Wednesday, August 03, 2011

Aktiviti Malam Kami

Assalam guyz.. Dah siap sahur? Dah nak waktu imsak nih... Beauty ngan hubby dah selamat sahur dah.. Beauty masak simple jek lauk malam tadi ada sikit and panaskan balik then masak sardin sebab teringin lak.. Ingat nak masak ayam tapi lama la pulak nak tunggu cair ayam dari beku kan.. Dan nak dijadikan pengajaran pagi nih sahur wajib makan kurma sebab semalam sahur tak makan kurma petang beauty kene serang ngan gastrik.. Perghhh amik bepeluh peluh tahan sakit sampai la waktu berbuka.. Betul kata orang buah kurma tu ada macam macam khasiat dan ubat.. :-)

Aaaa sebenarnye beauty nak bagi tau aktiviti malam beauty waktu ramadhan.. Tiap2 kali bulan puasa mesti kami berdua paling sibuk sebenarnya... Attend sana sini majlis berbuka then last year memang banyak lah tinggal terawih... But this time kami dah pasang niat suami isteri macam mana keadaan sekalipun if boleh pegi jugak terawih walau dimana jua berada.. InsyaAllah.. Buat masa ni memang ni je la aktiviti malam we ols.. After buka siap-siap ke surau.. After abis solat harus lepak minum kat mamak.. Tu hubby punya keje la tu.. Dia dengan berkain pelekat beauty ngan bertelekung.. Ape dia kesah janji dier dapat minum air feveret dia skang.. Kat umah memang beauty tak buat la kan memandangkan kopi memang tak penah ada dalam kabinet kitchen tu.. Teh rasberry cameron highland ade la.. Hahahaa ;-p

Selalunya bulan ramadhan ni la paling kerap hubby ajak kuar pi seluruh uptown yang de kat kl selangor nih.. Bukan beli pun just cuci mata.. Beauty sampai tak larat nak folo.. Bukan dia kira esok keje ke tak keje.. Tapi kali nih beauty dah pesan awal2 if nak pegi tempat2 cam tu make sure esoknya cuti.. Ye lah, beauty nih dah la bangun paling awal.. Pastu tido pun lewat setelkan keje dapur.. Hubby memang tido lewat gak tapi hadap lappy dia la siapkan album.. Tak sama dengan kerahan tenaga kita kaum isteri ni.. Mudah mudahan Allah bagi kekuatan kat beauty nak buat semua keje nih sampai abis ramadhan.. InsyaAllah.. Haa ok lah u ols, beauty stop sini dulu dah subuh dah.. Love u guys selamat berpuasa ;-)


Tu dia pakwe makwe kt mamak after terawih. Wat aksi gediks. Hubby dengan muka peliks konon mulut penuh ngan roti canai.. ;-p

Daaaaa ;-)


- Posted using BlogPress from my iPhone

No comments: