Wednesday, June 08, 2011

Menghantar Bonda Di Perhentian Pudu Raya

Uwaaaa!!! Hari ni pepagi lagi beauty pi hantar mummy naik bas... Tak penah-penah dia naik bas sorang-sorang but this time tak de jalan lain dah... Plus keputusan nak pegi pun segera so semalam beli tiket bas online jek... Nasib la pudu raya tu now da sangat cantik dan selesa...

Nak tau cemane perasaan beauty masa antar mummy tadi?? Rasa nak meletop jantung... Aduyai!!! Bedebar-debar je bila die da naik bas tu kan... Sempat beauty pesan macam-macam kat abang driver tuh... Ye lah perjalanan selama 4 jam tu beauty rasa its too long for mummy yang tak pernah travel naik bas sendiri cam tu... Biasanya mesti ada beauty or lil sis.... Huiii!!!! harap-harap semua selamat... Beauty bersabar menanti panggilan nya selamat tiba ke destinasi.... Tu pun before berangkat beauty banje mummy makan sume dulu... Hurmmm... Macam ni la perasaan para ibu kan rupanya bila anak nak jalan jauh sorang...

Sepanjang berada di Pudu Raya... Beauty ngan mummy sangat kagum melihat perubahan yang ada... Sebelum ni dengar nama Pudu Raya da takut kan sebab beauty sendiri pernah hilang beg baju masa kat sana... Tapi sekarang sume dah oke... Security merata-rata, aircond pun di setiap tempat... Toilet bersih.... Boarding skrin da macam kat airport... Malah Pudu Raya Terminal sekarang lebih hebat dari LCCT... LCCT tu pun panas if tunggu flight sampai... huiiii.... jom tengok sikit pict yang beauty snap kat sana...

Hah ni toilet kat Pudu Raya... Cantik dan bersih... Dulu punya? Usah ditanya... huhuhuu ;-)

Escalator pun ada.. Dulu tak de.. Lift ujung-ujung da balik baru beauty perasan.. Ahahaha ;-p

Nih antara ruang menunggu... Selesa sangat!!

Mummy pegi toilet before naik bas... Ahahahaa ;-p

Departure Skrin.. Then tiap-tiap kali bas nak belepas akan ada pengumumam... Exactly macam kat airport...

Bila tempat-tempat utama kat Malaysia seperti pudu ni yang orang nak pegi mana-mana guna bas kat situ bersih dan cantik dan selesa... Buat beauty bangga jadi rakyat Malaysia... Baru lah tak dipandang kotor oleh orang luar...=)

So tu je nak cite tuk hari ni... Oh ye!! My Lumix LX3 dah bertukar tuan...=( Selamat diberikan pada owner baru... harap-harap dijaga dan disayang dengan baik seperti mana beauty sayang...;-( Dan tolong doakan mummy beauty selamat sampai ke destinasi ye kawan-kawan... Daaaaaa

2 comments:

Jojoe said...

sangat canggih kan stesesn bas pun dah mcm airport... ;-)

misz beauty said...

tau xpe.. malah lg best dr lcct.. cume blm sampai tahap klia la.. hehehe ;-)