tak de orang nak hantar.. Takkan la beauty nak hangkut sendirik gas yang berat gilak tu kan... Dengan bengang dan berdoa moga last kedai kat bawah tu beauty pegi adalah hendaknya orang hantar... And alhamdulillah ada... Perghhhh!!!! But still tak bole cover lagi kecemasan yang berlaku sebab orang yang hantar gas tu lambat pulak.... Maybe sebab hujan agaknya so maafkan je la tu pun nasib dia nak hantar.. So sementara nak tunggu gas sampai masa berjalan dengan ligat gak pikir cane nak buat.... Kebetulan mee da siap rebus so basuh periuk then capai bahan-bahan kuah terus crennng crennggg kat dalam rice cooker tu jugak... Fuhhhh memang penyelamat la kan rice cooker tuh... Nasib tepikir nak guna cara tu.... Dan akhirnya masakan saya siap lengkap tanpa kurang.... Dah siap masak baru la gas sampai... haishhhh...

Pastu aien lak call bagi tau sampai lewat sikit so ada la masa beauty buat preparation class dan siap-siap mandi... Gila super woman kan... hik hik hik... =D Bole buat semua kerja dalam satu masa ;-) Nak tengok rupe masakan beauty dalam rice cooker?? nahhhhh....






Pendek kata beauty masak sangat simple tapi best nya semua makan betambah-tambah... Hilang penat & rasa cemas tadi... Hehehee.. Pas setel class semua then beauty siap-siap ajak hubby pi danau kota pulak jumpa customer hantar barang... Malam pun malam la janji customer dapat barang tu cepat plus kene ikut time diorang gak kan... ;-) Sampai umah kul 1 lebih terus booommmmm taidoooo..... Tu la kejadian yang berlaku semalam... Aaaaa jangan lupa tengok blog MK beauty nanti jap lagi beauty hapdet oke...;-) Oh ye nak share ni jugak....
*
*
*
*
*
*
*
*
Tadaaaa!!! Hubby masuk paper... Wakakakakakaka ;-p

Oke sayangs... Have a good friday nite.... Daaaaaa ;-)

No comments: