Friday, June 03, 2011

As A Wife To Mr. Photographer...

Assalamualaikum & good morning peeps... =) Hope ceria di pagi jumaat yang indah ni... Today beauty nak cite pasal menjadi isteri kepada photographer... Not just a Wedding Photographer.. But as a Media Photographer too... Huiii!!!

Alkisahnye seorang isteri.... tayibbbbbbb..... (ala-ala jozan buat tu... wahahahaa) Selalu ditinggalkan suaminya tak kira masa mengalahkan kerja sebagai perdana menteri.... tayibbbbb.. (wohohohoooo)... Lalu isterinya sering merajuk kan diri dan akhirnya tertido dengan rajukannya... tayiiibbbbbbbbbbbbbbbbb.... lalu esoknya suaminya akan memujuknya dengan bawak pi tengok wayang.... tayiiibbbbbbbb..... (wakakakakakakak)....

Oke-oke stop merapu... Ye lah kan, as u ols tau my Mr. Hubby is a Mr. Photoh too... But not only for wedding shoot... But for everything.... Dan dia jugak media kepada prix prix bagai... Contohnya Cub Prix, Scooter Prix, Moto GP, ari tu F1 pun dia de shoot... So kalau shoot wedding of coz la hujung minggu kan... Nih media nih tak tentu masa tau... Tetibe ada press conference sana press conference sini... Jadinya memang selalu kene tinggal nak-nak time event-event besar tu dah nak dekat berlangsung di Malaysia... Ni pun dia kata dapat job from Indonesia Media... Aduyaiii!!! Ting tong ting tong beauty dengar... Yes i noe his going to mencarik sesuap nasik iaitu rezeki... Nak wat cane kene lah berdikari selalu... Kadang-kadang pi tengok wayang sensorang... Tapi yang tengok wayang tu tak de lah selalu sorang-sorang biasanya dia ada sebab amik time dia abis keje hari biasa... Beauty nih kalau nak plan anything mesti kene tanya dia dulu schedule dia... Bak kata Dr. Intan wife to Saiful Nang... Isteri ngan anak pun kene buat appointment nak hang out ngan suami... Wuhuhuhuuu... Itu lah yang terjadi ngan beauty sekarang memandangkan Alhamdulillah job hubby tak putus semenjak kawen nih... Rezeki keluarga agaknya kan... =)

Agaknye kan beauty nih kene banyak lagi belajar erti kesabaran dari para isteri yang kene tinggal lagi lama dari beauty ni kan... Macam kerja kat laut tu 3-6 bulan sekali baru balik rumah... Huiii!!! Kalau macam gitu kan, meraung-raung beauty kat umah sorang-sorang... Muahahahaa!!!!! Entahlah, bila dah kawen nih... Even jumpa hari-hari still rasa tak puas kan... Ye lah kat rumah waktu bersama de berapa jam je... Tu yang kalau hubby tak de keje hujung minggu tu beauty lah paling heaven.. wuhuhhuuuuu... Pastu ngengada dulu masa bujang tak kisah pun tido sorang-sorang tapi bila da kawen mata nih degil sungguh susah nak lelap kecuali waktu beauty sakit kene makan ubat so ubat tu mengantuk kasi beauty tido awal.... ;-p

Ada best dan ada sengalnya jadik wife photog nih... Best sebab kalo kite begambor dia buat cantikkkk je.... Wuuhuhuuu.... Sengal bila time dia bz gile menjadikan beauty hangin satu badan... Wakakakakak!!!! Ok lah u ols, tu je cerita beauty tuk hari nih... Dapat idea nih dari malam tadi pun..;-p Oh ye, semalam cite Nora Elena best kan?? Buat semua wanita mengidamkan suami macam si Seth tu... Wohohoho.... Sampai masa si Seth tu nak suap makan kat isteri dia si Mr. Hubby sibuk nak teman beauty makan gak... huahahaha!!!!! Memang senyum sengih cam kerang busuk je la masa tengok cite tu kan... ;-p

K u ols, selamat berhujung minggu.... Taking care ;-)

There you are my Mr. Photog in duty @ SIC

5 comments:

darilensa LANZ said...

ehehe....best2...

darilensa LANZ said...

best2..

misz beauty said...

;-p memang best pun...;-p

Orked said...

setuju setuju...

lebih kurang sama le kita... nak buat apa2 kena buat appointment dulu. hehehhe....

misz beauty said...

heheh... yup betul... kadang2 tension jek..;-)