Wednesday, May 25, 2011

Tonsil...

Assalam... (mampu menulis @ menaip je tuk bagi salam waktu nih ;-()...

Nak cite pasal benda yang menyerang beauty dari ahad lepas... Sedih betul tau bila sakit nih... Rasa nak marah je tapi bukan boleh marah-marah pun sebab tak bole becakap... =( Ekceli beauty nye tonsil nih tak de lah teruk sangat pun sebab doct kata baru bengkak sikit je tapi sakitnya ya Allah tuhan je yang tahu... Tak boleh becakap, tak boleh makan pedas, tak boleh telan air liur sume serba tak kena dan sakit.... =( Doct penah cakap dulu, if getting worth u have to take minor operation... uwaaa!!! takut nye dengar.... Mummy beauty pun penah kene dulu tau sampai operation... uhuk uhuk uhuk =(

Sakit nih mulanya hubby je kat umah dia demam, batuk semua ada la... Dia duk ngaduh sakit tekak... Plus bila beauty nye air minum dia pi minum sama... So bejangkit la... Tapi dia tak de tonsil pun just sakit tekak... So bila beauty da start rasa sakit tekak sengal badan nak demam ari ahad lepas beauty terus gi klinik takut melarat.... Doct kasi ubat semua... But it getting worth... Monday beauty pegi lagi klinik then doct kat klinik tu menyakitkan hati just said "awak baru makan ubat 2 hari kan sabar je la"... boleh ke doct cakap cenggitu?? Should i review nama klinik dia kat sini... kang tak pasal-pasal bankrup padan muka!!! So yesterday beauty pegi klinik lain... Klinik yg nih pulak lama gila tunggu macam hospital... Maybe sebab dia pusat rawatan ala-ala hospital kan so lama la sebab siap ada emergency bagai... Beauty besabar je la... Then dia bagi nasihat ubat and so on... Ada gak la kurang sikit bende alah nih... Cume nye memang dia kata jangan cakap banyak sebab nanti luka... Bila dah luka jadi parah... Cam ne la nak buat kan... Mr. Hubby kat rumah tu bukan faham bini dia tak boleh becakap adanya benda dia tanya ujung-ujung beauty taip kat henpon kasi dia baca... Alahai... Gitu lah gayanya... =(


aaa nih lah gayanya bende yg menyerang beauty... ngeri pun ada... uwekkk..
pict kredit to google...

Pastu semalam beauty nye iphone kene format... Tak penah-penah wat hal tetibe dia wat hal... Nasib tak pakai blackberry kompom selalu wat hal cam member2 beauty nye bb... Then iphone nak format pun murah je... Kire nih da jatuh ditimpa tangga la... Abis sume pict-pict beauty nak hapdet entry hilang... Cume segala applications jek beauty boleh reinstall balik coz de backup kat itunes komputer... Cumenye nombor-nombor tepon member pakat sume ilang la... Haishh....

Oke lah u ols, kire nasib je blogspot nih boleh log in... dari tadi log in tak dapat rupenye google chrome yang sengal so tukar pakai mozilla balik... hui!! macam-macam hal... beauty mohon kawan-kawan doakan beauty cepat sembuh ye... take care u ols...=)

5 comments:

Saya Punye said...

dengar cakap doktor tau! jgn degil2...

Anonymous said...

hai cik cantik....aunty here...wat happen...getting better or ...makin teruk....ubt nya nk elok cepat mkn aiskrim byk2....btl ni...tp aikrim yg mahal la...mcm cornetto ker..jenis aikrim ais 20 sen nnt batuk pulak....apapun....do take care urself k...


#speedy recovery *

misz beauty said...

hai aunty... i dunno how to say... siang dia oke sikit but when night is come oh my... sakit tau... yup, mummy pun said that... kene makan aiskrim mahal... later suh hubby belikan..=)

tq so much aunty...

*i already told to mummy bout u but she got no clue about you... poor me.. =)

Anonymous said...

* heheheeh...send my regards to ur mum...insyallah 1 day we'll met each other...but not now coz now aunty @ Lancester UK..flw hubby sambung belajar....but aunty promise once am step back to Malaysia..i'll come to see u all personally hehehe and it will be a surprise to u and ur mum..insyallah..apapun do care urself ok...jgn asyik sakit nnt bila nak prepare for baby lak and cucu for ur mummy and aunty kan hheheheh...if soon aunty dapat baby girl aunty pun nak panggil Cantikkkkk.....heheheheh so cute...
ok...jaga diri baik2 yerr...nak titon....

misz beauty said...

heheh... this clue dah de... macam ingat2 lupa... ;-)

neway aunty we all here in malaysia wil be waiting for ur surprise... if what i guest is true then i will said... "along miss u so much here"... =)

tq for all the advice... muackkksss!!! ;-)