Friday, October 21, 2011

Bila Saya Ada Kakak...

Assalam semua... Hoke petang-petang hari nih beauty tiba-tiba tergerak nak buat entry nih... Entry yang tiba-tiba muncul dalam kepala after jumpa kakak angkat beauty tadi... =)

Seperti sedia maklum beauty adalah anak sulung dari 2 adik beradik... Beauty lah kakak dan beauty lah abang kepada adik manja beauty... Jadinya tak pernah ada la rasa kasih kakak kakak nih... Sampai lah satu masa waktu tu umor beauty baru cecah 18 tahun rasanya beauty jumpa sorang kakak nih... Ekceli masa sekolah lagi orang suka sangat sebut beauty ni adik angkat diorang padehal beauty tak penah bagi kata pape pun... hahahahaaa..... ;-p Tapi yang ada 2 orang kakak ni lain sangat untuk beauty... =)

Beauty cite pasal yang 1st dulu eh... Nama dia Kak Hana... beauty kenal dia masa umo 18 tahun tu la... Kami dua-dua terlibat dalam konvoi kereta ke Port Dickson... Haaaa pelik tapi best cara kitorang kenal... Lucu pun ada hik hik hik... Kitorang dua-dua tak kenal pun masing-masing... Tapi sebab kami konvoi 1 kelab so berkenalan la dan tak sangka kakak sorang nih duk ushar beauty dari mula kitorang bekumpul nak konvoi.... Eh jangan la kata lesbian lak eh kitorang dua-dua straight oke... Ekekekee.... Dia ushar beauty ngan bf dia (skang da ex bf la kan sebab dia da kawen ngan hubby cayang dia... hik hik hik) Pastu kan entah macam mana masa tu beauty kat dapur tengah masak-masak makanan yang nak di makan dengan bbq kakak ni datang ngan bf dia kat dapur sengih-sengih kat beauty... Hik hik hik... Then dia kata lebih kurang cam ni "adik.... bole tak kak hana ngan abg dot dot dot amik jadi adik angkat kitorang... sebab akak sukaaaaa sangat tengok adik comel..." haaaaa tak tekejut beruk time tu? nasib tak jadi beruk... So bermula dari saat itu beauty jadi adik dia... Sebab dua2 pun anak bongsu tak de adik... Diorang manjakan beauty ni macam puteri... Sampai la sekarang ni kak hana sayang beauty... Take care kat beauty cam adik kandung dia sendiri... Beauty sayang sangat kat kak hana... Cuma skang ni abang dot dot dot je la lost contact ngan beauty... hik hik hik... Ape pun terima kasih tak terhingga buat kak hana sebab selalu sayang dan manjakan adik.. Adik sayanggggg sangat kat akak... Muaccckkkssss... Nak tengok muka cun kak hana.... ;-)

Ni kakak sulong saya yang cantik macam model....;-)

Okay now turn yang no. 2... We can call her Lisa... Kak Lisa nih pulak duduk nuuuunnnnnn jauh kat Miri Sarawak... Mesti la pelik kan cane beauty bole kenal ngan dia... Rasanya beauty pernah hapdet 1 entry dulu pasal kak lisa ni... Beauty kenal kat dia on MySpace... yaaaa hanya di alam maya... Dan akhirnya pertemuan pertama kali kami saat dia datang KL untuk tengok adik dia konvo... Dan lepas lepas tu ada jumpa dia jugak dalam setahun sekali dua mesti dia datang KL... Then kalo dia datang KL sanggup beauty bekejar rushing jumpa dia even dapat jumpa sekejap... And last time beauty sangat happy sebab dapat spent time ngan dia kat Genting dan bawak dia makan-makan... Beauty selalu menanti saat dia datang sini... Sebab beauty nak datang sana tak tau bila tapi if kakak beauty sorang ni kawen kompom beauty terbang ke sana nak tengok hari bersejarah dia... She always caring about me... Kalau tak dengar berita beauty lebih dari 3 hari kompom dia akan cari beauty dan tanya why... Buat kak lisa sayang... Az owest love u... Even kita jauh beribu batu tapi di hati kita tetap bersama-sama... =) rindu nak tengok kak lisa shoping, rindu nak mamam tutti frutti ngan kak lisa. Kak lisa yang ajar Az mamam tut frut coklat yang dap dap tu.. Rindu nak makan-makan besar ngan kak lisa... Rindu nak holiday ngan kak lisa lagi... (okay dah start touching =() Dah dah.. u ols nak tengok muka comel kak lisa beauty??

alahai betambah comel semenjak berhijab... alhamdulillah... ;-)

Nak jumpa selalu memang tak la kan sebab kak hana ada komitmen with family sendiri now days... Kak lisa pulak jauh di seberang... FB la penghubung rapat buat kami tahu keadaan masing-masing... Kalau tak pun di twitter...=) Beauty beruntung punya 2 orang kakak angkat yang sangat baik dan sangat sayang kat beauty.... Tu sebab kalo nak bepisah je sebak... Tadi pun sama, masa hug kak hana nak balik opis hati dah sebak tapi wat tak tau je la nanti kak hana mesti sedey jugak... Tak pe insyaAllah selasa nanti kita jumpa lagi... =) Kak lisa yang jauh tu lagi la kalau boleh nak suruh dia pindah sini so bole beauty jumpa dia selalu pegi shoping sama-sama, jalan sama-sama, gosip sama-sama... Dan beauty bayangkan kalau jumpa bertiga terus kompom besttt.... =)

Buat kakak berdua... Terima kasih adik ucapkan sebab sudi terima diri adik yang tak seberapa ni dan selalu amik tau hal adik... Adik sayang akak berdua... Semoga Allah sentiasa merahmati dan melindungi hubungan akrab kita bersama.... InsyaAllah adik akan sayang akak berdua sampai nyawa adik terpisah dari badan.... I love you so much... =)

Oke lah nak stop dulu... Tetibe petang ni touching... Maybe sebab i miss both of them... Tak puas dapat jumpa sekejap-sekejap... Take care semua... ;-)

2 comments:

sis lisa said...

Tq sayang for the entry. . . Waaaa sedih lak. I miss u too. Lama dah tak jumpe kan. . Rindu. Rindu segalanya. Kakak pun akan syg adik sampai bila2. Tak mungkin kita akan putus hubungan ini. Amin3x. Wlupun akak senyap tahu still jugak curik masa reading ur blog, fb n twitter update. Lebiu!!!

misz beauty said...

aaaa kak lisa... air mata kita terus jatuh ni.... i miss & lebiu too =)