Thursday, August 04, 2011

3 Ramadhan Bersama Keluarga

Salam u ols.. tadi dah kasi intro kisah somi isteri kan.. hik hik hik... ekceli semalam mummy call balik rumah serdang berbuka puasa dengan dia... Best sangat berbuka puasa ramai-ramai kan... Mummy masak lauk ayam dap dap dap!! Ngan tempe lagi... Ngan kuah lemak lagik... Haaaa biasala mummy memang suka masak banyak lauk especially anak menantu dia semua ada kat rumah... ;-)

Beauty semalam memang dugaan besar kene gastrik, pastu my left hand ya rabbi sakit gila tak boleh nak angkat or begerak.. If begerak je sakit sampai nak nangis... Tu yang bile dapat call from mummy balik serdang for berbuka beauty rasa syukur sangat.. Mummy cam tau tau je anak dia tengah sakit tak boleh buat apa-apa... So beauty balik rumah sendiri dulu tunggu hubby balik then baru gerak ke serdang... Bergelak ketawa sambil berbuka memang syok sangat... My dear lil sis pun ada so seronok la kan.. =)

Nak dijadikan lagi bestnya, kan beauty nye tangan sakit... After solat maghrib mummy sapukan dan urut sikit tangan beauty... Oh rasa sangat best... Thats why if sakit suka duk umah mummy @ mak mentua... Sebab dua-dua bonda beauty nih sangat lah best... =) Bila mummy sapu ubat mujarab dia tuh lega sikit tuk beauty teruskan terawih malam tadi... Haaaa malam tadi kami jalan kaki beramai-ramai pi terawih... Beauty, hubby, mummy & lil sis... Syok kan macam nak pi semayang raya...=) So semalam beauty terawih di serdang la.. terawih di serdang macam biasa masjid penuh.. Sampai kat balkoni orang ada... Ngan kanak-kanak main-main kat luar memang meriah...=)

After terawih beauty & hubby balik la ke pangkal jalan... Tu pun cam biasa sempat dia pi pekena roti canai.... Tu sebab lah seluar-seluar size 32 dier skang dah tak boleh pakai... Wahahahaaa.. Siap buat kajian tu ;-p Tu la b, tamo dengar cakap orang... Kan dah susah sekarang ;-p Tu ujung minggu nih mesti kene gak la pi carik seluar baru dia tu... Aduyai dah tentunya pening dan penat tunggu dia pilih barang... Sebab hubby beauty nih cerewet sikit... Sabor je la...

This week jadual berbuka beauty & hubby padat... So mana sempat terawih kat area tu je la... =) Oke u ols... Selamat berpuasa dan beauty harap beauty gagah menahan sakit nih yang bila dah datang susah nak baik... Please go away wahai gastrik... Tata u ols... Assalamualaikum..

No comments: