Monday, September 05, 2011

Seminggu Berhari Raya... Part 2

Yihhhaaa!!!! Bertemu kembali kita di entry seminggu berhari raya part 2... dah macam drama tv lak kan... cheee waaahhh... hihihiiii..... oke jom sabung cerita ceritun....

Raya ke 3 menjelma... Pepagi buta mummy dah kejutkan we ols semua suh siap-siap nak beraya ke tambun ipoh lak... Hadoi punye la liat mau mangun... Isk isk isk ;-p Dah mandi siap-siap semua sampai kakak sepupu beauty kata cepat sangat nak balik tak sempat nak wat bekpas... Oh no problem kak shiela... Next time we ols datang sana lagik kak shiela masak manyak-manyak okes..... heheheee ;-) Anyway thanx to mak ngah & family and opkos abang mus & family kerana menyediakan tempat tido kami yang selesa & layanan yang best... Dah kasi semua anak-anak buah duit raya setel!!!!! Tahun depan ready tuk kami lak..... Huhuhuuuu ;-p

Aaaa awai-awai dah kasi tunjuk muka chomel ni naaaaa.. wahahaaa ;-p

Before sampai tambun we ols singgah bekpas dulu sebab suma dah kebuloq... Punya lah lembab serv mamak tuh.... Nasib roti canai sedap..;-p

The gebuness mummy ;-)

Lovelu couple... Ecececeee... Wakakakakaaaaa ;-p

Kami dijamu dengan makan tengah hari yang dap dap dap!!! Sehingga menjilat jari jermari gebus... Auntie Jiah & family masak gulai asam tempoyak, ikan masin, sambal, ulam-ulaman, ikan goreng dan sebagainya... Punya lah nikmat makan makanan kampung kan... Oh beauty kalo pegi belah-belah utara nih makanan memang tak pernah mengecewakan... Start dari perak sampai la ke Perlis.... Memang tesssssss!!!! Sedappppp!!!!! Kalo tak caye pegi la test... Mee Kari ipoh mali, nasi vanggey, laksa penang, nasi kandaq, laksa perlis, kuih tradisi kedah, kari... Sume best la... Tak de pun kata manis sangat la, masin sangat la.. Suma kene ngan tekak... Pakat nak pi selalu kot sana ;-)... Abis makan rehat bergosip gelak-gelak ngan sedara mara then baru gerak balik KL... Yang lain suma folo highway tapi beauty ngan hubby suka lalu dalam... Start from tapah we ols ikut jalan dalam..... Aman damai tengok pokok-pokok...=)

Dan inilah pemandangan yang beauty dapat lalu jalan dalam... Santek kan?? =)

Malam tu tido umah mummy so teman budak-budak main bunga api... Syok betol diorang nih..=) Teringat zaman beauty kecik-kecik kat kampung main meriam kabait... Hihihiii... beauty kecik-kecik ganas sebab cousin sume lelaki... ada sorang je akak sepupu ;-p



Nih adik-adik kesayangan beauty ngah main bunga api... Sori lah lupa nak pasang lampu umah so nampak bunga api jek... hihihihiiii ;-)
video

Next day raya ke 4, beauty pi beraya umah Mak Long beauty... alah kat serdang ni je pun... Macam jauh je..;-p Dah tentu that day orang pi solat jumaat kan... So time kaum adam pi solat jumaat we ols yang pempuan pi saloon buat rambut.... Huahahaaa..... Tapi de sekeping je pict sebab mummy dah tetido beauty lak malas nak enterprem... So i je yang hado ;-p

My achik yang vogue da vassssss ;-p

Petang after adik beauty balik keje we ols pi beraya ke rumah uncle beauty kat klang... Hubby tak folo sebab dia pi assist subhikarim.com tuk shoot wedding.... raya-raya pun shoot wedding kan...;-p Tu lah je cerita ceritun part 2.. Continue lagi nanti oke... Hihihiii... Daaaaaaaaaaaaaa ;-p

No comments: