Monday, August 15, 2011

Maraton Entry - 12-14 Ramadhan

Assalam u ols.. Waaahhhh... Maraton ye gara-gara puan sorang ni yang maleh nak hapdet blog dihujung minggu... Ehehehee... Jom jom nengok what happen sepanjang puasa ke 12 sampai ke 14 semalam... ;-)

On friday tuh.. Awal-awal lagi incik somi dah bagi tau nak pi bebuka mee kolok.. I mean makanan sarawak.. Kami bedua nih memang tak penah langsung makan makanan sarawak and memang teringin sangat.. So dia pun dah dapat port baek punya yang menyediakan semua juadah pure from sarawak.. Then jumaat tu meredah jem tu ke sana.. Hubby pun de invite our best fren sekali mizie & ray.. Oh this time cik nurul tak dak sebab dia ada make up tuk shooting drama arahan aziz m osman sempena ramadhan.. Membebel-bebel dia kami plan time dia ada kerja.. Hehehee ;-) overall the food was amazing & delicious.. Bebaloi-baloi event mahal sikit kan sebabnya etnik food kan.. Bukan semua tempat ada.. Tak sia-sia we ols redah jem sakit kaki layan clutch.. Huhuhuuuu.. Jom layan pict eh.. Sori lah nak tempek pict makanan nih jangan terliur nanti batal pose k ;-p

That day beauty ada 3 orang bf.. Tamo jeles k ;-p

Nama restaurant dia Pucuk Ubi

Environment dia selesaaaa ;-)

Ni manuk pansuh. Ayam dengan serai dan rempah rempah asli dia la kot kan.. Best bro!! ;-p

Tomyam badio style.. Sedapppp sangat!!

Sambal udang petai.. Pedas manis manis sikit.. Pun maveles!!

Pucuk ubi bidayuh style... Slurppp ;-p

Nih biasa je squid deep fried.. My bro mizie yang nak makan.. :-)

Nih dia mee kolok idaman hubby.. We order 1 je kongsi berempat sebab perut da penuh.. ;-) yummersssss ;-)

Puteri Santubong my drink.. Dap dap dap!!!

Teh 'C' Peng.. Alahai teh ni kat mamak pun ada.. B je moron ;-p

Laksa sarawak pun de order tapi oleh kerana dah full so tapau jek.. Ujung-ujung hubby yang mamam kasi abis.. Huiii ;-p Dan kami wajib akan kembali layan mee kolok dan lain-lain lagi di sana.. If u ols nak pegi restoran ni kat kayu ara damansara.. Belakang kondo pelangi utama.. :-)

Ok jom sambung ramadhan ke 13.. Aaa ni sedey sikit.. Sebabnya beauty dah pasang plan nak cari pakej for family gathering kat matta fair.. Awal-awal da bangun ajak hubby kuar cepat nak pi pwtc.. Sekali dier boleh mengadap cite industan.. Punya lah hangin suh dia mandi siap-siap.. Asik "kejap yang.. Tunggu iklan.. Kejap yang tunggu iklan".. Sampai ke sudah beauty da bengang sangat.. Terus siap cepat nak tinggalkan dia baru dia sibuk mandi.. Hadoi... Bila dah petang baru nak kuar and naik moto risiko hujan memang tinggi.. Dan tekaan beauty betul.. Baru separuh jalan hujan selebatnya dan kami stuck almost 2 hours. Tu pun redah gak bila dah teduh sikit sebab nak masuk waktu bebuka... Sudahnya tak pegi la matta fair nye.. Kami pegi bebuka kat ayam penyet tradisional rindu lama tak pegi makan kat sana...

Nih beauty punya ayam penyet dap dap!!

Hubby punya ikan talapia penyet.. :-)

Pastu kene tunggu lagi hujan benti sebab after bebuka tu hujan menyimbah bumi balik.. Jaket yg dipakai belum kering kan lagi nak redah hujan.. So jalan-jalan tengok baju and tudung je kt kedai-kedai dekat situ.. Sume menshekik darah dan u noe what beauty sendiri boleh jahit tudung cenggitu.. Hubby pun kata yang sama.. Beauty boleh cari material lagi bagus and jahir sendirik.. Kadang2 diorang ni amik kesempatan kan.. Urm xpe la nanti survey tempat lain pulak.. Pas hujan da benti hubby bawak pi sg wang pusing-pusing beauty dapat bende yang diidam ;-p
Coklat esblended.. Yummy!!!

Beauty memang tak suka setabak sebab manis sangat.. Ari tu coffee bean pulak under renovation ada mocca jek and finally got this.. Thanx bb ;-) malam tu konon nak sahur onaran ngan kengkawan hujung-hujung lambat sangat nak tunggu diorang sampai then hubby ajak balik je.. Aaaaa bagus beauty nye montot pun da kebas ngan sejuk lgi coz jaket belum kering.. Grrrrrr ;-)

Hari ahad semalam pulak beauty busy tolong mummy buat kuih then bebuka pun kat umah mummy... Hubby lepak bengkel mir ngan kawan baik dia main game tak sudah-sudah then petang datang umah mummy.. Semalam balik lewat tak lewat sangat from umah mummy sebab hubby sempat layan moto gp.. Layan tiga beradik lenjan katil mummy.. Huahahaaaa ;-p

Tu je la aktiviti beauty dihujung minggu... Hari ni plan nak masak sendirik je.. Rindu lak nak makan masakan sendiri.. Ahahaha.. Oke u ols.. Daaaa ;-)

- Posted using BlogPress from my iPhone

4 comments:

Jojoe said...

vavavava..sedapnyerrrrrrrrrrrrr

misz beauty said...

kannn... tengok boleh teringat-ingat balik..;-p

sis lisa said...

Blakang pelangi utama? My kazen place tu. .

misz beauty said...

aah la sis... betol ke?? ayayai!!! kecik nya duniaaaaaa =)