Wednesday, August 24, 2011

21 Ramadhan - Karipap + Tembikai

Assalam hye u ols... Kite sambung cerita ceritun lagik... Kali nih without picthaa... Non hado oke.. ;-p

Ahad lepas opkos lah beauty ada di rumah mak mentua di PJ kan sebabnya balik dr hangout with hubby ngan kengkawan sampai rumah pun dekat pukul 4 am... So makanya ahad tu melepek la kat umah mak... Nasib mak mentua sporting anak menantu mangun taido lambat... Huaahahhaaa ;-p Pastu hubby kata ada jumpa client that day and will be so busy so dia suh beauty berbuka pose kat umah mak la... Ujung-ujung pukul 6 lebih dia sampai umah nak bebuka sama... Huahahaha!!! Kan beauty dah kata, tak lengkap if kami bedua tak bebuka pose sama... Kecuali betul-betul keadaan tak mengizinkan... Contohnya hari ni... Uwaaaaa kene tinggal sebabnya company hubby kemut kedekut... =( Nasib mummy ada, so today plan bebuka rumah mak cik beauty dengan mummy... Buka ramai-ramai besttt!!! Plus nengok baby Adelia yang demam campak sian dia...

Nak dijadikan cerita... Mak mentua beauty nih lebih kurang sama je ngan mummy... Ada instinct anak menantu dia nak balik rumah makan sesama kan... So ahad lepas beauty dapat KARIPAP feveret beauty... yeahhhh mak mentua saya memang tau menantu dia ni penggemar karipap buatan tangannya... Kalo ada yang berbuka berbuka punya lah tapi yang bawak balik tetap hado... Huahahahaaa ;-p Masa bedua kat dapur nak masak la mak bisik kat tinge beauty... "mak de buat karipap"... Beauty lak "hoyeeee sayang mak!!!" pastu mak sengih jek... ekekekekkekk... Ye saya lagi manja ngan mak mentua saya bebanding anak laki nye tu... Huahahhaaa ;-p Nak wat cane, dah biasa manje ngan mummy kan so ngan mak pun cenggitu la ;-p

Dan paling best kejadian waktu hari ahad tu... Beauty ada buat jus tembikai... Semangat gila ngan mak masa buat jus tu... Tengok meleleh air liur jek kan.... Ujung-ujung masa bebuka rasa lain... Tanya la kat mak... Pesal air tembikai nih rasa SIRAP?? Rupanya si abah la pandai-pandai modified we ols punya air tembikai... Aduiyaiii gile spoil kan... Membebel-bebel mak kat abah yang memandai... Huahahahaaaaa =) Ye lah u ols, kitorang dah verangans kan nak minum air tembikai asli sekali rasa sirap... Last-last mak suh abah minum sorang-sorang habiskan... Beauty ngan hubby sengih je la... Wahahahaa... Abaaahhhhh abaaahhhh... Macam-macam ;-p

After bebuka terus balik rumah rehat sebab beauty punya tangan masih sakit... Moody jek sapu minyak panas sebab kalo tak sapu memang tak bole tido... Huiii..... Dats all untuk puasa ke 21 beauty...=) Sambung lagi nanti.... Daaaaa ;-)

2 comments:

Jojoe said...

gambar mana beauty??? heheh... tembikai jadi sirap eh?

misz beauty said...

Heheh.. Yang ni xde gambo, malas nak snap.. Hehehe.. Tu la tu tembikai jadi sirap pak mentua punya pasal.. Hik hik hik..