Thursday, September 22, 2011

Membasuh & Mengecat

Assalam sayangs sayangs semua... Sorry oke beauty asik hapdet the old basi basi story one... uhuk uhuk uhuk... nak buek cam no kan... tak pe janji hado ;-)

Kali nih nak cerita bab rumah... Beauty dah pindah rumah... Kat mana?? Boleh contact beauty sendiri if nak datang rumah then beauty kasi tau naaaa... Eheheheee... Yang beauty boleh kata rumah beauty dekat ngan hospital senang nak beranak if pregnant... Muahahahaa... Bole cenggitu?? ;-p

Dah sedia maklum last week beauty busy with MK seminar then hubby with his job shoot at Sepang Circuit... Ada maraton pusing sepang 16 hours katanya... Aaaa tak pelah biar diorang pusing sampai lebam beauty lak enjoy sampai lebam kat seminar... ihik ihik ihik... Then tak sempat nak ilang penat tak dapat nak rest-rest on sunday pulak beauty & hubby have to go to our new home... Cuci-cuci rumah, cat sekali... Dah boleh jadi kontraktor cuci ngan cat rumah kitorg ni... Uhuk uhuk uhuk ;-p Kitorang bertungkus lumus sampai beauty punya tangan and badan sakit gila ujung-ujung monday MC.... Uhuk uhuk uhuk ;-( Tak pe janji setel semua.... So ni sekeping dua pict tengah cuci & cat rumah... ;-)

Cuci jangan tak cuci bang ;-p

Kami panggil assist tuk aktiviti mencuci nih iaitu my BIL ;-) Tq adik for helping us =)

Nih pulak aktiviti memilih color cat...

Lain yang di plan lain yaang dibeli.. APTB!! Suamiiii suamiii ;-p

Cat jangan tak cat... Nih baru 1st layer tau.. 2nd layer beauty balun sorang-sorang while hubby doing others part...

Aaaaa yang ni ni la paling susah gile nak cat belayer-layer kitorang bubuh... Mujur tak kitorang sapu balik ngan color lite purple tu je..;-p

Kelmarin dah setel hangkut semua barang-barang besar.. Thanx to my uncle dan cousin yang sudi membantu kami pecah peluh.... Kitorang rasa barang kitorang sikit je ujung-ujung macam banyak pulak... Maybe tak banyak tapi besar-besar kot... huiiii =) Semua dah setel, tinggal lagi 1 trip je baju-baju yang nak di hangkut... Pastu kemas-kemas baju tuh semua dah siap... Kitorang ni terpaksa pulun habis buat dalam masa yang singkat sebab nya masing-masing busy on weekend... Nanti beauty buh pict full dah siap kemas ye ye ye ;-) Okay sayangs... Sape nak datang beraya umah beauty just bagi tau naaaa... Open house tak dak tapi setakat masak sikit-sikit tu bole la ;-) Daaaaaaa =)

2 comments:

Jojoe said...

wah2....beauty pun makeover umah eh?? cantik purple tu..minat purple tp adik jojoe dah cat umah color tu..huhuh

misz beauty said...

aah la dear tapi makeover sikit2 je dulu sebab dah koyak rabak da ni pas raya kan. pastu kene pindah pulak. hihihi. later baru makeover yg lain.. ;-)

ekceli purple tu nak buat for our master bedroom, ujung2 hubby suh buat kat hall pulak then bedroom buat purple gak but soft lg dr tu... ha nantakkan, dia yg beli cat... alamatnya purple home la jadinya... ekekeke ;-)