Wednesday, July 06, 2011

The Anniversary Honeymoon

Ehem... Ehem... Assalamualaikum...;-)

Ececceceee... Ngengade lak beauty ni kan...;-p Da beberapa hari nak hapdet blog tapi sakit jiwa nak mati betol tak boley haplod pict kat opis.... padehal time lunch bukan banyak org guna pun... ujung-ujung kene rembat mummy nye lappy nak hapdet blog... Erghhhh!!!! Nak guna lappy pak cik tuh dia busy siapkan semua album customer dia nak siapkan semua before raya nih... Takkan nak guna ipad?? Sekeping sajo pict yang boleh dimasukkan nanti... This is the cannot!!!!

Oke oke stop bebelness... We continue kisah cinta beauty bersama si suami menyambut anniversary ke 2 kami ye... Cheeee Waaaaahhh!!! ;-p

This year kami sambut special sikit dari last year... This year siap pi honeymoon jejauh berdua-duaan sajo... Ayayayaiii!!! ;-p Beauty dah plan lama benda nih just plan sendiri je lah as a gift to hubby... Bukan beauty tamo kasi hadiah tapi beauty tak reti nak kasi hadiah... Sebab hubby tu cerewet sikit kang tak pasal dia simpan je barang yang beauty beli... So beauty decide tuk blanje dia pi honeymoon...;-) Tempat yang dipilih memang best... Sejuk, segar dan cantik... Memang kami berdua menikmati keindahan alam semulajadi romantik romantik gitu kan... hik hik hik ;-)

Kami bertolak jumaat lepas after work tapi singgah dinner kat Kota Damansara dulu la cam biasa before meneruskan perjalanan jauh kan... Kul 9.30 gak la gerak cis bedebah kan... Ye lah, beauty plan nak lepak kat ipoh 1 malam ujung-ujung da gerak lewat haruslah den tak larat... Sudahnye dua-dua flat gila malam tu then we ols check kat tapah je... Huahahha!!! 1 bilik besau gedabak just rm50!!! hamik kau bapak murah!!! Muahahaaaa!!!! Best gila tido lepaskan penat lelah kan pagi tu payah benau kejut si hubby bangun.... pukul 6 dah kejut bangun... mandi siap-siap sume....=) Kami breakfast dulu kat tapah and start the journey... dah alang2 kat tapah kan then beauty decide ikut jalan lama je la naik cameron highland tu... cepat sikit sampai... hihihiii....;-) Naik ikut tapah tu memang mencabar jalan bengkak bengkok nak benjol kepala... tapi kelebihannya boleh menikmati keindahan sambil menghirup udara fresh...=) pastu boleh tengok air terjun lata iskandar lagi... then ada banyak orang asli jual madu lebah pure oryyyy punya.... we ols pun beli sebotol tuk incik hubby tersayang tu ;-)

Sampai cameron around 10.30 cam gitu then cari hotel check in... We ols amik hotel biasa2 je sebab nak tengah2 town senang nak gi makan semua benda ada turun bawah je... Then pasar malam pun dekat sebab saturday pasar kat cameron... Opkos la nak menshoping kan..;-) Hotel biasa-biasa pun rm100 plus plus gak tapi tak pe la janji ada wifi dan bilik selesa... ade astro sume so cukup la kan... Pegi time musim tak cuti sekolah pun pack gak kat atas tu.. After check in we ols lepak2 dalam bilik jap then kuar mamam lunch pastu masuk bilik balik.... Ahahahah!!! Sejuk la katakan..;-p Petang petang sikit baru we ols menjelajah pi tengok butterfly, bunga-bunga santek dan mamam strawberry.. bukan takat stoberi je we ols dapat siap durian nyum nyum lagi kami belasah... Dah murah sangat kat sana kan makan durian sampai muntah ;-p mummy kata masa dia pegi durian mahal so rezeki kami la dapat durian murah =) Malam tu we ols dinner kat dalam bilik jek sebab hubby dah gigil kesejukan.... Tu la bising hotel tak de aircond lagik ujung-ujung sendiri yang gigil... Mana la ade aircond hotel kat atas tu... Adui b nih!! ;-p Keje hubby kat cameron tuh memang makan je la kan.... Beauty dah tebahak2 tengok dia makan tak benti.... Dia wat dekkkk je beauty gelakkan dia.;-p Malam tu pasar malam siap tapau banyak gila makanan pun dia belasah sensorg.... beauty makan sikit yang lain dia bedal sampai jadi kenyang macam ulau ;-p

Ahad lepak dalam bilik sampai check out.. Ahahahah!!!! Kuar kejap je layan roti canai breakfast kan kan.... Bak kata hubby "kita nih macam tak nak check out je kan duk landing senang lenang"...;-p Before balik pun sempat lagi membeli belah bunga-bunga dan sayur-sayuran.. Memang rambang mata.... =) Hubby kata insyaAllah nanti kita repeat pegi sana lagi... Bukan jauh pun..=) Jadi nya tak sia-sia beauty blanje hubby pegi sana sebab dia suka... Tu pun before balik sempat pegi ladang teh boh... Sempat borong teh boh vanilla faveret beauty...=)

Pastu meneruskan perjalanan pulang... Singgah di Lata Iskandar menikmati udara air terjun jap and jumpa mak cik angkat beauty lama tak jumpa dia.... =) Pastu terus gerak balik kl... Tu pun tak balik umah lagi lepak GP Cafe dulu tengok moto GP then abis baru balik umah... huiii!!! =)

Oke u ols, penat bacakan?? Jom layan pictcha pulak ;-p


Ok lah u ols, beauty hambik random pict je ye ye ye... Sebab mata da stim sangat da nih nak terkulai layu... Tadi pi tengok muvie and dinner kat luar ngan hubby... Tu yang letih sangat nih... Selamat tinggal memori cameron highland... nantikan kunjungan kami sekali lagi nanti ;-)

2 comments:

Jojoe said...

hamboii...enjoynya dia honeymoon lagik.. jeless... hikhik..

misz beauty said...

ihiks.... sangat enjoy syg... rasa dunia kami yg punya... chee wahhh... hehehee ;-)