Monday, September 05, 2011

Seminggu Berhari Raya...


Assalamualaikum sayangs sayangs semua..... Selamat kembali bekerja eh... Pada yang masih becuti tu... Me so jeles meles oke!!! Ihik ihik ihik.... ;-p

Alhamdulillah selamat semua seminggu berhari raya... Pasni memang busy tahap gaban every week... Dengan kenduri kawen, dengan keje, dengan pindah rumah... Mudah-mudahan semua berjalan lancar.... Okies lah tamo panjang cite hal lain... Moh kite cite hal raya-raya jek oke... Beauty buat part by part bole tak?? Sebab panjang bebenor rasanya citenye... Huhuhuuu ;-p

Start from 1st raya... As u ols tau beauty 1st raya this year beauty celebrated kat kampung dia nun di Kuala Selangor... Malam raya lagi dah balik after bersalaman dengan mak & abah dan mummy & family beauty... Oh sedih... Sob sob sob!!! =) Perjalanan ke kampung hubby yang ekceli sejam pun tak sampai tu jadi 2 jam lebih... Bukan sebab jem.. Tapi sebab semua tempat pun dia nak singgah... huiii!!! beauty sampai menjerit-jerit dalam kete bila dia asik menyinggah jek... Dia boleh ketawa jek beauty jerit... Busuk punya olang!! ;-p And malam raya tu sempat beli lemang sebab kami berdua dah teringins sangat nak mamam lemang...=) Pastu kan beauty ni tudung raya selai pun tak do so hubby pun asik la suh beli wal hal ikutkan hati pakai je la tudung yang ada... So bila da menyinggah nih mula la rambang mata... Dari nak beli 2 je tudung jadi beli 4 tudung... Wakakakaka.... Nak tau sebab pe 4? Sebab 2 lagi tudung tu salah kaler... Wahahahahaaa.... So yang untungnya Mak Mentua ai la kan... Selai bagi kat dia, selai bagi kat mak sedara hubby... Punya lah depa happy... Hihihihiiii =) 1st raya tuh pukul keliling la, start pegi raya umah nenek sedara hubby yang tinggal sorang tu je... Pastu umah pak cik mak cik dia, serata tempat lah sampai melepet.... Ekekekeke... Padehal planning awal nak raya sampai Sabak Bernam tapi nan hado sebab jalan ke sana jem tak begerak-gerak... So kami berdua terus masuk jalan dalam sawah bendang luas terbentang balik ke pangkal jalan... Yiiihhaaaa!!!! Huhuhuhuuu.... Malam tu lepak kat umah nenek sedara and pak cik hubby jek... kat umah pak cik dia kami dapat mamam rendang kerang... tessss!!! leleh air liur siot... Memang maveles... Maybe hari ni beauty pi beli barang nak buat rendang kerang... huhuhuuu ;-) Pastu adik-adik sepupunya menggodam tangan beauty ukir inai... Almaklumlah esok nya nak shoot raya official kan... Mengalahkan shoot fengantin u ols... Ekekekekek ;-p So tu lah cite raya pertama beauty... Gambar pun tak banyak yang ado... Sebab nye beauty sendiri tak faham... Bila raya belah hubby jek mesti gambor sikit... Salahkan hubby lah kan sebab dia yang malas nak kuarkan camera... Kalo guna camera beauty kompom besepah-sepah gambor.... So next year make sure bawak camera sendirik!!!! grrrrr!!!! ;-p So u ols... 3 keping ni je lah yang hado... Yang lain pun pict yang sama ngan ni je then beauty tambah ngan pict iphone oke... Wahahahahaa ;-p

Salahkan baju yang kembangs oke sebab salah pilih saiz... Mana ai tau boleh pakai saiz M lagi ingat dah tak bole sarung.... So pilih la saiz besau tanpa test... Sudah nye menggelebeh sana sini belipat-lipat... wahahaaa ;-p

Ini mentor dan protege... =)
SubhiKarim.Com & Fizzy Ilham

Happy family =)

Nih big bos kat umah pak cik nye... ;-p

Ehem ehem... On da way pi sungai buloh...;-p

Wink wink wink ;-)

Nih malam berinai we ols dengan cousins kesayangan hubby =) ... Wahahaha... Sejibon cam time nak kawen ;-p

santek kan??? free tau... sayang mijah!!! ;-p

Oke, sambung raya ke dua... Raya ke dua pulak sambung raya umah pak cik mak cik hubby lagi but that time with Mak & Abah lah sebab they ols da sampai kampung gak that time... Ekceli pepagi raya ke dua tu we ols de shoot raya ngan subhikarim.com tapi nak buek cam no, pepagi buto hujan menyimbah bumi sampai merekot-rekot beauty ngan hubby tido kesejukan... Ye lah kan, duk kampung tak yah aircond kompom sejuk gila punya nak nak ujan turun.... Huhuhuhuu... So shoot tunda lambat sikit tu yang pi beraya dulu... Raya 2 rumah je pun, balik tu terus salin baju pi shoot... Haaaaa shoot kali nih we ols pilih lokasi filem Nur Kasih... Cheeee waaahhhh... Ala-ala Nur & Adam la kan... Pulak hubby pun suka pose pose shiom nih... Whoppsssss ;-p So pict yang tu opkos la kene tunggu Mr. Photog kasi kan... Hadoi ntah bile pulak dapatkan...=) Ade lah sikit pict dari iphone tu pun dalam kete masa nak pi shoot ;-p

Susah gile mau cari ini kaler wooo... hubby la ni sherewet!! ;-p

Ehek hek hek...=)

Dah macam kartun punya pict ;-p

Pas setel shoot semua we ols rest kejap then memulakan perjalanan ke utara... Ye u ols, punya lah kefenatan kemengantukan... Semua pun hado... Ngan jalan jem kat kuala selangor tu menyebabkan we ols terpaksa patah balik ke highway plus... Padehal kalo lalu dalam ke teluk intan tu tak sampai sejam perjalanan... Dah la jadi 3 4 jam sakit hati we ols..=( Sampai jugak kami dengan selamat ke Batu Gajah dekat kul 8 malam cam gitu... Perghhhh.... Memang sadis la kan sampai lambat gilo.... Then mummy kata kak shiela & abang mus nak wat bbq... Huyeekkkk!!!! Pe lagi layan bbq lah malam tu kan... Malam tu plan asal beauty & mummy nak stay hotel jek tapi my cousins ajak tido umah dia yang ado 2 bilik kosong... Huiiii pucuk di cita ulam mendatang la kan... Den dah tak larat da pun nak poie mano-mano..;-p Sudahnya bukan tido dalam bilik pun... We ols suh kak shiela bentang toto tido ramai-ramai kat ruang tamu... Baru rasa beraya kan... Huahahaha... Selesa!!!! ;-p Gambar kat batu gajah pun nan hado sebabnya busy membakor ayam sampai lupa nak amik gambor... Coiiii =( Sedih betul tak banyak pict raya nih... =( Nak buat cam ne... Redha je la...

Gambor pak cik ni tido dalam kete je lah ado... On da way pi utara...

Mak we nih cousin beauty duk Kedah... Shuhada =)
Masa ni we ols pi makan kat kedai mamak sebab bbq lambat stat. hubby tak bagi tau pun nak pi makan so togel je la beauty pakai inner cenggitu. ceh!!! ;-p

Tu je lah cerita ceritun raya pertama & kedua beauty... Nanti beauty sambung raya seterusnya oke.... Sambung buat keja dulu...;-p Tatataaaaaaaaaa ;-)

No comments: