Wednesday, May 11, 2011

Singapore Trip - Part 2 - Lumix LX3 Version


Okies... Sambung lagi gambir gambir dan kali nih dari my LX3... This time beauty tak banyak guna camera beauty sebab da banyak sangat camera so last-last beauty nye cam beauty simpan jek... Elok gak tak yah penat on off camera kan... Pastu ujung-ujung hubby majuk sebab beauty tak kuarkan camera amik pict dia... Huahahah!!!!! Tu yang u ols tengok banyak pict Mr. Photog jek dalam camera beauty nih sebab dia yang suh amik...;-p Oh ye kebetulan masa we ols pegi sana diorang baru pas mengundi pilihanraya.... tapi we ols tak de lah nyibuk pun kan.... Oke Jom layannnnnn story & pict kat bawah.......


Gambir nih dirakamkan ketika malam perjalanan ke JB... Singgah sebentar di Ayer Keroh kerana 3 orang anak dara tu belum dinner dan kami sekali menumpang sekaki... So layan KFC di restoran jejantas....;-)

*Universal Studio Singapore*

Pintu utama belum bukak so we ols menggediks di sini dulu.... Tak aci keji globe tuh tengah renovate... Time lil sis pegi nanti mesti da siap... Mencik!!!

Bergambor keliling tuh... Pukul keliling we ols...;-p

Rasa cam kat hollywood even cuaca panassss... Whoahahahaa ;-p

Welcome to Far Far Away... ;-) Sampai sini jek beauty guna cam b... Yang lain beauty pakai D300 bb mucuk dan camera anak2 dara tu... Punya lah malas... Keji!! Ahahahaa ;-p


*Siloso Beach, Sentosa Island*


Kat Siloso nih baru pakai balik camera coz hubby tak larat nak pusing dah dia tunggu kat Mc Donald... Beli large drink... Dia punya large Bapak Large... Huiii!!!! Ira la paling eksited kat sini sebab dia memang nak sangat pi siloso nih.... Tapi memang santek pun... Cume panas dia buat beauty nak lari duk bawah pokok jek...;-p Ade bikini bar... So sesapa nak tengok pakai bikini boleh gi sana eh... Muahahahaa ;-p kat sentosa island we juz go to the siloso beach jek sebab tempat lain dalam sentosa just light2 jek... Beauty & hubby da penah masuk... Then diorang pun xde menampakkan nak ke tempat lain... Memasing da pikir sampai hotel jek... Huhuhuuu ;-p

* Day 2 - Touring Singapore *

Pepagi we ols da mangun pegi bekpes... Sementara menunggu anak-anak dara siap beauty & hubby layan bergambir dulusss... huhuhuuu ;-p Beauty ada amik gambor kat Jalan Ampas & Shaw Plaza (dulu Shaw Brothers) office Allahyarham P.Ramlee dulu.. Tapi dalam D300.. So memang kene tunggu la kan...;-p

Ah masa nih tunggu train nak ke Orchard Road.... Dan begambir lagik..;-p

Sana butik LV tak yah cite lah besepah-sepah... Nih dia suh snap pict dia ala pelancong tegar gitu... Tu pun membebel suh beauty kuar camera ;-p

Nih shopping mall ala-ala kota raya gitu... Tempat jual perfeum duty free & survenir... Borong sakan masing-masing.... ;-p

Da abis shopping pi makan kat Selegie Road.. Restoran Hawa... The best place ever to eat if kat singapore... Masa beauty honeymoon dulu tak de tempat lain we ols makan... Situ menu sedap, murah dan halal... Kawan-kawan beauty pun suka makan kat situ sebab pedasssss.... If malam-malam banyak gila geng-geng superbike lalu lalang.. Kalo setakat Ducati ke R6 ke besepah-sepah pakai box lagi kat belakang.. LoL ;-)

Dia lagi si pengarang jantung...;-p

Sambung perjalanan menuju ke Esplanade... Nak pegi amik gambor ngan Merlion besau pancut air kat laut....
Ujung-ujung sampai sana lion nye dah ditutup buat hotel... Tinggallah lion kecik jek.. Sian kawan-kawan beauty... jauh datang nak amik gambor ngan lion besau tuh tapi jadi cam tu... Sory u ols, beauty tak tau pun diorang da wat cenggitu... Dan akhirnya kami menggila amik gambor bukan-bukan... Tengok la pict beauty ngan ira... Ketawa tebahak-bahak we ols... Ngan wanie yang da weng lagik...;-p

Afta pegi sana we ols begerak menuju ke Bugis Street... You noe wat, bugis street tu tak seperti yang beauty bayangkan.... Dia ala-ala petaling street jek... Sedikit keciwa tapi dapat diubati ngan makan eskem potong sedap gilak kat sana... Dinner kami kembali ke Hawa lagi.... Hihihiii ;-)

Nih barang yang diborong di sana... Nampak sikit tapi harga huiii beli lauk kat pasar malam sebulan punya..;-p Tu pun esoknya pi memborong lagik.. sebab bila balik hotel kira-kira tak cukup lak barang ;-p

Masuk hari last day... Beauty & hubby sempat begegas balik ke Orchard Road hubby nak borong lagi sikit perfeum... Cissss!! Beauty baru ingat nak melepas penat lelah nanti terus check out jek... Tapi pepagi buta dia da lompat-lompat atas katil suh beauty bangun bukak langsir sume... Keji tol...;-p Anak dara yang lain best sedap tido lagi depa tamau folo... Beauty ingat nak gi tempat perfeum tu je... Rupenye shopping mall yang we ols tak sempat redah ari sabtu tu dia ajak pegi... Punya lah beauty hot... Dah la ari ahad tu ramai orang filipino dah macam bukan kat singapore... Diorang punya mulut punyalah bising... Shopping mall rasa macam kat pasar tani... Pasar tani pun tak cam tu... Haishhh..... So insyaAllah we will going there again... Tapi kali nih memang pegi dengan tujuan ke tempat yang kami tak dapat-dapat pegi.... Hubby nak carik barang moto... Beauty nak carik moto... Huahahah!!! ;-p Oke lah nanti kalau camera lain de haplod pict beauty hapdet lagik kat sini.... ;-p Daaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!

2 comments:

Anonymous said...

sihatnya ko sekarang......

misz beauty said...

sehat tu tanda bahagia... kang kurus kering kata tak bahagia lak... laki ai sehat, ai pun sehat... =)