Friday, August 19, 2011

18 Ramadhan - Finally

Salam u ols... yeah finally setelah seminggu lebih berbuka di sana berbuka disini... rumah bonda, rumah mak mentua... jemputan itu jemputan ini akhirnya semalam beauty dan suami berjaya untuk berbuka puasa di rumah manis rumah kami... huhuuhuhuuu ;-)

Pecah peluh gak la semalam menyiapkan juadah berbuka... Maybe sebab panas petang semalam pastu hujan yang tak berapa nak hujan tu kan... So kat dapur macam cacing kepanasan la.. (nih ayat nak bodek pasang aircond kat dapur bole??) ahahahaaa... Penat-penat semalam pun alhamdulillah 3 juadah gak beauty sediakan... Sambal sutun feveret bb, ayam oister feveret beauty dan menu wajib sayur... Awal-awal bb mucuk beauty dah bagi mesej masak pe petang semalam tapi macam biasa gak beauty akan jawab... Apa-apa yang ada kat dapur sebab saja nak suh dia tengok sendiri... Dan macam biasa gak masuk je rumah dier pi bukak tudung saji dulu tengok menu pe pastu sengih ;-p ihik ihik ihik... Konon semalam beauty nak buat cucur ikan bilis pastu pikir balik kalo buat kang ade je yang tak habis nanti so sangat membazir... dan semalam penat lelah beauty masak ilang sebab bb mucuk mamam ulang-ulang ;-p Abis nasi yang dimasak beauty punya hati pun senang sebab tak de pembaziran nasik basi or wat eva...=)

Pas siap semua we ols bley layan dvd... Melepaskan penat yang sekian waktu tak de rest kan... Maraton tengok cite lama-lama... American pie tiap-tiap siri pastu home alone pun tiap-tiap siri... Hahahahaa we ols gelak bedekah-dekah... Beauty lak betambah ketawa sebab lucu tengok bb mucuk ketawa... hik hik hik...;-p Ekceli malam tadi dia pujuk beauty bawak dia pi downtown cheras... Tapi bila beauty da besiap boleh lak dia kata cancel sebab penat nak duk umah jek... Haaa tau pun penat... ;-)

Tengok maraton cite-cite tu sampai incik sorang tu tido tv tengok dia... Macam biasa la tu dia mesti lelap dulu before beauty... tau tau je tangan dia da tak begerak dari picit-picit tangan dan kusutkan rambut beauty... Aaa tu memang peveret dia... Dia suka main rambut beauty sampai jadi kusut... pastu ganggu beauty time tengah kusyuk tengok tv... picit idong la, picit pipi la, picit tangan la... kalo urut tak pe gak... huiii ;-p sampai beauty jerit-jerit runsing pastu dia gelak... bila orang jerit dia gelak... tu la keje dia buli beauty...;-p

Tu je la aktiviti semalam... Resttt... Kesian badan ni asik tak cukup rest kan... So u ols... Semoga hari ni lebih baik dari semalam ;-) Daaaa =)

3 comments:

Jojoe said...

hamboii...bmesra alam ke main eh? hehehe..bagus2...

misz beauty said...

hehehehe.. mesra alam sekitar jojoe...;-p

Jojoe said...

InsyaAllah..rezeki tak ke mana..banyak2 bdoa yer..