Thursday, May 26, 2011

When Your Eyes Dot Dot Dot...

Walllaaaaaa... Ape tah dot dot dot tu kan... huhuhuuu... Tak de pe lah... Beauty nak sebut when your eyes getting bling bling bling when seeing all the stuff yang sangat ingin dimiliki... Wohoooppssss.... Aduyai masalah kan jadi pempuan nih... Tengok handbag nak... Tengok baju nak... Tengok kasut nak... Tengok under dot dot dot pun nak.... Ahaks ahaks ahaks... Pastu bila ngendeng-ngendeng kat hubby dia terus purak purak tidoq macam kataq bawah tempurung... Wahahahaa... Oke salahkan mrs wifey sebab selenges... And salahkan mr hubby jugak sebab selenges jugak... Wahahahaa.... Berapa banyak selenges dan berapa banyak jugak daaaaaa... Kata nak suruh wifey chantek kan kene lah berkorban.... ;-p

You guys out there tolong la jangan bagi beauty tengok or tunjuk bende-bende nih lagi... Pening beauty tau... Tu kat umah dah beli kain konon nak wat baju raya tapi tak sempat hantar jahit lagik all the tailors dah closed tuk tempahan hari raya... Beli kain mahal-mahal pastu simpan... Ujung-ujung kene beli baju yang da siap terus nanti.... Soooo bagus!!! Kipidap puan beauty... huhuhuuu... Then ari tu order handbag tak sabar-sabar tunggu nak peluk... Lame wooo tunggu nak peluk bebulan lamanya... Memang le bebulan... Kene kumpul duit sikit-sikit pastu baru boleh order... (ye lah saya kumpul duit sendiri takut nak mintak hubby... lain dia offer tuk belikan... huhuhuuu) pas order kene tunggu closed the date for pre order... pastu kene tunggu lagi sampai malaysia... Nak ke final step je nih tunggu nak peluk... Ayayai!!! berapa banyak kene tunggu daaaaa!!! ;-p Pastu tengok pulak Maysaa London punye collection gila lagi mata juling-juling.... Adoiii!!! Sila ketuk kepala sendiri tampar-tampar muka sendiri sebab gatal pegi tengok macam-macam... Haaaa tadi da salahkan orang lain kan.... ;-( Hubby kata boley kirim kat pak cik dia je beli kat London sebab pak cik dia nak gi but nak kirim cane dah nama pun online shop... Adududuuu... Wahai puan sila simpan duit tuk masa depan oke... Mummy dah banyak kali membebel kat ai... (ala sebenarnye mummy pun sama kaki memborong.... pantang nampak baju cantik nak terus beli ;-p)

Dik kerana semua-semua ini, beauty sampai said to hubby... "ya habibi...isteri kamu ini nak belajar menjahit la... senang sikit beli kain buat baju sendiri design sendiri... jimat dan siap boleh buat duit..." wahahahaaa.... bisnes thinking tetap hado oke memandangkan ai memang suke berbisnes... anything can make money even with 1 ballpen...;-p Then hubby said "haaa... pegi la belajar menjahit... belajar dulu baru pikir lain"... Oh oh oh... Membuat diri ai terbakar nak terus pegi rumah my auntie and said "Mak Yah!!! Can u teach me how to jahit-jahitan the baju-bajuan"... Wekekekekek.... Dia ada diploma and sangat pandai kan... Cume sikit lambat bila suh jahit tuk baju anak-anak buah dia... Asik dulukan customer lain jek...;-p Oh i miss her jahitan for my baju-baju... Only my Mak Yah do the best baju for me.. Last year hampegas semua tailor hantor baju beauty tah hape-hape jadi... Last-last beauty gak kene bebel ngan mr. hubby..;-(

Oke puan oke puan... Stop bubbling (even dalam entry still bubbling..;-p)... Stay focus to your work & bisnes... Dont boros boros... Later i'm kicking myself... Wohohohooo ;-p Daaaa u ols..;-p

nota kaki: sila jangan shopping sampai tertimbus begini oke...;-p

4 comments:

Anonymous said...

this pic....fonemena biasa di sini...shopping time..masa sales...semua akan jadik mcm ni....nasib lah aunty x terkena jangkitan nya...if not ur uncle will say.....nak i sewakan lori kontena kerrrr...?huhuhu


*** aunty****

misz beauty said...

hahahaa... this was so funny... sampai sewa kontena eh aunty... hihihi... teringin betul nak rasa suasana shoping di negeri omputih.. insyaAllah 1 day ;-)

Anonymous said...

hhhehehe..insyallah manalah tau...rezeki Allah tiada sapa yg tahu kan...aunty pun x pernah terpikir utk jejak kaki kat sini..almaklumlah...bljar tahap spm jerrrr..hehehehe...buts mimpi jadik kenyataan....
"uncle perli sbb....hehhehehe...kena gak virus shopping tu kejap...bukan apa syok tgk shopping paper bag yg sgt chantikkkkk...so nak kan paper bag u have to shopping lerrr....heheheh
just to have the guess paper bag...aunty spend more than RM1k..for 1 handbag masa sale..gila betul...1 day uncle perli...kalau nak paper bag x yah lah beli handbag....pakai jer paper bag tu sebagai handbag..aduhhhh...tersentap...so skrg syok beli bundle jerr..sbb murah n kuality bagus same as new...
ahhahah.pempuan pempuan.....

misz beauty said...

ahahahaa... kadang2 paper bag je kite nak kan aunty... best nye dpt beli bundle kat sana.. sure tak macam bundle kat sini... my hubby pun suka bundle2 nih especially from oversea... oh oh oh... aunty buat saya lagi ghairah nak pegi sana... huhuhuuu ;-p