Tuesday, September 13, 2011

Masak-masak Raya...

Assalam u ols sayangs sayangs semua... Wahhhh dah dekat lunch baru keje beauty reda... Punya lah busy tahap gaban start awal pagi tadi... Nasib tak jadi gaban jek... hehehee... ;-p

Ekceli tak de nak stiry mende pun... Just nak bagi tau malam tadi beauty masak rendang daging... Huhuhuhuuuuu.... Dari last week kata nak masak rendang last last semalam baru buat kan... Huahahahaaaaa ;-p Ye lah busy memanjang hujung minggu pun tak duk umah kan... =) Semalam punya lah puas hati dapat masak rendang sendiri... Cukup rasa, boleh ulang-ulang makan... Hubby beauty siap beli lemang tuh... huiiii ;-) Gara-gara beauty malas nak potong daging tu sehalusnya haruslah masak nye lama kan... Tu la rajin sangat ;-p Lahai selalunya kalo beli daging kat pasar borong suh diorang potong kecik memang kecik betul, ni kat pasar malam abang tu malas agaknye so dia potong la ikut suka hati dia... Nasib hubby sampai umah lewat sikit semalam so dapat la rendang siap on time dengan selembutnya... hihihiiii ;-) Dan dengan rendang tu jugak la beauty sahur pagi tadi... =)

Nak tengok rupe rendang?? Aish beauty hamik gambor time dalam kuali jek... Yang da masak lupa nak hamik gambor... hihihiii...... ;-p

Ni lah dia rupanya... =)

Rendang kerang je belum sempat nak buat lagi... Tapi dah plan rendang kerang nanti mau kasi pedasssss singggggg bunyik kat telinga siap berasap... Baru betul-betul ho liau... ehehehee ;-p Okay sayangs semua... Beauty mau rest... penat tangan menaip email dari pagi tadi sambung kat blog ni pulak... Later story mory lagi oke... Muaccckkksss ;-)

No comments: