Friday, August 05, 2011

4 Ramadhan Bersama Mertua

Assalam & gud morning u ols... Hari ni jumaat dan alhamdulillah hari ke lima kita berpuasa... Mudah-mudahan segala amalan kita diterima oleh Allah swt...=)

Tak de ape yang nak dihapdet panjang-panjang pun... Just about last nite beeauty and hubby berbuka puasa dirumah In Law... Yang bestnya mak siap masakkan makanan feveret beauty ikan keli goreng cili api... Huiii kali ni beauty tak tepek gambar makanan lah oke nanti beauty lak terliur sendirik kang tak pasal-pasal batal puasa... Hik hik hik...;-p Awal gak beauty sampai PJ semalam alhamdulillah jalan tak jem... Ye lah sebab beauty kan ke arah bertentangan... =) Sampai-sampai dah senseng lengan baju nak tolong mak kat dapur sekali dia kata "aaa tak payah la tolong mak da siapkan semua pun... tinggal sayur je ni" dah kata mak mak kan... mummy pun cenggitu jugak... selalunya kalau panggil anak menantu balik umah makan kompom depa dah siapkan awal-awal... So beauty yang masih kesakitan keperutan just duduk sembang-sembang je la ngan mak kan... Then cakap-cakap ngan se kecik yang mak mentua beauty jaga... Si suria tuh.. "aunty hash (az) aunty hash..." pastu sengih tunjuk gigi cantik tersusun..=)

Selang beberapa min hubby pulak sampai umah mak then dia apa lagi menyakat la budak kecik tu jugak sampai nangis-nangis budak tu... Pastu berebut main game... Ish ish ish... Laki sape lah tu kan..;-p Then dalam 6.30pm beauty ajak hubby pi bazar ramadhan... Haaa if u ols nak tau tu 1st time we ols pi bazar tau dah hari ke 4 pose baru pegi... Tu pun sebab nak bebuka reramai kan... Kalau umah kitorang memang tak la kan buat membazir je nanti... Hubby pun prefer makan makanan yang beauty masak je =) Dah pegi bazar macam biasa perut tengah lapar kompom lah mata pun mempengaruhi rambang rambang semua kan... So beauty beli sikit-sikit la kan... Feveret beauty, feveret adik ipar sebab hubby, mak & abah memang makan je apa yang dibeli..=)

Malam tadi terawih di PJ... Jangan tak tau malam tadi air mata beauty berjurai-jurai tak nak berenti tatkala imam membaca doa... Ya Allah memang terasa sangat kerdilnya diri ni... Beauty harap segala amalan dan doa kami diterima dan dimakbulkan oleh Allah.. InsyaAllah... Tiada doa lain yang diminta selain dari kebaikan untuk semua... Amin.. Dan macam biasa kuar dari surau tu tunggu hubby dia awal-awal lagi dah tau kompom isteri dia nih nangis sebab mata dah bengkak... So dari jauh dia dah sengih dan sampai kat beauty terus kasi hugs... Dan sepanjang jalan sampai depan umah la kami jalan sambil dia hugs beauty... Sebabnye sepanjang jalan tu lah air mata nih asik nak kuar jek... Hak hak hak... Cengeng betul beauty ni kan...;-p

So malam ni ape plan pulak kan?? Haaa tunggu lah entry besok ye... Sebab lepas-lepas ni mesti lah entry di siang hari kan... uhuk uhuk uhuk... Oke u ols, selamat bekerja dan selamat berpuasa... Daaaa ;-)

No comments: