Thursday, June 09, 2011

Its Me... New me... MiszBeauty...

Assalamualaikum dear bloggers & readers...;-) Hari tu beauty de bagi tau pasal perubahan muka kan?? Ahahahaaa.... Sure tak de sape-sape yang pecaya kan... Aduyai!!! Tak mampu mak noks mau buat plastic surgery... Dari buat bende tu better beauty buat benda lain yang mendatangkan faedah... Dah syukur alhamdulillah atas kurniaan wajah beauty ini... Alhamdulillah wajah ni masih lagi buat hubby owest said... "comel la isteri saya"... "isteri saya cantik"... "saya suka tenung isteri saya"... Ahahahaaa!! mesti de yang muntah darah geli meluat kan?? Kalau rasa macam tu sila pegi pangkah butang X di atas... This is my place!! ;-)

Beauty tak tau nak tunjuk muka macam mana... Jadi nya beauty biar orang tau sendiri... Ihik ihik ihik... Dan alhamdulillah... Ramai sangat yang suka dengan perubahan ni termasuklah Mr. Hubby sendiri... Plus kawan-kawan gegerl sume excited gila tengok beauty sampai nangis... uhuk uhuk uhuk... Tak sangka pun beauty diorang nak nangis... ;-p Dan buat diorang pun nak berubah sama... InsyaAllah beri kami semua peluang untuk memperbaiki diri...;-) Nak tengok tak?? Nak tengok tak?? Tapi jangan gelak oke... Beauty da cukup segan dengan orang keliling yang asik bertanya sampai merah-merah pipi beauty yang chubby nih... Huhuhuuu ;-)
*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Taraaaaaa!!! This is me... The new me..;-)

Alhamdulillah nak masuk sebulan beauty wearing the hijab and hope continues sampai hujung nyawa... Amin... Now beauty selesa macam ni... Hubby pulak selalu excited wife pakai hijab... Sampai bila pegi jalan-jalan dia yang sibuk suh beli tudung lagik... =) Ye lah masa beauty nak pakai hijab nih dia tak tau pun sampai on the day yang beauty start pakai tu... Masa tu we ols nak pi KLCC tak silap... Sampai tersengih-sengih je dia bila tengok beauty... Beauty ni lagi lah buat muka tak reti jek malas nak layan dia... Ahahahaha!!!!!! Pegi office sume tekejut, diorang ingat beauty pakai tudung nak gi kursus... Sebab beauty dulu pakai when ada kursus jek sebab kursus kat Pusat Islam kan...;-p

So pasni dah bole letak pict-pict seterusnya... U ols jangan gelak tau kutuk beauty tak reti pakai tudung or what eva... This is the beginning for me... Sekarang pun rasa selesa sangat tak de pun mengaduh panas ke hape ke even berdouble-double tudung yang dipakai... InsyaAllah akan cube memperbaiki diri dari semasa ke semasa...;-)

Now beauty tak sabar tunggu kawan-kawan gegerls seksis beauty menyusul... Diorang kata "bila pulak la turn diorang nak pakai tudung nih".. InsyaAllah sampai masa nanti hati terbukak sendiri... Tanpa paksaan dari sesiapa pun...;-) Oke guyz.... Selamat semua...;-p

*** ramai betul mintak beauty sedekahkan baju-baju lama seksi meksi kat diorang... ihik ihik ihik... insyaAllah tengah buat penapisan lagi ni..;-p

15 comments:

N.I.E.Z.A / ANI said...

wow..terkezut kita ngan perubahan awak. Papepun, alhamdulillah & tahniah diucapkan atas perubahan yg dibuat. Cantik Sgt2..suke2 dh mcm Yuna..hehehe..ok, take care dear ;)

misz beauty said...

tq yunk... dah tergerak hati kan.. so tamau tunggu lagi ;-) take care kat awk jugak ;-)

norseila said...

yihaaa! beauty yang semakin beauty! alhamdulillah. Kadang2 hidayah ni tak tunggu kene pergi bertapa =) Good for u beauty. I love it the MOST. Mmmmwahhhxoxoxo!

Orked said...

tahniah aunty!

makin cantik :)

misz beauty said...

dear seila - oke now beauty betul2 malu...;-p neway tq dear... muacckkssssss ;-*

orked - terima kasih orked... aunty jeles tengok orked pakai tudung la ni...;-)

lynn said...

congrats sis... ini lah jln terbaek.. akak lak rasa touching... insya Allah mereka akan sedar betapa mulianya menjaga aurat ni. insya Allah

misz beauty said...

tq and insyaAllah sis.. akan terpelihara semua.. mudah2an suami kita akan lebih disayangi Allah kerana kita isteri menjaga aurat... amin =)

nadia said...

c0ngratz akak..c0mey je tgk akak pki tudung =)

misz beauty said...

tq dear.. alhamdulillah ciptaan Allah semua comel dan cantik ;-)

Zairyz said...

Alhamdulillah...bgus la cmni eija..welcome to the club..hehehhe...hah bertambah comel bila dh bertudung..

Ummu Raja said...

Eja.....!!!!!!!!!!!!!!! Tahniah!!!!!! Mabruk! Syukur alhamdulillah..akak suka sgt dan sgt syukur kepada Allah atas perubahan yg Eja lakukan..Akak harap Eja akan terus istiqamah dan menjadi muslimah sejati di samping isteri solehah ye dik...amin...

misz beauty said...

kak sue - alhamdulillah... tq... syg kak sue ;-0

kak hasni - InsyaAllah akak, eija akan cuba memperbaiki diri dari masa ke semasa... doakan eija ye... amin =)

Anonymous said...

Kak az... Cantik.. ;) sama2 la kte perbaiki diri kan.. Shomey3..

Jojoe said...

alhamdulillah..perubahan ke arah yng tebaik..tahniah beauty..masih maintain cute!

misz beauty said...

anon - ye sama2 kita.. neway sape ni eh?? ;-)

jojoe - alhamdulillah... tq yunk ;-)