Thursday, August 25, 2011

22 - 24 Ramadhan - Maraton Lagik!

Assalam & morning u ols.... Yeah entry maraton lagik sudahnye dik kerana we ols yang maleh hapdet everyday kan... tembak pusat sendirik!! bangg!!! ayakkk!!!! hihihihiii ;-p

Okay start from 22 ramadhan bersamaan monday la kan... Monday tu beauty ngan hubby berbuka di Cyberview Resort Cyberjaya with my beloved family... So opkos la ada mummy, daddy & lil sis sekali.... Finally we ols makan di hotel... Wahahahaa... Tahun ni memang pecah rekod... makan kat hotel sekali, pegi bazar ramadhan serdang sekali... Padehal last year dua-dua nih menjadi agenda utama... Hik hik hik... Tak pe lah, bagus tuk diri sendiri supaya tak mengamalkan pembaziran... Ye la nak buka kat hotel mendanya kan kalo dah busy ke sana ke sini... =) So semua pict yang hado ada dalam lil sis punya enpon gara-gara ai punya iphone ai pi tinggal kat umah... Tension habis dah sampai cyber baru sedar iphone tak de kat henbeg... Ciss!!! Harus lah tak dapat nak menghapdet segala-segi dengan segera kan... Sempat hapdet status sikit jek kat ipad dan yang lain opkos la hubby yang ngadap ipad padehal bb dia ada kan... ujung-ujung ai bengang tak do benda nak main (macam orang ilang akal iphone tak de hiihihi) ai pegi pusing-pusing tengok segala makanan yang hado kat hotel tu... Bahahahaaa ;-p Ye la kan kalo dah survey opkos la senang nak hambik makanan.... Dan yang paling best nya segala mak nenek kamben ai sapu on dat day.. kamben stir, kamben golek, kamben bbq... Habis semua ku bedal... Ayam?? seketul ajo den hambik ;-p Kalo kek kek yang ado kat cyberview nih memang sume maveles... tak keras pun macam setengah tempat we ols pegi nampak je cantik tapi makan hampeh... Overall food delicious... ;-) 1st time pun bebuka buffet kat cyberview tu... Last year pi palm garden, mines resort & golden palace jek... =) So segala pict kat cyberview later later hapdet oke ;-)

Wokeh we continue 23 Ramadhan beauty yang ting tong sikit sebab nye beauty MC... so kalo dah mc makanya duk umah rest la kan takkan nak pi bejalan pulak... Petang lega sikit then sakit-sakit beauty rajin lak nak memasak kan... Dari nak masak 1 lauk jadi 3 lauk... Beauty 1st time masak soo oon ala yang macam bihun tuh... sebab nye sebelum ni penah masak mee sua jek... Percubaan berjaya walaupun rupa agak buruk... Hubby ketawa jek bila beauty kata rupa je buruk tapi rasa sedap tau ;-p Memang betul pun... ekekekeke ;-p Pastu buat ikan berlada & masak lemak cipi api... Tessss teringat dah ;-p Haaaaa kalo yang ni tak de gambor sebab nye habis masak beauty dah melepet pas mandi terus baring terlena kejap... erkkkk... =(

Then last semalam beauty ngan hubby bepisah jua sebab hubby de berbuka ngan opis dia... bos dia banje dan hanginnya punya la kemut bos dia... untung juta-juta nak sponsor spouse pun kemut... Sudahnye beauty pi bebuka with mummy kat umah aunty sambil melawat baby Adelia yang kene demam cam tu... Sian dia... Dah la cam anak mat salih celup pastu bila merah-merah badan tu clear la nampak kan... huiii!!!! haaa kan beauty kata 1st time untuk tahun ni beauty pi bazar kat sri serdang tu... Sudahnya dekat 1 pasar ku borong apa saje nampak beli... Mummy kata ni nak makan ke mentekedarah... wahahahaaa.... alahai beli sikit-sikit je... sebab kat serdang ni majoriti sedap dan beauty dah tau mana satu yang best mana satu tak best... well!!! dari ai lahir nok ai duk membesar kat serdang nih... kakak besar serdang nih, cubelah cari pasal!!! Wakakakakaaaa poyo jek beauty ni kan...;-p

Tu je lah cerita ceritun beauty sampai semalam... Meh beauty kasi up satu pict baby Adelia yang cian manja sakit... Pandai lak tu katup mulut ketat-ketat bila orang nak kasi mam ubat... hihihi.. comel!!!

Tu dia budak gebus montel kene sapu ubat gatal... Cian dia... Mata moolaattt gewammm ;-)

Dia sangat pantang nampak mummy beauty oke... Terus hangkat tangan suh hangkat... bijak punya budak!!! ekekekeke... Rasa nak hangkut bawak balik tinggal ngan beauty tapi kang sebaldi airmata mak dia dia berjurai-jurai kan... hihihi ;-p

Oke u ols... Hari ni punya cite sambung esok or malam kang ye ye ye... Daaaa ;-p

No comments: