Monday, July 11, 2011

A Day With Suprise & Adinang.My

Assalamualaikum... =)

Yup today beauty nak story mory pasal kegiatan beauty di hari Ahad... sebabnye hari sabtu beauty ngan hubby duk umah je mengemas dan membersihkan rumah... Potong rumput, mop lantai, kemas bilik-bilik... Huhuhuhuuu ;-)

Semalam beauty ngan hubby bangun sangat lah awal pagi... Sebabnya semalam kami ada photoshoot.... Yeahhhh setelah berkurun lama tertunda gara-gara hubby busy semalam baru dapat melangsaikan photoshoot post wedding kami.... Kononnya nak buat on anniversary last year dan kalau boleh nak buat every year... Huahahahaa... Tapi tak pe lah, bak kata photog kami this is SUPER POST WEDDING... ahak ahak ahak...;-p

Before pukul 6 dah bangun... Nak besiap-siap la kan sebab beauty kene touch up gak sikit kang nampak selenges lak dalam pict kan... Plus beauty ni da dibiasakan oleh Mr. Hubby if nak buat photoshoot kene proper... =) Tapi kan pepagi subuh tu tetibe hubby sibuk suh beauty hambik kunci box moto... Beauty pun bebel la nape malas nak hambik sendiri.... Pastu da kasi kunci kat dier, dier kasi kat kita balik then suh pi bukak box moto yang tersimpan dalam umah skang ni kan... Then dia kata pegi la amik barang sayang kat dalam tu... huiii!!!!!

Dan tekedek-kedek lah beauty pi bukak box tu kan.. Tekedek-kedek bukan sebab pe sebab kaki beauty tengah bengkak lebam sebelah gara-gara stand moto kene kat kaki beauty sebab nak tahan moto dari tejatuh hari sabtu mengemas hari tu... erkkkk :-/... Dan bila bukak je box tu... AAAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaa!!!! Menjerit-jerit tekujat beauty tengok ada box kasut kat dalam tu.... Then bila bukak kotak kasut tu pulak ada sepasang kasut merah idaman beauty.... Yihhhaaaaaaaaaaaaaa!!!!! ;-) Bawah ni la kasut dia...;-)

*

*

*

*

*

*

*

Yeyyy saya dah ada harimau merah ;-p

Kasut tiger nih dah lama idam... Tapi sebab susahhhhh sangat nak dapat size kaki beauty yang cetoet nih so beauty pendam je... Dan dah putus asa dah bagi tau kat hubby tak pe lah if tak dapat, boleh beli adidas or nike... Rupa-rupanya suami kesayangan hamba nih rajin pegi check kat butik then finally This New Arrival Tiger Sarano yang satu-satunya ada kat sini size beauty... Sebab kata hubby orang butik tu kata barang ni masuk satu-satu kat mesia... Aaaa suke suke!!! Saya suka limited thing yang hubby bagi saya ;-p Dia kata nih hadiah anniversary... Oh oh oh!!! Luv u b!! Luv u sooooo much!!! ;-)

Dah kata dah my incik hubby pandai buat suprise... beauty tak tau bila masa dia beli... Bila masa dia put in the box... Sebab mana penah dia sampai rumah dulu sebelum beauty balik keje... Owest beauty yang sambut dia.... =) Dia kata saja dia simpan lama-lama hadiah tu suka dengar isteri dia mengomel ngomel membebel dulu nak beli sendiri la ape la.... Ahahaha!!! Ye lah, beauty memang tak pikir pun nak suh dier yang belikan and da plan nak beli sendiri je.... Orang da bagi kan so mesti lah happy tak terkata ;-p

So dengan berbekalkan kasut baru merah mak nyah beauty tuh sesuai ngan my red shawl yang beauty pakai untuk photoshoot that day... Shoot kali nih bersama photog tersohor di Malaysia... Cheee waaaaahhh... Ahaks... He is Adinang (adinang.my)... Yeahhhh, for now dua-dua photog kesukaan beauty iaitu subhikarim.com & adinang telah meng'capture' gambar selenga slumber kami... Hoyeeee!!!! ;-) Merata kat dalam KL kami pegi semalam... Dah macam hape je kami posing semalam... Beauty cam biasa memang kaki posing hubby pulak dia amik gambor orang pandai mengarah bila diri dia sendiri macam tiang kayu... Muka se'patern' jek... Muahahahaaaa!!!! Shoot dari pagi sampai petang, start from KL sentral, sambung ke Stesen Ketapi Lama, then ke Pavilion, dan beberapa shoot dalam ketapi.... Dan berakhir di Jelatek... Dan nak tau kami berjaya memecahkan diet Abang Adi semalam... Puas kami pujuk pegi makan dan akhirnya dia terjebak layan nasi arab dengan kami... Wakakakakak!!!! Masa tengah hari tu nak suh minum air pun susah tau..;-p Anyway shoot semalam memang best, bejalan mengalahkan pelancong... Tak rasa penat pun maybe sebab pakai sport shoes kan... Abang Adi je kata kaki dia macam nak patah... Ahahaha!!! Sori Abang Adi kami ni memang kaki travel, dah biasa jalan kaki jejauh..;-) Dah abis shoot and da nak balik baru lah terasa flat gila... So kami bedua plan lepak PJ dulu umah mak before balik rumah sendirik... Ekekekek... Masuk-masuk umah mak terus telentang kat ruang tamu dua-dua membungkang...;-p

Dah lepas lelah kejap malam sikit baru balik rumah.... =) Sekian la cerita ceritun kami di hujung minggu lepas.... Muehehehee.... Buat masa nih hati beauty masih riang gumbira dapat kasut baru yang santek... Dan sangat tak sabar nak tunggu gambor-gambor we ols diupload... ;-) nanti ada yang adinang upload dekat fb dia beauty kasi tunjuk kat u ols k... Daaa u ols ;-)

No comments: