Tuesday, May 10, 2011

Singapore Trip - Universal Studio Singapore

Yeahhh... Happy tuesday u ols... Ops ops ops... Tangan da menggigil nak hapdet blog... Mana tak gigil sakit jiwa nak hapdet life Digi yang dikatakan BERSAMAMU tidak bersama me sepanjang holiday... Sakit jiwa tol... Sudahnya kene tunggu balik sini baru boley hapdet... Pulak tu semalam flat gila sampai KL dah lewat gila then sudahnya on leave.... Ok dengan tidak membuang masa... Kali holiday kami again buat kesekian kali ke Singapore... Tapi dengan tujuan utama ke Universal Studio Singapore... Besttt sangat tapi masih tak puas pusing... Banyak benda tak sempat nak masuk dalam 1 hari so next time akan pegi lagi... Wohhhooooo ;-p We ols betolak dari KL khamis malam sampai JB port kat umah member dulu tu pun sempat tido for 2 hours only... Then pepagi buta dah kuar gerak ke Danga Bay for shuttle bus... Oleh kerana ari jumaat jadinya pepagi jalan jem nasib baik kami sempat kejar bas... huhuhuuu ;-) So kita mulakan dengan gambir gambir sepanjang berada di USS... Welcome to FAR FAR AWAY.... ;-) Nih random pict from Fizzy Ilham... Ada banyak lagi dia belum bagi ni yang dia dah bagi... So sikit-sikit la ye... Lebam beauty nak haplod sume sekali... Kalo kat fb senang select all then upload je... Kat sini meninggal dibuatnya... huhuhuuu... Untuk pict yang fizzy ilham edit beauty akan put one by one la... Kalau dari camera lain beauty collage je nanti ;-)
Nih dalam bas... Merentasi lautan biru nak ke boarder.... =)

Globe sedang renovation... Mencik!! So diorang kasi gambor je tuk snap... Hubby edit pict dia je kat sini... pict kita dia tak edit!! Tak aci oke!!!

Ayayaiii... Merlion besau skang da tak de diorang da buat hotel... So amik merlion warna warni ni je la ;-p

Pict ni beauty sukaaaa!!!! ;-)

Korang ada?? ahahahaha ;-p

4 Wanita di depan pintu utama USS ;-)

Pintu pagar utama...

Si isteri chubby ;-p

kaunter pertukaran tiket...

Nih tiket we ols.. tiket cenggini je dapat dengan harga ratus2.. best lagi tiket gelang masuk genting or sunway ;-p

Gambar lagi sebelum memulakan perjalanan..;-)

Nih USS Store... Rambang mata masuk dalam ni rasa nak shopping semua barang ;-p

Oh My Darling I LOVE YOU!! ;-p kalau da photog, amik gambor pun depan store camera ;-p

Suasana street ala-ala hollywood gitu ;-)

STOP!!! ;-p

Nih gerai eskem... Comel kan??

Aksi lompat melampau!! ;-p

Madagascar!!! Sayangnya diorang tengah renovate!! Mencik!!! ;-(

The Laki Bini Gediks...;-p

Posing lagik....

Yeahhh!!! Welcome To Far Far Away Castle... ;-)

The Castle... Buat outdoor kat sini meletops nok!! ;-)

Kat dalam castle ada 4D shrek... Sayang we didnt see the Shrek..;-( Tapi 4D movie sangat besttt!! Abis basah we ols... Naik kuda rasa nak tercampak!! ;-p

Tengok survenir... Rambang mata!!!

Restroom cantek tapi cam biasa tak dak air.. main lap lap.. Nasib bawak botol & wet tisu... (sebab da ada pengalaman pegi sana..;-p)

Tak jumpa Princess Fiona... Amik pict kat princess ape ntah tu je la ;-p

Yes!! Jumpa gak shrek... tapi kepala jek..;-p

;-)
Pandai gak beauty amik gambor kan..;-p

Dinosour... Telor dia besau!!!

Yang ni pun we ols tak masuk lagik... Jalan je kat pintu depan dia...

Oke dah sampai Egyp...;-p

Mummy!!!

Air mineral lagi mahal dari air lain.. Huiii!!!!

We ols again...;-)

Lalalalaa ;-p

My mucuk...

Sorry pakwe nih nampak bulu ketiak... ahahahaa ;-p

;-)

Restaurant depan Pyramid...

Oke belakang beauty roller coaster yang ngeri... Hubby, sue & wanie je pegi naik... Me & Ira tengok dari bawah... ;-p

Dah start nak hitam rentung muka we ols.. Sana panas tak hengat!!

Ayayayayayayaiiiii!!! Ngeri nok!!!

Nih mende alah beauty tak tau nama dier... geli tapi nak gak amik gambor...

US with "thing"..;-p
Nih Subway kat hollywood kot... Nak amik pict depan2 tapi ramai bebeno orang.. So amik dari tepi je la..

Ecececeee ;-p

Tak aci kan dia dapat amik gambor ngan Kung Fu panda... Keji!!!

Hah cenggitu lah sepanjang di USS... If u ols nak tau we ols sampai USS nih pepagi kul 9 am cenggitu... Kodai pun bolum bukak lagik... Diorang bukak kul 10 am... Ape lagi photo gediks dulu lah kat luar pagau kat USS tu kan... Sebab luar je dah santek...;-) So far kat USS memang sangat best... Cuma masa 1 hari tu memang tak cukup la kan untuk masuk semua sekali dan tunggu segala show yang ada memandangkan kami datang membawa 3 lagi pelancong lain... Diorang belum penah sampai singapore so kene bawak pi tempat lain gak... Untuk USS nih beauty ngan hubby da bebincang akan pegi lagi next trip... Abiskan ape yang tak sempat...;-) Next time kami pi naik flight la kot sebab tak dayo nak drive lagi... Hari tu drive sampai sakit-sakit badan pinggang sume kan... huhuhuuu... ;-p So wait for next pichta entry for Singapore Trip nih oke.... Afta diz gambor ajeeeeee.... Daaaa ;-)

4 comments:

Jojoe said...

amboiii..syok tak hengat eh???bestnyaaa...rasa teruja gak nak p sana tau..

misz beauty said...

syok la jojoe... kami nak pegi lagi nnt sbb tak abis jalan dalam tu.. jom jom!!

mizsYanie said...

wow bestnye...i pun plan nk gi sna....mayb bln depan...brape tiket u masuk sna...mane ok tukar wit cni or sna...this my 1time nk g hehehhe xcted wei...

misz beauty said...

gi lah best... tiket bergantung pd agen yg u amik... hari tu kami charted bas sekali so lebih kurang rm197 sorg utk 1 day pas USS... harga biasa rm159 kot..

better tukar duit kat sini lagi murah sebab if da sampai sana baru nak tukar memang diorg charge mahal..