Monday, September 05, 2011

Seminggu Berhari Raya... Part 3

Rayaaaaaaaa!!! Rayaaaa!!!!! lagik raya punya cerita... Hari ni tak de keja so ngadap blog je hoke kasi setel saki baki post tuk entry sepanjang bercuti muti... Huyeeekkkk!!!! Sila kasi hadiah kat saya sebab saya rajin hapdet blog!!! Wahahahaaa ;-p

Oke jum jum kita sambung raya ke 5 untuk cerita ceritun... ;-) Raya ke 5 sudey janji sama budak-budak anak-anak ku untuk bawak depa pi jalan-jalan... janji harus dituntut... Pepagi buta diorang da suh mummy call we ols tanya pukui bape nak bawak depa pi jalan-jalan.. Ye lah u ols, sepatutnya petang raya ke 4 tu bawak ujung-ujungkan hubby kene work... Hadoyai ;-) So kami bedua ambik budak-budak dalam tengah hari then terus menuju ke The Curve sebab beauty & hubby dah kebuluq mau lunch... Mamam ayam penyet la ape lagi... beauty suka ayam penyet kat the curve sebab ayam nye besauuuuu... ihik ihik ihik... Makan sambil melayan kerenah anak-anak memang syok.... Bak kata mak long kat achik (mama budak-budak nih).. Elok la tu, mak ngan bapaknye dah macam orang baru kawin mingle mingle... yang si kak long & abang nye dah ada anak 2 orang... Ekekekekeee.... =D

Daddy with the TWO heroes ;-)

Oit... Tunggu mummy laaa!!!! ;-p

tiba-tiba je Irfan dah ada cafe sendirik.... ihik ihik ihik ;-p

Kak long, irfan & irsyad nak bounch ball... Oke amik syiling sorang satu... Sudahnya dua-dua bounch ball diorang tetinggal dalam my handbag... Next week la kasi diorang mai sini lagi =)


Pas hubby pi toilet terus pi mamam la ape lagi perut da tak sabar nak di isi.... Jom nengok vid masa we ols kat ayam penyet... ;-)


video


Lepas makan we ols pi ikea beauty carik barang sikit... So masukkan anak-anak kat small land bagi diorang main dengan pengawasan jap... Syok betul diorang duk dalam tu... Beauty pun senang carik barang sambil tengok home deco... Sudah pikir mau letak furniture cam ne nanti ;-) After that we ols pi balik umah Mak mentua beauty kat PJ jap sebab hubby kata cousin dia datang ujung-ujung kami sampai dah balik rupanya... Tak de rezeki mau jumpa... So kasi budak-budak layan PS2 kejap while me boleh rest... Sonok betul diorang main game...=) Pas tu we ols sume pegi sunway pyramid lak sebab nak carik birthday present for Irsyad... Oh Irfan pun opkos la dapat kan... Cuma abang punya lebih sikit dari dia... Later birthday Irfan, Irfan lak dapat lebih...=)

Tengok ini dua beradik manyak musuk ;-p

Abang Irsyad dapat mamam carbonara sosej 1901... sedap katanya sampai abang fizzy mintak rasa sikit ye... =)

Oke Irfan kata dia nak sosej je tamau roti... Baik lah tuan tecik... Punye lah besar sosej dia..=)

Nih vid diorang... =)

video

We ols hantar budak-budak dah malam sempat singgah umah kitorang jap kitorang tukar baju before hantar diorang balik tu... Tak hantar umah pun sebab we ols semua malam tu beraya di rumah Cik Ali & Cik Yan... Cik Ali masak kueh teow goreng sedapppp!!!! =) Sedih mau bepisah ngan budak-budak... =( Later diorang balik KL boleh bawak jalan jalan lagik... Next time kita ajak Misya sekali oke sebab Irsyad kata raya this time boring sebab Misya tak de... Dah nak balik penang baru diorang berjumpa... =)

Itu lah dia kisah cuti raya beauty... Malam pas hantar budak-budak terus balik PJ tido umah Mak sebab hubby nak makan lemang lagi... Mak siap buat rendang tuk dia... Ahad tu melepet je kat umah tak de pegi mana-mana... Gegerls ajak kuar pun tak dapat nak keluar... Dats all cerita ceritun beauty di hari raya... Raya biasa-biasa ala kadar jek... Tak de berhabisan sangat pun.... nanti kalo beauty gi beraya lagi beauty story mory oke... Daaa sayangsssss ;-)

No comments: