Tuesday, June 14, 2011

Simple Dinner - Malay Style Spageti

Assalam and hye u ols... Seperti yang dijanjikan dalam fb (u ols de add beauty ke?? mana nak tau kan..;-p) beauty nak bagi tau pe beauty masak for dinner last nite... ;-)

Malam tadi beauty masak simple-simple jek... Mula-mula ingat nak masak nasik tapi tiba-tiba terfikir lak kan macam da lama tak buat spageti... So terus drive melencong ke supermarket membeli belah barang yang diperlukan tuk masak... Bukan barang nak masak je beauty beli... Habis barang lain pun beauty borong sama... Ekekekeke... Beauty nih memang tak boleh kalau singgah supermarket or pasar malam ni... Dari nak beli 2 3 barang jadi 4 5 6 7 sampai duaploh barang... Wohohohooo ;-p

Sampai je rumah senseng lengan baju kemas dapur dulu then start masak... Aaaaaaa yang sakit hati nye semalam, daging burger yang beauty beli promoter tu lupa letak dalam plastic bag ai... Punye lah hangin... Dari nak wat suprise kat hubby masak spageti langsung tak jadik kene gak call dia suh singgah 7e beli daging tu.... Hangin satu badan beauty dibuatnye... Sambil tu buat la yang lain dulukan sambil masak beauty mengemop lantai bagai... Haaaa, beauty kan super wifey... Boleh buat banyak-banyak kerja dalam 1 masa... Wahahahaa!!!! Masak, mop lantai, kemas meja, tengok tv... Haaa tak super gitu??? ;-p

Dah-dah... Jom tengok rupe spageti beauty masak... Pedas tak hengat... Sebab beauty masak memang modified ikut style mummy... So lagi umphhh gitu... Pedas, manis, masam, masin secukup rasa..;-)

*
*
*
*
*
*
yeaaahhhhhh this is my malay style spageti... cheee waahhhhh ;-p

The spageti


Kuah spageti

Tadaaaaa ;-) merah menyala kuah ai u ols... ;-)

Nak kene buat resepi ke?? Alahai mende alah ni sonang jo nak buek... Cam pak sana campak sini da siap.... (sebenarnye malas nak taip resepi... wohohohoo) tak pe lah u ols bley google resepi ye... Sume pun lebih kurang je... Cume nasihat beauty kalo nak lagi sedap pakai daging burger ramly tu sebab lebih terasa keenakan nya ;-) Dinner nih beauty hidang dengan fresh oren... Owh sungguh segar... ;-) So ape menu pulak malam ni??? Nanti lah petang-petang baru beauty pikir oke... Daaaa ;-)

No comments: