Friday, August 12, 2011

11 Ramadhan - Bersama Mereka Lagi

Assalam u ols... Salam jumaat buat semua... Aaaaa dah masuk 2 minggu kita puasa kan... Tak sedar cepat je waktu berlalu... Beauty pun da start pasang lagu raya ni... Wohhhhooooo ;-p

Semalam beauty bagi tau dapat panggilan pulau kan?? aaaaa panggilan pulau dari sape lagi kalau bukan dari bonda kan... ;-) Dier suh balik serdang buka pose sama... Pastu dia cite la dia masak spageti, ikan dowri goreng tepung ngan sos sweetsour, ngan ayam masak merah, ngan sayur dan sebagainya... Kannnn... Banyak tol dia masak... Untuk makluman yang kesekian kali bonda beauty memang hobi dia masak... Tu sebab kalau masak mesti macam-macam juadah hidangan... Pastu inform hubby kata berbuka di serdang... Dia oke je la... =) Semalam mummy siap buat air epal jus ngan air macam nata d coco tuh... Ape-ape lah yang penting teh o panas tuk beauty and daddy ada sekali... Lagi sedap minum air panas sebenarnya... Rasa perut lega je sebab ye la angin da masuk badan minum air panas tu macam membantu perut..=) Hubby pulak teringin nak minum air tebu so beauty belikan la air tebu... Ngan kuih muih lagi... Rupanya semalam mummy panggil uncle & untie beauty sekali... Anak-anak nya bertiga opkos la ade.. Sempat beauty beli kuih feveret diorang kuih keria... Berselera diorang makan..=)

Dah setel berbuka semalam dan siap semua beauty kene pi tengok rumah... Sempat singgah rumah ex customer hubby Puan Seila & En Solah... Seronok dapat sembang ngan seila... Tengok rumah diorang yang comel... Seronok dapat duk rumah comel tak pening nak kemas... Tak pe beauty pun bakal dapat nanti... InsyaAllah ;-) Tu lah kisah puasa ke 11 beauty... Hah pagi nih tak sahur pun... Sebab apa?? Sebab nya kejut hubby tak bangun-bangun tak nak sahur katanya... So beauty pun dengar dier tak nak sahur malas la nak masak kang tak abis makanan membazir je so beauty pun gedebum zzzz balik sementara ada sejam dua nak subuh kan...;-p Pastu yang best nya... Masa dah bangun tido tadi hubby tanya nape kita tak sahur pagi tadi... Bole tak cenggitu?? Padehal kita dah kejut dia bagai nak rak... Dier asik guling sana guling sini... Haishhhh!!! Geram kan!! ;-p

Then pagi tadi nak pi keje dier buat lawak lagi... Jom ikuti kisah kami pagi tadi ;-p

Suasana di pagi hari nak pegi kerja :

Mrs. Wifey : B bangun la saya dah lambat da ni (sambil amik barang-barang)

Mr. Hubby : Meh la sini tak hug pun (sambil mata tetutup lagi)

Mrs. Wifey : Kalau tak bangun orang terus gi keje (dah duduk tepi dia)

Mr. Hubby : Ok2... (terus bangun ngan muka sememeh)... Nape ayang pakai cantik tudung lilit-lilit hari ni? Selalu pakai tudung sarung je... (mengendeng lentok kat bahu)

Mrs. Wifey : Laaa pakai cantik nantikan nak kuar ngan b jugak...

Mr. Hubby : Ooooo oke2... (terus hug ketat-ketat) Ayang bagi la budak-budak makan... Muffey tak makan lagi tu...

Mrs. Wifey : Ala da lambat b bagi la.. (bukak pintu panggil anak-anak suh pegi kat daddy & depa pun ikut je)

Mr. Hubby : YANG KENAPA KAKI DIORANG ADA 4 EH?

Dua-dua saling berpandangan & gelak terbahak-bahak. Pepagi lagi dah mengong... Ekekekekek ;-p

Sekian la cerita kami berdua untuk puasa ke 11 ni.... Jumpa di lain entry.. babai darlings ;-)

No comments: